2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@ultras06 bana geçen sene diğer sitede özelden küfür bile ettiler.uc beyaz sorusunda program dan söylediğim için.onlarda dediler bu hoca şunu dedi diye.ben programa bakarak yazıyorum kendim otomatik serbest kur demiyorum da.soruda açıkça güçlü ekonomiye geçişte bahsediyor bende o programda dalgalı yazdığini yazıyorum .bu gayet açık ve realite .
-
@yakupcemil realite demeseydik, türkçede 143 bin kelime ingilizcede 98 bin kelime var yaklaşık.:) türkçesine imza atarım ayen. ama esnek serbest ibaresi yazan da yanlış bilgiye sahip deyilemez fikrinizi de şiddetle savunurum. ösym ne der sorusundan bağımsız olarak.
-
@refik-soydam ben de esnek kur yaptım, sonra siteden bunu okudum bu foruma girene kadar esnek kur cevabını kesinlikle yanlış olarak değerlendiriyordum ama burada alternatif cevaplar arasında sayıldığı için soru işareti koydum benim şahsi düşüncem bu sorunun tek cevabının olduğu yönünde maalesef dalgalı kur.
-
@yakupcemil kardeşim sana birçok konuda katılmakla birlikte bu kur konusunda katılmıyorum.nedeni ise tcmb bir çok açıklamasında serbest,dalgalı,esnek diye belirtmiş.evet gegp da senin dediğin doğru olabilir ama geçen sınava ben de girdim ve eminim benim un,şeker,pamuk cevabıma puan verdiler.çünkü yanlış sayarak hesapladığım puandan yaklaşık 13 puan fazla geldi ve muallakta olan sorum fazla yoktu.ayrıca geçen yıl tcmb sorusunda 1923-1930 yılları arasında diye net tarih belirtmiyordu ama bu yıl imkb dediğiniz soruda net tarih olarak 1986 yılında kurulan diye soruluyordu.sadece bu yüzden kuruluş tarihini 1985 olarak bildiğim için imkb cevabımı öib diye değiştirdim.bence kesin konuşmamak lazım.saygılar ve sevgiler....
-
@orkaraca eğer pamuk cevap puan aldı ise esnek serbest ibaresi hayli hayli puan alacaktır. ozaman hocam
-
@orkaraca ama yazara sitem eden mailler yazan yayınevi arayıp pamuk yazan yazar neye dayanarak pamuk yazmış ösym kabul etmedi diye hak arayan arkadaşlar vardı kurslarda (benim tanıdığım bir kişi de var) cevaplar açıklanmıyor ortalık karışıyor. şahit olduğum o kadar yayın evi mücadelesi boşa mı idi kişinin düşündüm bir an:(
-
@refik-soydam bence aldım kardeşim.çünkü geçen yıl muallakta olan sorum yoktu fazla.cevaplar da açık vardı zaten kitaplarda.yani yanlışımızı da doğrumuzu da biliyorduk.geçen sene sonunda sınava giren arkadaşlar kaç tane soruyu tartışmış açın bakın 3 taneyi geçmez.bu yıl öylemi sınav heryerden muallak.umudunuzu kırmayın ve kimsenin kırmasına da izin vermeyin.
-
@orkaraca varsayarak verdiler görüşüne dayanıyorsunuz hocam, iki ay öncede aynı sınıfta olduğum kişi ile konuşurken de inceledim kağıdımı 72 de kaldım emeğime yazık değil mi kitaba güvendim diye mi kaybedeceğim vb sitemlerini yayınevine ulaştırıyordu. geri çekilip bakında katılamıyorum size:( ikinci konu konuşan sayısı arttıkça tartışma konusu ve soru sayısı da artıyor. bu da çok normal karşılanmalı çünkü önümüzde fiziki sorular yok cevap anahtarı da yok hatırlama üzerinde konuşulan her ortamda da bu yaşanır. ama bu soruların muallak olduğunu da göstermez. cünkü itiraz edeceğim dersin gider yanlış okumuşuz der geri gelebiliriz. ama ösym hatasız soru ile ettiği sınav da yok en az 2 soru da sıkıntılıdır bu da ösym nin gerçeği....
-
Soru kitabı hazırlayan hocalara da bir sitemim var bilmem katılır mısınız?
Bundan önce iki sene açık uçlu sınav yapıldı en uzun cevap 4 kelime olmasına rağmen kitaplarda sorulan sorulan yaz babam yaz şeklinde oluyor, yahu kardeşim bu sınavın formatı belli işte tek kelimelik cevabı olan sorular yazsanız insanlara daha fazla faydanız dokunur, 10 maddelik soru yazıp sonra da ben soruları tutturdum demek çok ahlaki değil bence. Özet olarak piyasadaki kitaplar sınav formatının çok uzağında maalesef benim düşüncem bu yönde.
-
@popescu soru tutturan yok.kim diyorsa soru tutturdum. Koysun ekran görüntülerini. Bizde görelim .
-
@refik-soydam sınava giren sayısı ve tartışmali soru sayısı bu yıl kesinlikle daha fazla birde bu dershaneni merak ettim senin özel değilse özel mesajda belirtirmisin
-
@popescu hocam başkent kariyerin kitabı ve denemesi sınav formatına yakındı lakin soru yakalayamadılar süre soruları hariç.
-
@yakupcemil evet kritik soru tutturan yok.
-
İdare hukukunu 650 sf yazan hoca bırakında tuttursun artık
-
@fc-real-gdp evet hakkını yemeyelim özür dilerim mülki amir kitabı sınav formatındaydı.
-
@refik-soydam karıştırıyorsun kardeşim. Pamuk kabul edilmedi dokuma kabul edildi. (Hatta kağıda bakıp geçen yıl paylaşan arkadaşlar alternatif olarak; tekstil ve kumaş kabul edildiğini söylediler) Pamuk ile dokuma aynı şey değil lakin dalgalı, esnek, serbest aynı.
-
@görünür-el ben pamuk kabul edildi demedim hocam, programda yazan pamuğun işlenmiş hali olduğu için kabul edilmediğini arkadaşlardan öğrendim ben de, ama 2016 girmediğim için ben canlı şahit olamadım...
-
Geçen senelerde sınavı yanlış okunan çok arkadaş var mıydı? Ayrıca yanlıs okundugunu farketmek de çok zor sorular yok cevap anahtarı yok belki yanlıslık dıyeceğız belki kabul edılmedı o cevap dıyecegız durum cok karısık .s
-
piyasada zaten 3 çeşit kur sistemi var. bunlar esnek, sabit ve denetimli kur. eğer arkadaşlar esnek kur ile dalgalı kurun farklı olduğunu düşünüyorlarsa ozaman piyasada dalgalı kur olarak 4. farklı kur sistemi olmuş oluyor bilmem anlatabildim mi
-
hatta serberst kur da 5. farklı kur sistemi olabilir