2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@osenebusene doğru söylüyorsun dostum
, ama yine de insanın sinirlerini alt üst ediyorlar -
@bf24 Hocam aktif nufus cevabi tartismasiz net ise kurumsal olmayan sivil nufus ve yetiskin nufus yanlis demek olmuyor mu bu? Cevap kurumsal olmayan sivil nufus olacak bence. Ayni sey degiller.
-
Bu sınavın alan doğru ortalaması 11.5 gy-gk Türkçe dahil doğru ortalaması 7 olur. Bu doğruların üzerindekiler standart sapmadan belirli puan alırlar kimisi 7 puan kimisi 12-13 puan. Son olarak da 14.5 alan ile 11 gy-gk Türkçe dahil olan bu sınavı kazanır.380-400. arasını da 15 alan 9 gy-gk Türkçe dahil, veya 17alan 6gy-gk sahip olanlarla kapatır.ÖSYM cevaplarına göre Toplam 30 net üstü 100 kişiyi geçmez.27-29 net arası da 250 kişiyi geçmez. Geriye son 50 kişi kaldı o da en iyi alan netlerine sahip olanlardan başlayarak 26 net 25.5 nete kadar gelir.Listedeki son 20 kişinin içinde 24 netli alanı yüksek olan da olur.
-
Bu standart sapma olayı tüm sınava girenlerin ortalama alan ve gkgy puanlarının üzerinde yapanlara gelecek ilave puanlardan oluşuyor onda hemfikiriz. Ancak bir de şu husus var :
Sınavın birincisi 37 doğru yaptı diyelim.(Bu soruların da 2 tanesi 3 puanlık bi tanesi de 2 puanlık olsun) Bu kişinin 8 puan eksiği var, yani ham puanı 92.
Ancak bu kişi 100 tam puan alacağından 8 puan ekstra geliyor.İkinci 91 alıyorsa o da 99 filan oluyor; derken bu aşağılara kadar hep 8 şeklinde inemez herhalde oran gittikçe düşüyordur diye tahmin ediyorum.
Böyle bir mantık standart sapmayı hesaplarken uygulanıyor mu, bilenler yanıtlayabilirler mi? -
@umitcoskun0644 Doğru söylüyorsun da sınav 1. si takriben 85-86 ham puana sahip olur 15 civari standrt sapma puanı eklenir. Sıralaması 300 lerde olan bir arkadaşın da 11 standart sapma puanı olur gibi gibi. Gittikçe düşer yani doğru.
-
@gökbörü Sizin hesabınıza göre 2 alan = 3 Gygk neti dogru mu anlamışım?
-
sınav birincisi 100 kabul ediliyor. standart sapma birinciyi etkilemiyor.
-
@ugur1144 Kardeşim öyle şey olur mu . Ya hu sadece ilanı okursan anlarsın aslında . Senin mantığına göre adam gk gy den 16 alan dan 1 net yapsın. Bir başka arkadaşda Alandan 16 gk gy den 1 ney yapsın ikisi aynı puanı mı alacak . Standart puan hesaplaması diye bişey var bir önce ki cevabımda alıntıladım sınav ilanından . Onu oku lütfen fikrinin değişeceğini düşünüyorum .
He şunu da söylym bu hesaplamaya khk kaymakamlık grubunda bi arkadas (ismini vermeyeyim) geçen sene sınava girenlerin netlerini alan ve gkgy bazlı sorup sağlamasını da yaptı . Tabi bu sağlamayı yaparken standart sapma da şu şekilde hesaplandı geçen senenin birincisinin 35 net yaptığı hesaplandı.
-
@ykpgoc 15 Puanlık bir fark oluşuyor dediğiniz netlere ve hesaplamaya göre. uç bir örnek tabi ama bana kalırsa 17 nette 15 puan fark baya fazla.
-
Arkadaslar gecen gunlerde bi arkadas net sayisini 3 ile carparsaniz puaniniz cikiyo demisti gecen seneki bekledigim dogru ile 3 u carptigimda cikan puan ile aldigim arasinda gercekten kusurat farki vardi o kadar. Nete gore boyle bi hesaplama yapti bilemm ama gercege yakin bi hesaplama olmustu.
-
@kaya06 o 3.06 ile çarpma geçen sene ki standart sapma puanı yedirilmiş biçimde olduğu için doğru sonuç veriyordu hocam bu yıl 2.7 ile çarpmak belki 3.2 ile çarpmak verecek bilemeyiz.
-
Hesaplamalarıma göre
2 Alan = 3gy neti + 3 Puan
-
@kaya06 standart sapmayla beraber yani sinav sonuc belgesindeki puan
-
@althusser bu sene girmdm pek bilmiyorum nasildi diye ama gecen sene 3.06 ise bu sene de 2.96 olsun en fazla
-
Arkadaşlar peki şu formulde
[(alan netix2.5x0.6)+(gkgy netix2.5x0.4)]x2En son tum sonucu 2 ile carpma mantigi ne ilanda bulamadim ben bunu.
-
Renklendirilmis tablo vardi, kim yaptiysa eline emegine saglik, onceki sayfalarda kesinlikle ordaki varsayimlarin tutacagini dusunuyorum.
-
@username7 Bu son sınav için öyle. Gy-gk gerçekten 11-12 civarı yapan toplam Türkçe dahil alanı 14-15 den aşağı olmamak kaydıyla gayet rahat sıralamaya girer. 2 alan=3 gy-gk demek çok yanlış değil dediğim gibi bu sınav için sadece.
-
@gökbörü fakat tartıştığımız sorular ve yapılamayan ağırlığı düşününce gk gy soruları daha değerli gibi bu sene
-
@althusser Dediğin de çok haklısın. Arkadaşlar istediğimiz kadar hesap kitap yapalım yalnız şu var bu sınavların belirli bir ortalaması olur kim be derse desin sınava giren sayısı artsa bile değişmez bu 27-28 ile kapatmaz,21-22 ile de kapatmaz ancak 25 net civarı makuldür, her 25 net yapan da kazanamayacak onu da unutmamak lazım.
-
Herkes cok iyi yapmis 27 den 28 den asagi dusmezmis vb. soylemlerde bulunan arkadaslara soyleyecegim tek sey sudur; bu sinava iyi hazirlanildi da bundan oncekilere hazirlanilmadi mi? Bu sinavlarin tek ölcutu kontenjan sayisidir. 55 veya 60 kisi alindigibda 78 veya 79 puanda 100 kisi alindiginda 73 veya 74 puanda 130 kisi alindiginda da 70 puanda kapatmistir.