2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@taromisaki9 ne oldu sevgili taro . buradan ister gider ister gitmem bu seni alakadar etmez. ancak insanların arkasından atıp tutmayı bırak. ve iyi ki elenmişsin.nice mülolarda sen ve senin gibilerin elenmesi ülkenin hayrına. senin seviyen belli. millete akıl veriyorsun . ama sallıyorsun başkalarının ardından. :)) neyse ufaklık işim var. ancak haddini bileceksin ! sallamayacaksın insanların ardından .kafa bulmayacaksın . meydan boş haydi coş modunda olmayacaksın. tmam. bana yazmayı bırak da azıcık ramazan münasebetiyle gıybetten vazgeç . by
-
Dostlar önceki sayfalarda da sordum;fakat tekrar sormak istiyorum.Daha önceki sayfalarda veya 2016 sayfasında mıydı tam hatırlamıyorum forumda da biraz araştırmama rağmen bulamadığım için tekrar sorayım:hangi kanunlara bakmamız gerektiğine dair bir arkadaş kapsamlı bir yazı paylaşmıştı,o veriyi kaydeden veya hatırlayan var mıdır? Sınava giren tecrübeli arkadaşlarım yardımcı olursa sevinirim.Hepinize hayırlı akşamlar
-
@taromisaki9 ne oldu sevgili taro . buradan ister gider ister gitmem bu seni alakadar etmez. ancak insanların arkasından atıp tutmayı bırak. ve iyi ki elenmişsin.nice mülolarda sen ve senin gibilerin elenmesi ülkenin hayrına. senin seviyen belli. millete akıl veriyorsun . ama sallıyorsun başkalarının ardından. :)) neyse ufaklık işim var. ancak haddini bileceksin ! sallamayacaksın insanların ardından .kafa bulmayacaksın . meydan boş haydi coş modunda olmayacaksın. tmam. bana yazmayı bırak da azıcık ramazan münasebetiyle gıybetten vazgeç . by
-
@sofuoglu KANUNLAR
1
2709 Türkiye Cumhuriyeti Anayasası
2
2575 Danıştay Kanunu
3
2576 Bölge İdare Mahk., İdare Mahk. ve Vergi Mahk. Kuruluşu Ve Görev. Hk. Kanun
4
2577 İdari Yargılama Usulü Kanunu
5
5237 Türk Ceza Kanunu
6
6098 Türk Borçlar Kanunu
7
4721 Türk Medeni Kanunu
8
MECLİS İÇ TÜZÜĞÜ*
9
5216 Büyükşehir Belediyesi Kanunu
10
5393 Belediye Kanunu
11
442 Köy Kanunu
12
5442 İl İdaresi kanunu
13
5302 İl özel İdaresi Kanunu
14
5355 Mahalli İdare Birlikleri Kanunu
15
6100 Hukuk Muhakemeleri Kanunu
16
213 Vergi Usul Kanunu**
17
193 Gelir Vergisi Kanunu
18
5018 Kamu Mali ve Yönetimi Kontrol Kanunu
19
6183 Amme Alacaklarının Tahsil Usulü
20
657 Devlet Memurları Kanunu
21
2942 Kamulaştırma Kanunu
22
4734 Kamu İhale Kanunu
23
4735 Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu
24
4982 Bilgi Edinme Hakkı Kanunu
25
2443 Devlet Denetleme Kurulu Kurulması Hakkında Kanun
26
6328 Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu
27
2839 Milletvekili Seçimi Kanunu
28
2935 Olağanüstü Hal Kanunu
29
1402 Sıkıyönetim Kanunu
30
6085 Sayıştay Kanunu
31
2820 Siyasi Partiler Kanunu
32
2797 Yargıtay Kanunu
33
3194 İmar Kanunu
34
3621 Kıyı Kanunu
35
5326 Kabahatler Kanunu
36
3686 İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kanunu
37
3376 Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması Hakkında Kanun
38
4046 Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun
39
2972 Mahalli İdareler İle Mahalle Muhtarlıkları Ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hk. Kanun
40
3071 Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun
41
3628 Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu
42
4483 Memurlar Ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun
43
4046 Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun
44
6216 Anayasa Mahk. Kuruluşu Ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun
45
5449 Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu Ve Görevleri Hakkında Kanun
46
6325 Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu
47
3996 Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-işlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptı. Hk.
48 3046 Bakanlıkların kuruluş ve görev esasları hakkında 174 sayılı Khk ile 13.12.1983
gün ve 174 sayılı Bak.
49 6458 Yabancılar Ve Uluslararası Koruma Kanunu
50 5176 Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması
Hk. Kanun
51 3056 Başbakanlık Teşkilatı Hk. KHK’nin Değiştirilerek Kabulü Hk. Kanun bu kanunlar kaymakamlık ve hakimlik için işine yarar. şunu yapabilirsin borçlar vs. bunlar kaymakamlıkta yok eleyebilirsin bunları. -
@aslanamca içerik kaldırılmıştır.
-
@aslanamca eyvallah hocam teşekkür ederim
-
hakaret sebebiyle kaldırılmıştır.
-
@aslanamca içerik kaldırılmıştır.
-
arkadaşlar ikili tartışmaya girmeyin kurallara uymayanı şikayet etmeniz yeterli.
-
Arkadaşlar yaşanan olaydan ötürü şahsım adına özür dilerim.insanı raydan çıkarabiliyorlar.hayırlı geceler iyi forumlar diliyorum herkese.
-
Tartışılacak ne var bilmyorum. En küçügünüz 25 yaşında ve kaymakamlıga adaysınız...
-
@safiTÜRK69 farklı gruplardan kişiler yeni hesap açıp saldırıyor ve bu tarz sonuçlar doğabiliyor.amaçlarıda forumun kalitesini düşürüp ilgiyi buradan çekmek.yine de sabredemeyip sinirlendim.tekrar herkesten özür dilerim gereksiz işgal için.
-
Bende gecen sınava girenlerdenim.Sınav 2 aylık düzenli çalışmayla kazanılabilecek sınav. kazanılması zor degil. Çok ayrıntılı çalışmıştım tabiri caizze madde madde herşeyi ezberledim.Ancak sınav da sacma ve kolay şeyler çıktı. Yani çalışan ile çalışmayanı ayırt eden bir sınav olmadı.Yukarda sayılan kanunlar gercekten boş sakın onların çıktısını alıp tek tek ezber yapmayın. Ahmet noh.ve diger bilindik kitapları alıp harfi harfine ezber yapın. Ben tecrübesizdim harf hatalarını önemsemeden yazıp gectim zaten açık uclu puanı verirler diye. Ama sınavda çıkınca anladım ki mesele öyle degilmiş..Özet olara Basit düşünün hazırlanırken Kanunlarla bogulmayın.
-
@safiTÜRK69 hocam bir çok kişide ahmet nohutçuyu bitirdikten sonra mevzuat okumanın çok önemli olduğunu vurguladı.Sınava girmediğim için soruların içeriğini bilmiyorum fakat çok detay konulardan çıkmamış sizin bahsettiğinize göre.Ben şahsen başlamaya kesin karar verdikten sonra. Ahmet Nohutçu Kanunname,Kas almayı düşünüyorum.Makro ve mikro notlarım mevcut,türkiye ekonomisinde yasin çoban'ın kitabı var ve insan hakları kısmında ise kutluay kararlı'nın kitabı var.Bunlara ilaveten önerebileceğiniz bir kaynak veya farklı öneriler var mıdır?
-
@sofuoglu Kaynakların yeterli kardeşim..
-
657 kaymakam kitabı nasıl ? bi de insan hakları için önerebileceğiniz kaynak var mı?
-
100 kişilik ilan mı geliyor
-
Sınav ile ilgili bazı arkadaşlar zor bazıları kolay demiş.
Ben de yorum yapmak istedim.
Bu sınava hazirlananamıştım. Sayıştay sınavı ile çakışmıstı. Türkiyenin ekonomik yapısı ve demokratikleşme konularına hiç bakamadım. Türkiyenin idari yapısını da çok iyi bilmiyordum. Diğer konulara da bu sınava özel çalışmadım. Kpss ve sayıştay hazırlığı yapmıştım.
Sınavdan 61 puan ile 1354. oldum. Eğer bu sınava öncelik verseydim, O zaman eksiklerimi kapatip sinavi kazanabilirdim.
Sınav belirli bir temel yapmış kişiler için zor olmayacaktır. Nitekim çıkan sorularda bir iki istisna hariç piyasada ismi geçen kitaplarda yer alan sorular. Açık uclu sorular diye bazı kesimler soruların klasik olacağı beklentisine kapılıyor. Ama öyle değil.
Mesela cevabı %3 olan, 2001, mülki idari sınıfı olan sorular var.
Belirli bir temeli olan 2 aylık düzenli bir çalışma ile (idare hukuku kısmını ayrıntılı, artı Türkiye ekonomisi ve demokratikleşme ekleyerek) bu sınavı kazanabilir. Ancak belirli bir kpss temelini yoksa bu sınav tabiki çok zor gelecektir. 6 aylık çalışma bile sizi hüsrana ugratabilir.
Bir de sınav için yapilacak çalışmada kelimeler çok dikkat etmek gerekiyor. Sınavın canı alıcı kısmı burası. Çok iyi bilgisi olup, kelime hatalı yüzünden madur olanlar oldu sınavdan sonra. -
@yapma-volkan yapma volkan
-
@mr08 oyuncu değişiklik hakkımız mı doldu yoksa ? Yine mi eleniyoruz ?