2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@Ömermuhtar çok teşekkür ederim kardeşim
O sınavda ben de mülakatta elenmiştim -
@kadir_karasu gözün aydın hocam icerdeymissin. Darısı mülakata
-
@paretowilfredo hocam ben tarama yaptıktan sonra sana özelden atarım. Sen isteyen arkadaşlara iletirsin. Ortaya düşmesin not
-
@Bireysel-başvuru Arkadaşlar şimdi Nohutçu dan çalışıyor muyuz, eledik mi?
-
@mehmetsy hocam birkaç gün bekleyelim. Kazanan arkadaşların önerileri olur. Onlara göre yapılır. Bizim çalışmamız yeterli olsaydı bizde içerde olurduk demek ki bir yerde hata yapıyoruz. Şimdi sıra onları dinlemekte
-
@Bireysel-başvuru Eyvallah hocam
-
@mehmetsy nohutçunun açık uçlu kitabından çalıştım yüzde 3 ü 30 yaptım gitti bir sorum.İnsan hakları açık uçlu kitabında da hatalar var,bu kitaptan çalışacak arkadaşlar dikkat etsinler.
-
arkadaşlar ilk 100 de kazandım. Ancak nohutçuyu kesinlikle önermiyorum. Piyasa'da filler yarışcak diye biz adaylar mağdur oluyoruz. Bildiğim 2 soruyu yanlış yaptırdı ona rağmen içerdeyim. Kaymakamlık sınav süreci ayrı. Çok şey öğrendim yaşayarak. Bu sınav sisteminin de uzun vadede sürdürülemeyeceği kanısındayım. Zira, Türkiye ekonomisinde ve iktisatta seçicilik ortadan kalkıyor. 280 olan sorunun cevabını hiç bilmeyen bir aday dahi cevabın 2 seçenekten biri olabileceğini düşünüyor ve %50 ihtimalle doğru cevabı veriyor. Maalesef ezbere dayalı bir sistem ve iş böyle olunca herhangi bir kaynağa bağlı kalmak yerine şunları öneriyorum:
-
Anayasa için elinize bir Anayasa alın ve her bir maddeyi bilhassa kaymakamlıkta sorulabilecek (örneğin 127. madde) maddeleri teker teker anayasadan yazarak çalışın, akabinde çok ayrıntı içermeyen bir kaynaktan okuyarak özümseyin
-
İdare Hukuku için öncelikle basit çok ayrıntı içermeyen kitaptan hızlı bir şekilde okuyun ve yukarıda bir arkadaşın değindiği gibi kanunlardan çalışın. Bu gözünüzü korkutmasın zira kanun maddelerinde ilerledikçe neyin çıkıp neyin çıkmayacağını tahmin edebiliyorsunuz. Yani bir kanunun %20 si işinize yarıyor ve onu aşağı yukarı tutturuyorsunuz,
-
İnsan Hakları için Themis in kitabını önerebilirim veya açıköğretim kaynağı daha mantıklı.
-
İktisat bu sınav tarzında tamamen saçmalık önereceğim bir kaynak yok maalesef, ama bilhassa Türkiye ekonomisi için salak saçma ne varsa ezberleyin (bu konuda ciddiyim zira asıl önemli konular açık uçlu tarzda asla sorulamayacak). Yasin Çoban'ın kitabını hem diğer her türlü sınav hem kaymakamlık için öneririm. Türkçe için özel bir çalışma yapmadım ama dilbigisi sıkıntısı olanlar tabi ki biraz tanımlara neyin ne olduğuna baksınlar. Vakti kalanlar piyasadaki olayı çözememiş ve kar amacı güden şahısların kaynakları yerine kendileri soru hazırlasınlar ve tekrar etsinler emin olun daha faydalı olacaktır. Kimsenin tuzağına düşmeyin emeğinizin karşılığını alın. Anayasa ve İdare için de tekrardan diyorum ayrıntıya boğulmak yerine kanunların ilgili yerlerini özümsedikten sonra kpss tarzı genel hatırlatıcı bilgi veren kitaplardan BAŞLIKLARI iyi tarayacak şekilde tekrar edin. Emin olun nohutçu ve o tarz kitaplarda boğularak konunun özünü kaçırıyorsunuz ve 1-2 zor soruyu kaçırmayayım derken çok daha basit şeylerden oluyorsunuz. Son olarak, herhangi bir dersen çalışma yaparken aklınıza şunlar gelsin: 'bu cümlede nereyi isteyebilir veya ne sorabilir bunla ilgili' ; bu başlıklardan 3 tanesini veya 5 tanesini yazın diyebilir.'
Mülakata kalan diğer arkadaşlara başarılar diliyorum ve bir sonraki sınava çalışacak arkadaşlara da sabırlı, kararlı ve iyi çalışmalar diliyorum. Hepimizin yolu açık olsun.
-
-
@faizkoridoru Adam içerdeymiş kebapçı celalllll:))
-
@faizkoridoru öneri için eyvallah hocam. Koridorun sonunda ışığı görürsün inşallah.
-
Bu nezih forumda sizlerle birlikte olmaktan cok mutluyum yeni bir umut yeni bir heyecan ile üye oldum.Küçüklükten beri hayalini kurduğum sınava girmeyi Allah nasip etti ve girdik ilk girişim olmasına rağmen 70.18 592.siradayim. Hayalleri gerçeğe çevirmeye yaklaştık inşallah.Asla yılmak yok pes etmek yok nefes aldığımız sürece umut vardır.Sadece daha fazla emek vermek daha fazla inanmak gerek.Yine yeniden arkadaşlar daha güçlü daha arzulu tutkulu.Allah hepimizin yardımcısı olsun
-
@John-Rawls hosgeldin kardesim aramiza. Insallah sonraki sinavda senin de guzel haberlerine sevinecegiz. Allah yolunu acik etsin kardesim
-
@faizkoridoru Olay budur. Ellerin dert görmesin kardeş teşekkürler.
-
Arkadaslar o zaman güzel bi çalışma stratejisi ile Bismillah deme vaktidir. Sonrası nisan ya da Mayıs ilanı beklemek sanırım...
-
@Bireysel-başvuru Teşekür ederim abi. Çok iyi olur.
-
Hayırlı sabahlar güzel bir hafta sonu diliyorum.Dün açıklanan sınav hepimizin için tecrübe,bir kazanım oldu meseleye bu açıdan bakarak başlayalım.Sinav konuları olarak özellikle;
İnsan Hakları ve Demokratikleşme
Ekonomi(İktisat-Türkiye Ekonomisi)
İdare Hukuku içerisinde yer alan önemli kanunlar kaymakamlık sınavı için kilit noktası olduğunu görüyoruz.
Anayasa ve İdare hukukunda yer alan kanunları mevzuat bilgi sisteminden ulaşabiliriz.Ekonomi dalında Yüksel Bilgili, Genel bir perspektiften bakılabilecek Mahfi Eğilmez hocamızın makale v kitaplarını,Türkiye Ekonomisi için Yasin Çobanı öneririm.İnsan Hakları için önerilebilir kaynak ve KAS Açık Uçlu haricindeki soru ve/veya deneme kaynak olarak siz değerli arkadaşlarımın fikirlerini almak isterim. -
Dostlar, şimdi referandum süreci ile bir çok kanunlarda değişiklik olacak mesela kaymakam ilçede neyi temsil edecek kurullara bakanlar kurulu yerine seçim nasıl olacak vs vs ... kitap güncellemeleri en erken ne zaman olur bu konuda fikir verirseniz sevinirim.
-
Yani referandum beklenirse kitap güncellemeleri en erken Nisa'n ortası gibi olur muhtemel sınav tarihi ise Nisa'n sonu gibi diyorlar bu şartlar altında Nisa'n öncesi güncelleme imkanı riskini alırlar mı?
-
-
@John-Rawls Hocam Türkiye ekonomisi alanında tavsiye edebileceğiniz başka kaynak var mı? Ben Yasin hocanın kitabını yeterli görmüyorum, Merkez Bankası ve Sanayi Kalkınma Bankası orada yer alıyordu yani aslı değildi. Bu konusa daha iyi bir kitap tavsiye olan var mı?