2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@yakupcemil Belediye kanununda "Plan ve bütçe komisyonu" yazdığını biz de biliyoruz ayrıca içinde Plan ile bütçe kelimeleri geçen komisyon cevapları puan alır.
-
@yakupcemil İMKB kısaltmasına puan "verilmeyebilir" değil puan "verilmez"
-
@gökbörü Olur mu öyle şey bu nasıl mantık? Dediğiniz gibi olsa 3 tane okuyucu olmazdı, tek kişiye verirlerdi alternatif cevapları da içeren cevap anahtarını o değerlendirirdi. Doğru yapan adamın cevabı alternatiflerde yok diye yanlış saymak hiç hakkaniyetli değil.
-
@username7 adalet ve eşitlik aynı kapıya çıkmıyor maalesef.. osym alternatifler içinde yer almayan cevaba puan vermiyor.. türkçe cevapları bundan dolayı hayati önem taşıyor.
-
Alternatif cevap olayı bence adayların verdiği cevaplarla oluşan bir sistem.oyle olmasa 2 tane ayrı okuyucunun puanlamasi ve farklılık olursa 3.okuyucunun puanlamasi olmazdi.sistem önceden alternatif cevap uretmiş ise madem,neden bu kişiler puanlama gereği hissettsin
-
@kymkm zannetmiyorum kardeşim. Cevabın tamamlayıcısı niteliğinde olan eklemeler alternatif cevaplar kısmında olmasa bile kabul edilir. Örnek vereyim herkes 45 gün yazıp bıraktı. Bunun alternatifi olmuycak tabiki de ama biri de 45 gün içinde 45 güne kadar şeklinde yazdı. Memura uyarma cezasında mesela 5 yıl yazmak yeterli belki cevapda alternatifi de yok. Ama 5 yıl doldukdan sonra yazan da puan alır alternatif de olmasa bile. Bunlar puan almalı haliyle. Yanlış bir cevap değil. Tabi eğer kastınız bunlarsa alternatifde yoksa puan almaz dedikleriniz. Eğer farklı cevaplar olup da ya buda bazı yerlerde geçiyor tarzındaysa ona bişey diyemem.
-
cevaplarımı yazdığımda “hizmetsel yerinden yönetimler” “dalgalı kur rejimi” yanıtlarıma soru işareti koyduğumda bazı arkadaşlar eleştirmişti. onları niye doğru saymıyosun kesin doğru diye. işte tamda bu yüzden. merak ettiğim de budur mesela ösym cevabı “dalgalı kur sistemi” aldığında alternatifede “dalgalı kur” “dalgalı döviz kuru” koydu diyelim. “dalgalı kur rejimi” aynı anlama grldiği için doğru kabul edecek mi etmeyecekmi. kelimesi kelimesine alternatiflerin arasında yer alması gerekiyor mu acaba. bunlar çok önemli.
-
@siyasetbilimci Eline sağlık hocam.Çok güzel olmuş.
-
Değerli arkadaşlar yeni linkler açılmış. 22-23-24-25 boş görünüyor hayırlısı artık
-
23-24 dolu
Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirilmeleri İşlemleri
-
bakalım ne açıklanacak
-
@hlthlthlt nerde yazıyor ben göremedim
-
@hlthlthlt 25 te dolu
-
@fetih1453 hocam http://www.osym.gov.tr/TR,13423/2017.html bu şekilde girince çıkıyor.
-
@ugur55 tabikide çekimser olmak iyidir fakat bizlerde bu işlerin senelerdir içindeyiz. Bir mantık yürütebiliyoruz. Daha demin de yazdım 5 yıl yazıp bırakmak cevapdır ee alternatifi yok. 5 yılı doldurdukdan sonra veya 5 yıl geçtikten sonra yazan adam puan alamayacak mı? Yanlış olur amaçdan sapma olur.
-
yanlış alarm yine
-
@ugur55 Yaptığınız kuruntudan başka bir şey değil dalgalı kur rejimi kabul edilip mesela dalgalı döviz kuru rejimi kabul edilmemesi ne demek böyle olursa 10 neti geçmez zaten ayrıca bu ikisi arasında osymnin hangisini kabul ettiğini nerden bilecegiz?
-
@hlthlthlt teşekkürler kardeşim
-
demek ki bugün de yok haftaya cuma açıklanacak gibi duruyor zaten pareto dan yanlış bilgi gelme olasılığı çok düşük
-
@fetih1453 ben halen bekliyorum açıklanmasını bugün