Ticaret Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı İlanı 2021
-
@user1045 evet hocam zaten girmeden bir görevli aliyo
-
@abbaskara06 hocam bence bölüm bazlı soru sormuyorlar. Ben iktisattan girdim ve bana cumhurbaşkanı kararnamesi, idareye iptal davası muhasebenin temel kavramları, birkaç ülke söyledi bunlar hangi kıtada ve iki komşu ülkesini, vergiyi doğuran olayı vergilendirme aşamalarını, ticaret bakanlığı ve tüketici işlemlerini, gümrük birliği ve ortak pazarı, hattı ve dtö yü sordu. Beni acayip zorladılar. Kurulda esmer bir beyefendi vardı özellikle o çok üzerime geldi. Allah yardımcınız olsun
-
@devrevissiz surekli şaşırtma yaptılar birde emin misin diye sorular en çok ihracat yapılan bölgeleri istedi avro ve amerika dedim amerika ne alaka dedi dolar falan dedim dolar heryerde kullanılıyor dedi ama sonra ınternetten baktım abd var ilk 5 te hatta çözemedim yani
-
@blavk ben de arkadaşlara katılıyorum. Beni de zorladılar ve çok genel sorular sordular. Coğrafya ekonomi tarih kamu yönetimi ne ararsanız var
-
@vasıflıişsiz Hocam ortalama kaç dk sürüyor mülakat ?
-
@birbilinmeyen 15 dk ama baya bekledikkk
-
kamu mülakatından çıktım bende. genel olarak sadece hukuktan soru sordular ve zorladılar. cidden çok genel sorular geldi. daha spesifik önce ki arkadaşların yazdığı gibi sorular bekliyordum ve gelmedi. iktisaat maliye gibi konulardan da sormadılar. değişik bir mülakattı hepimiz hakkında hayırlısı olsun
-
Kamudan girdim Kongo Cumhuriyetinin sınır komşularını sordular
-
Bende Kamudan girdim. Sorular iktisat ağırlıklı idi.
Mesnevi kim yazdı
Ilçe nedir
Il idare kurulu üyeleri
Dahili işlem hacmi nedir
Bütçe Birliği nedir
Philips eğrisi açıkla enflasyon issizlik ilişkisi
Deflasyonist açık nedir
Kutadgu bilig ne demek kim yazdı, hangi dönemde yazıldı
İhracat teşvikleri kimlere yapıldı?
Milli gelir hesaplama yöntemleri nelerdir
Görünmez el teoremi nedir -
Öğleden önce uluslardan giren oldu mu acaba
-
@birbilinmeyen 10-15 dk hocam
-
Ben de bugün öğleden sonra girdim. Şirketler hukukundan, borçlar hukukundan, iktisattan, maliyeden, muhasebeden sorular geldi. Ayrıca ihracatla ve dünya ticaret örgütüyle de alakalı sorular vardı.
-
@vamos vay arkadaş ne kadar şanssızmışım. bana full idare hukuku soruldu bide ceza hukukunda soru geldi. o kadar iktisat maliye bilgim var hiçbir tane sorulmadı
-
Kaç mülakata girdim böylesini görmedim. Bir uluslarcı olarak hayatta maruz kalmadığım kadar çok iktisat sorusuna maruz kaldım. Alan ayrımı yok gibi gözlemledim
-
@abbaskara06 İdare hukuku sorularını tercih ederdim:) Bakanlığın görevleriyle,birimleriyle ilgili sorular bekliyordum, onlara çalışmıştım ama hiç sorulmadı maalesef.
-
@vamos bende idare tercih ederdim çok iktisat ve maluye sorusu geldi
-
Evet idare hukuku iyi fakat bu kadar fazla sormaları tuhaf oldu bir de iki gündür herkese iktisat maliye ağırlıklı gidince oradan soru bekliyordum ve iyi olduğum kısımda orasıydı. Bilmiyorum değişik bi mülakat herkes hakkında hayırlısı artık
-
Herkese geçmiş olsun, mülakatlar sona erdi sanıyorum ki. Hukuk alanında mülakata girip de iyi geçen var mı ? Bana şahsen hep vergi alanından sorular geldi.
-
Hocam kuruldaki 5 kişi de soru soruyor mu herkese?
-
@user1045 evet