2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@sofuoglu Şuan tutunduğum tek dal Muazzez hoca İnşallah haklıdır
-
@Priss vallahi arkadaşın dediği gibi Mahfi hoca şayet 2005 demişse üstüne konuşulmaya bile gerek yok;fakat ösym'nin işine de akıl sır ermez yani bekleyip göreceğiz. Takip ettiğim kadarıyla siz potada gibisiniz hocam hakkınızda hayırlısı olsun
-
@ihsan.turedi 450 hocam bu sorunun cevabi.
-
@sofuoglu Dostum işte 25 kesin 3 yarım diyoruz bakalım ne olacak. Hakkımızda hayırlısı umarım emek ziyaı olmaz.
-
@Nizâmülmülk "Bildirisi" "Beyannamesi" "Bildirgesi" aynı anlamdadır. Ben sorun olmayacağını düşünüyorum. Bu soru için benim gibi düşünen başka insanlarında olduğu yorumlarını gördüm. Bence içiniz son derece rahat olsun hocam.
-
Türkçe sorularında yer alan "bir resim bin sözcüğe bedeldir" gibi bir ifade ile anlatılmak istenen sorulmuştu.
"Resim sanatının, sözsüz iletişimdeki gücü" olarak ifade etmiştim
-
Türkçe sorularında
Yazarların özelliklerini anlatan soruda farklı ifadeler ile yazarın önemli 2 özelliklerinin tek kelime ile ifade edilmesi istenmişti. Bu sorulara da aşağıdaki gibi cevap vermiştim.1 -Farkındalık
2- Belagat -
@ihsan.turedi ben de aynı şekilde köy idaresi dedim
-
Arkadaşlar sınava kaç kişinin girdiği ya da başvurduğu konusunda bir bilgi yok mudur?
-
@Priss hisse senetlerini satmaktan maksat : "Halka arz kararının alınması" olarak algıladım. Önemli olan Özelleştirmeyi yapabilmek... Borsa da Halka arz edilmesi işin şekil yönü diye düşünüyorum.
-
@ihsan.turedi yani cevap bence "Yüksek Planlama Kurulu" ama maalesef "Özelleştirme Yüksek Kurulu" yazmıştım sınavda
-
@safiTÜRK69 cevap 2005 te.2005 i bir de harflerle mi yazmalıydık ? Ben 2005 dedim geçtim :s bi kıllık yapmazlar inşallah
-
@taromisaki9 Hocam içiniz rahat olsun önemli olan ifade ettiğiniz "bilgi". Yazıyla da rakamla da aynıdır. Aksi takdirde zulüm olur. Dediğiniz gibi olsa art niyetli davranmış olurlar
Bize yakışan hüsn-ü zanda bulunmaktır. Hiç bir kurum kendini böylesine rezil etmez diye düşünüyorum. -
Arkadaşlar öncelikle hepimize çok geçmiş olsun. 2016 sınavını kıl payı kaçıran sınav sonuçlarını aşağı yukarı doğru tahmin eden bir arkadaşınız olarak bir iki laf da ben edeyim.
Bu sene ki sınav bir önceki sınava göre biraz daha kolaydı, çünkü önceki sınavda meşhur Türkiye CUMHURİYET Merkez Bankası, Devlet Denetleme KURUL(M)U, Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı soruları gibi harf hatası ile komple giden sorular yoktu, ancak Türkiye ekonomisi bir öncekine göre daha caydırıcıydı, Tarihte de Maarif Kongresi sorusu gibi zor soru yok idi, ama sınav psikolojisi ve bazı sorularda ki çeldirici ve yanıltıcı ifadeler belirleyici olarak.
Sonuç olarak 2017 sınavı diğer sınava göre 2-3 soru daha fazla doğru ile kapatacak gibi yani Türkçe dahil (ki Türkçesiz bu kadar şu kadar ifadelerini de anlamış değilim) 26-27 doğru yapan İnşallah mülakata kalacak...
Rabbim kimsenin emeğini zayi etmesin, herkesin gönlüne göre versin.İnşallah mülakatta görüşürüz -
-
18-20 bin civarı oluyor genelde ve bu sayının yaklaşık 2 binini sınava girmeyenler oluşturur. Rakam gözünüzü korkutmasın sınava adam gibi çalışan sayısı 2 bini geçmez kesinlikle.
-
@ihsan.turedi Yüksek planlama kurulunun kuruluş tarihini araştırdım ama net bir bilgi bulamadım ancak 1984 yılında çıkan kararnamelerden birinde yüksek planlama kurulu ifadesi geçiyordu. Kuruluş yılı şartını sağlamadığı için bence yüksek planlama kurulu seçeneğini eleyebiliriz. Özelleştirme idaresinin kuruluşu ise 1993 gibi birşey olması lazım.
-
Arkadaşlar bir soruda idarenin, kanun ile yapılması gereken işlemi tesis etmesi durumunda "Görev (fonksiyon) gaspı " söz konusu oluyor. Fakat sorunun devamında (yaptırımını mı soruyordu / yapılması gerekeni mi?) Ben 2. kısmına "iptal davası" yazmıştım. Şöyle ki : "İdarenin işlemlerinde hukukilik karinesi" esas olduğu için iptal davası açılmadan "yokluk ispat edilemez" diye düşündüm. Bu konuda bilenler ne düşünür acaba?
-
@pir81 ben "Süreklilik ve Düzenlilik" yaptım.
-
@ihsan.turedi ben de iptal dedim açıkçası hukuka aykırı işlem statü üzerinde etki oluşturduğunda mahkeme kararıyla iptal edilmesi gerekiyo diye ama yanlış galiba