2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaslar gercekten iyi olur stresten uzaklasmis olurz paylasimda bulunmayalm. Zaten 33 gundur defalarca sorular tartisildi. Tartiscak bisey kalmadi ve birbirimizi kirma noktasina geliyoruz. Zaten farkindaysaniz tecrubeli arkadaslar ya paylasimda bulunmuyor ya da cok az katiliyorlar. En iyisi biyle olur. Aciklandiginda mulakat paylasimlari olur kazananlar icin. Kazanamayanlar icin yeni sinav icin calismalar baslar...
-
Herkese merhabalar.
Kafamda sınavdan beri sorular var tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.- Alternatif cevaplarda olmayan ancak cevabı karşılayan bir kavram olursa değerlendirilmesi nasıl olacaktır?
- Plan ve bütçe komisyonu yerine plan bütçe komisyonu şeklinde "ve" bağlacı olmadan verilen cevap doğru sayılacak mıdır?
- İstanbul Menkul Kıymet Borsası şekilde -ler olmadan verilen cevap doğru sayılacak mıdır?(cevap İMKB ise)
-
@turkmenoglu elinde çıkmış sorular kitabi var mi iksitta
-
Galiba tavsiyeme katilmayan arkadaslar var.
-
@belko Plan bütçe komisyonu arada ve olmasa bile doğru sayılacaktır. Ancak cevap imkb ise şayet ve siz İstanbul Menkul Kıymetler Borsası yazmadıysanız 0 puan alırsınız.
-
@turkmenoglu ösym dışlama etkisinin 3 nedeninin sadece bir tanesini soruyor ve genellikle ayni sey yapiyor cevaba dişlama etkisi crowding out tam engelleme veyahut kalabaliklaşma etkisi demektedir. Max seviye olan dıslamanin ortaya cikardigi durumdur. Soru acikça demiş zaten lm dik ıs yatay diye ve bu cevaba osym yillarca monetarist yaklaşımda crowding out olarak kabul etmistir. He ösym bunu kabul etmezse dava acacagim biye diyeceksiniz çünkü gecen yillarda kabul ettiği seyi bu snee inkar edemez. Ayrica kısmı dışlama gecen yillarda sorulmamisyir.
-
@gökbörü teşekkür ederim hocam İstanbul Menkul Kıymet Borsası şeklinde ler eki olmadan cevapladığımı hatırlıyorum böyleyken sıkıntı arz eder mi onu merak ettim.
-
@belko Örneğin Türkçe sorusunda alternatif cevaplarda üstünkörü,ayrıntısız,yüzeysel olarak ÖSYM belirledi diyelim "Detaysız" da o cevabı karşılamasına rağmen alternatifler arasında yoksa 0 puan alırsınız.
-
@belko Malesef eder.
-
@belko kardeş kanunda mevzuatta olanda alternatif cevap olmaz yani mevzuatta ne geciyorsa odur. Mesala sen kisisel verileri koruma kurulu yazdin bu cevap olmaz. Cunku ilgili mevzuatta adı kisisel verileri koruma kurumudur. He ote yandan kaldi doktorinsel sorular. Mesala hizmet yönünden yerindem yönetim kuruluşları yazdin veya hizmet yerinden yonetim yazdin ya da kamu kurumları(ösymnim esas aldigi yazarlar bunu kabul etmaktedir.) yazdin bunlar alternatif cevap olabilir.
-
@belko vallahi bende düşünmedim degil ne yazdım ben diye yorunumuzu okuyunca
-
@bolulu eksik belirtmişim özellikle doktrinsel kısım için sormuştum teşekkür ederim değerli katkılarınız için.
-
@belko ben teşekkur ederin ne dmek hayirli cumalar
-
@bolulu peki soruda genişletici maliye politikası bilgisi haricinde özel sektörun bu politika karsısındaki tutumuyla veya yatırımların artışı/azalışı hakkında ek bir bilgi var mıydı ?
-
sonuclar icin bekleme surecindeyken tam dislama cevabini da yanlis saymak istemiyorum bu kadar da olmaz. bildiginiz uzere maliye ve para politikalarini incelemek icin 3 ozel durum var.likitide tuzagi(lm yatay) klasik durum(LM Dik) bir de yatirimin faize duyarsiz oldugu durum her kitapta yazan bi konu.
soruda Lm dikken( klasik durumda) uygulanan genisletici maliye politikasi sonucunda olusan durumu soruyo.statik bi durumdan bahsetmiyoruz.klasik durum cevabinin dogru olabileceginin soylenmesi gercekten cok garip
-
yarın açıklanacağını düşünüyorum ben.
-
@kd6 tamam yazmiyor ama o durumu anlatiyor. Monetarist okulu okumanizi tavsiye ediyorum.
-
@ultras06 bende soyle yorumluyorum lm dik ıs yatayken genişletici maliye politikasının milli geliri arttıramaması klasik durumun gecerli olmasıdır.
-
kim nereden bilgi alabiliyor, ösym içinde hala veri bilgi dışarı çıkartabilen var mı? rica ile içeride durum nedir gibi veri mi geliyor? ben yds sorularının erişime açılması gibi http://www.osym.gov.tr/TR,13422/2017 ... açık olan link sabah doldurulacağı ve verilen saatte de açıklanacağı düşüncesindeyim. ama kimse ile iletişim kurmadım yds için uygulanan yöntem bugun link doldurulmadı kısmından yola çıkarak yarın sabah 10 gibi ösym sayfasına bakmak gerekir. eğer http://www.osym.gov.tr/TR,13422/2017 de kaymakamlıkla ilgili değilse ozaman açıklanması için haftayı kovalamak daha mantıklı olacaktır.
-
Hizmet yönünden yerinden yönetimler kabul görür mü sizce. ?