2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@kombassankoma eyvallah hocam sayı konusunda bir duyum var mı
-
9 Eylül bir aksilik olmazsa kesin gibi görünüyor.
Sayı ise değişiyor. 100 kesin sayıdır. Aşağısına inmez inşallah. Ancak 150 ye yükseltilebilir. Sayının artması yönünde eğilim var şuan. -
@Kaydı-Silinmiş kralsın hocam Durum böyleyse en geç haftaya cumaya kadar ilana çıkması lazım
-
Bu kesinliğin kaynağı nedir acaba
-
@mehmetsy gelecek hafta perşemce-cuma ösym sınav takvimine girmesini bekliyorum. sonraki p.tesi salı da resmi ilan gelebilir. tabi bu bizim tahminimiz ve genel kanı da bu yönde. Yarın ne olacağını kestirmek imkansız malesef.
-
@k-33 kim burada kaynağını söylemiş ?
Ahmet Nohutçu bile facede açıklarken ne zaman kaynak gösterdi? -
@Kaydı-Silinmiş biri gösterdiğinden demedim yanlış anladıysanız özür dilerim siz çok kesin konuşunca heycanlandım.
-
Sayının artması mümkün mü gerçekten de ? Güzel bir haber olur tabi ama 150 çok uçuk bir sayı bu sınav için.Rekor olur yani...
-
@taromisaki9 Bana da uçuk geliyor hocam ama 823 ilçe var, geçen gün de 459 kaymakam hakkında inceleme başlatıldığını düşünürsek neden olmasın
-
Dostlar bir kaç soru sormak istiyorum bilhassa geçen sene sınava giren dostlara.Türkçe sorularının içeriği nasıldı cümleyi deyimlerle tamamlama ve imla kuralları şeklinde miydi. Ekstra bir şey yapmaya/kaynak almaya gerek var mıdır? Tarih içinse elimde kendi özet kaynaklarım ve ramazan yetgin'in 2015 ders notları var, iş görür mü geçen seneki tarih sorularının zorluğu nasıldı. Son olarak KAS çözmeye başladım ve Ahmet Nohutçu'nun önsöz kısmında önce kurşun kalemle ve bilmediğimiz/boş bıraktığımız soruları ise tükenmez ile doldurmamız gerektiğini belirtmiş. Fakat önceden gelen alışkanlık dolayısıyla ilk etapta üzerine işaretlemekten kaçınıyorum;çünkü imkan dahilinde 2. veya 3.kez dönmeyi planlıyorum; fakat Ahmet Nohutçu'da önsöz kısmında böyle bir yol belirlemişse de uymak da gerekli gibi düşünüyorum. Bu noktada sizler KAS'a nasıl çalıştınız Ahmet Nohutçu'nun belirttiği gibi mi. Tecrübeli arkadaşlar cevap verirse sevinirim.
-
@sofuoglu Türkçe soruları yukarıda noktalama işaretsiz verilmiş cümlenin aynısını doğru noktalama işaretlerini kullanarak yazmak ya da cümle içinde yazımı yanlış olan kelimenin doğrusunu yazmak tarzıydı.Yani yazım yanlışları,anlatım bozuklukları ve noktalama işaretlerine detaylı çalışmak gerek.Tarih soruları kolay ve bilgiye dayalıydı ama bana sorarsanız tarihin altın pusulasını tavsiye ederim kitap detay olsa da bilgiye dayalı sınavlarda fark yarattığını düşünüyorm.Nohutu hocanın KAS kitabına gelince bende üzerine karalama yapmamanı tavsiye ederim çnkü dediğin gbi sırf kaymakamlık için 3-4 kez dönmek gerekli ve kaymakamlık dışındaki sınavlar içinde konu tekrarı olarak kullanılacak faydalı bi kitap.Eksikliklerini görebilmek için üzerine karalama yapmamanda fayda var.
-
@sdt-uysl teşekkürler hocam, önerilerinizi dikkate alacağım
-
@sofuoglu Benim naçizane tavsiyem şudur; öğrendiğinizi sağlam öğrenin, kelime hataları harf hataları çok can yaktı son sınavda
-
@mehmetsy sağ olun hocam tavsiyeniz için, geçen seneki sınavda benim de yakın arkadaşlarımdan bazıları kelime/harf hatalarından sınavı kıl payı kaçırdı,gerçekten çok önemli.
-
@mustafa58yilmaz asıl yeni olan sensin ki bu tarz durumları çok yadırgıyosun.yıllardan beri olağan bişey ve olmaya da devam edecek.(savunmuyorum sistem böyle)
-
@yapma-volkan Arkadaşlara yapılan haksızlığa kayıtsız kalmanıza bir şey diyemiyorum, zaten yasaklısınız da. Adınızda da yazdığı gibi yapma volkan bu kadar.
-
@mustafa58yilmaz dostum buradaki insanlar almıyor bu kararları.Biz idari hakimlik kotasını da yanlış bulanlardanız.Bizim bakış açımız bir şey değiştirmiyor malesef.İyi üniversitelerden mezın olup sınavda başarılı olmamız da bir şey değiştirmiyor mesela.Farklı değerlendirmeler mevcut mülakat aşamasında.AÖF konusu da bunlardan sadece bir tanesi
-
@taromisaki9 sınav tarihi belli mi acaba
-
Çalışmalar Nasıl gidiyo arkadaşlar yapılacağı kesin olmayan bi sınava çalışmak benim açımdan zor oluyo
-
@gonzaloluca elbetteki zor çünkü hep bir tereddüt acaba açılmazmı diye fakat pişman olmamak için çalışmak gerek çalışmakla hiçbişey kaybetmeyiz ama çalışmassak çok şey kaybederiz