2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@oguzhan06 ben bu tam dışlama sorusuna “crowding out(tam dışlama)” yazdım. Kabul edilmez değil mi bu cevap?
-
@sonsuz
Anladım.Birde şunu öğrenebilir miyim?Sınav kağıdınızı incelemişmiydiniz -
@besiktaslii yok incelemedim ama inceleyen arkadaşım oldu
-
@turkmenoglu ben sadece crowding out yazdim. niye kabul edilmeyecekmis? cikmis sinav sorusu var. cevap crowding out
-
@issiz hangi sınavda çıkmış kardeşim.
-
@turkmenoglu gecmis sayfalara koyulmustu. simdi arasam bulamam.
-
@turkmenoglu kabul ederler kardeşim bence
-
@sonsuz
Anladığım kadarıyla sınavda alınan puanın Ne kadarının standart sapma olduğunu tam olarak öğrenmek için sınav kağıdının incelenmesi lazım değil mi -
@oguzhan06 eyvallah kardeşim
-
yani bakmak lazım ama genelde 10 12 arası gelmiş hep
-
@turkmenoglu 2009 kaymakamlik 2009 kpss 2012 kpss 2006 idari yargi simavinda cikmis bakabilirsin
-
@bolulu eyvallah kardeşim teşekkür ederim
-
Kağıdını inceleyen arkadaşlar,Türkçe soruları dışında yazım yanlışını sorun ediyorlar mı ?
-
@bolulu kardeşim söylediğin sınav sorularına baktım. Crowding out ve tam dışlama olan sorular farklı. Bu ikisi farklı mesele sanırım. Birisi dışlama iken diğeri tam dışlama. Ben konuya çok vakıf olmamakla birlikte benim verdiğim cevaba yanlış dedikleri için burada paylaşmak istedim. Çünkü crowding out(tam dışlama) yazarken iki farklı durum için iki farklı cevap vermişim gibi sanki belirttiğin sınavdaki sorulardan ve cevaplardan ben bunu anladım. Seni haksız çıkarmak istemem ama ikisi farklı gibi görünüyor biraz.
-
Arkadaslar genişletici maliye politikasının milli geliri arttıramama bedeni ıs-lm ın KLASİK DURUMda olması olabilir mi? :))))
-
2012 kpss:
Klasik Model’e göre genişletici maliye politikasının,
özel sektör harcamasını hükûmet alımlarındaki artış
kadar azaltmasına ne ad verilir?cevap: Tam engelleme
2006 idari yargı:
Hükümet harcamalarındaki artışın özel kesim
yatırım harcamalarında düşmeye yol açmasına ne
ad verilir?cevap: Dışlama (crowding-out) etkisi
2009 kpss ve kaymakamlıkta cevabı net olarak sorulan bir dışlama sorusu yok.
-
Şimdi tufan sametin kitabından okudum bu tam dışlama ve crowding out konusunu. Tam engelleme durumunun kaynağı ceowding outtur yazıyor. Tam engelleme durumunda crowding out max seviyededir diyor.
-
@kd6 kardeşim hemen bu konun arka sayfasındada senin dediğini söylüyor. Klasikler maliye politikasının etkinsizliğini kanıtlarken bu önermeyi kullanmışlar. Bu klasik durumun etkisine crowding out diyen de j. Hicks miş. Klasik durum tam engelleme aynı gibi görünüyor. Sadece kavramlar farklı sanırım anlattığı şey aynı gibi
-
@turkmenoglu katılıyorum size zaten klasik durumda tam dıslama oluyor aynı durum gerçekleşiyor kanun degil ya tek cevabı olsun
-
@fablo klasik durumda tam dışlama etkisi oluşur, ama maliye politikası ile klasik durum oluşmaz.