2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@refik-soydam kardeşim öncelikle tebrik ederim. Kardeşim 60 gün cevabını doğru mu kabul ediyorsun?
-
@larendeli Ankara'daysanız itiraz edin. Benimde iktisat 0,8 cevabı doğru. Dışsallık, dışlama etkisi, işgücü saymadım zaten. Ben itiraz edemicem büyük ihtimalle. En azından cevapları görür bilgi verirsiniz.
-
@ümithak Malesef ben de cevapları göremeyeceğim sadece yeniden değerlendirme yapılması için itiraz edeceğim. İnşallah dikkate alınıyordur.
-
@can-mavi
kardeşim ne uğraşmışsın yine, sınavdan önce dışsallıkla sınavdan sonra adaylarla, çok yıprattılar seni bi artık rahatla -
@larendeli hayırlısı artık. İnşallah bu zulüm biter. Sınav kağıdımızı görmek bile bir süre masraf, zaman, emek. Biz yandık bizden sonrakiler yanmasın inşallah.
-
Sınava itiraz edecek arkadaşlar sonuçları inşallah bizimle paylaşır ne nedir çok yardımı olur diğer sınav için.
-
Mülakata kalmaya hak kazanan tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. İnşallah bu kişiler içinden vatanımıza, milletimize en iyi şekilde hizmet edecek, koltuk sevdalısı olmayacak, görev bilinciyle hareket edecek olanlar mülakatı geçer. Ben de sınavla ilgili bazı bilgiler ve tavsiyeler paylaşmak istiyorum. Türkçesiz 22,5 doğru beklentim vardı, 74,9 ile 841. oldum. Bir sonraki sınav için çalışmalara başlıyorum. İlk kez girecek arkadaşlar için kaynak olarak; İnsan Hakları için Kutluay Kararlı'nın kitabı, Türkiye Ekonomisi için Yasin Çoban'ın kitabını kullandım ve çok memnun kaldım tavsiye ederim. Ahmet Nohutçu KAS Serisinde İdare Hukuku ve Anayasa Hukuku çok iyi, ayrıntılı bilgiler içeriyor ancak iktisat ve insan haklarını tavsiye etmem, çok yetersiz olduğunu düşünüyorum. Başkent Kariyerin açık uçlu soru bankasını kullandım o kitap da çok iyiydi. Sınavı kazanan arkadaşlar da kaynaklarla ilgili paylaşım yaparsa daha iyi bilgi sahibi olabiliriz, ben kendi tecrübemi paylaştım. Özellikle iktisat için kaynak tavsiyesi bekliyorum. Tekrardan kazanan arkadaşları tebrik ediyorum, yeniden hazırlanacak arkadaşlara iyi çalışmalar diliyorum.
-
arkadaşlar sınav itirazı için 2 adet mi genel amaçlı dilekçe örneğinden dolduracaz?
biri sınavın yeniden okunması 5 tl
ikincisi sınav kitapcıgını ınceleme 50 tl ?????????????????*** -
@kaymakamadayı evet
-
@kaymakamadayı evet. Öyle okudum ama şu an okuduğum sayfayı bulamıyorum yoksa paylaşacaktım.
-
@gencburokrat iktisat için banada kaynak lazım. Birde pdf olsa çok güzel olacak.
-
@gencburokrat yeni bir sınav olması ihtimali var mı ?
-
@darısı-başımıza önceki sayfalarda bazı arkadaşlar mart gibi olma ihtimalinin oldğunu söylemişlerdi, ne kadar doğru bilmiyorum ama illa ki olacaktır. Şimdiden başlamakta fayda var
-
Kazananlara hayırlı olsun. Biz kaybedenlere geçmiş olsun.Şimdi yavaş yavaş çalışmaya başlama zamanı.Çalışma grubu hakkında plan yapmıştık hatırlarsanız.Bu çalışmaya kimler katılmak istiyorsa gelin http://forum.tercihiniyap.net/topic/2701/2018-kaymakamlık-sınavı/5 buradan devam edelim.Hep birlikte güzel bir çalışma ortamı oluşturalım.
-
Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz ama bence sınav içeriği çok yetersiz. Coğrafya, siyasi tarih gibi konulardan da sorular sorulmalı. Bu bambaşka bir tartışma konusu
Şuan var olan sınav için şunu söylemek istiyorum ki 2 ay çalışmak yeterlidir. Sıfır temelle 2 ay gibi bir süre çalışarak 76 puan aldım ki çok çok ama çoook basit hatalar yaparak.. Bu arada iktisattan doğrum 1.. eğer 2 aydan önce sınava çalışma yapılacaksa bence iktisat çalışılmalı. Diğer alanlar için 2 ay gayet yeterli bir süre.
-
Evet arkadaşlar @onuktekin arkadaşımızın dediği gibi sonuç öncesi konuşmuştuk birlikten kuvvet doğar 2018 Kaymakamlık başlığından çalışma muhabbetimize devam edelim.
-
Gunaydin arkadaslar, dün tartistik konustuk ortalik karisti ama maksadimdan da uzaklastim.. bazi arkadaslara kaynak tavsiyem olucak yanlis anlasilmasin ben bunlardan calistim sizlerin fikriniz olsun diye diyorum
Any: any metni+ themis
Idare: themis (kesinlikle umit kaymakin bi notu var onu edinsinler 65 sayfa ama isin ozeti o snrasnda kitaptan takip edin)
Idari teskilat: nohutcu + kanun
Insan haklari : kutluaydan calistim begenmedim kendi kendine kirpmis yok sinavda isinize yaramaz yok gereksiz diye universite hocalarindan birinin kitabini arastirin arkadaslarim
Iktisat: benim universitede kaldigim tek ders, en uzak oldugim dersti.. ben iktisati 2 ayda cözduysem herkes yapar gecen yil sayistayi kazanmama sebep oldu.. tufan samet makro bundan calistim cocuga anlatir gibi tektek anlatmis. Mikroda kendi notlarimla calistim. Murat egitimden baktim ama herseye degil.
Ustune zeynel dinler cikmis sorulari cözdum
Ille kaynak lazim diyen varsa erdal unsal cok ovuldu ona bakin derim arkadaslar. ben erdal unsala bi baslayamadim sebep; kaynak degistiremiyorum degistirince calismiyorun ne yazikki
Tr ekonomisi : murat egitimin kitabi var iktisat orada 60 syf fln kdr not var.bu not zeynel dinlerin tr ekonomisi sorularinin aciklamalariyla ayni o yuzdn ordan baktim sonra tufan samet okudum nitekim 2005 sorusunu tufan sametten 1946 sorusunu zeynel dinlerden yaptim (birebir ayni soru vardi)
Kanunlarinizi okuyun arkadaslar liste cikarin
Gecen sinavda puanim 68 civariydi ki o donem sayistay ve idari yargiyi derece ile kazandim pespeseydi sinavlar ama ozellkkle kaymakamliga asilmadim puanim 68di. Bu yil 89 puanim
Ben yaptiysam sizler daha kolay yaparsiniz -
@eksi-ikibucuk, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
utluaydan calistim begenmedim kendi kendine kirpmis yok sinavda isinize yaramaz yok gereksiz diye universite hocalarindan birinin kitabini arastirin arkadaslarim
insan haklarından kaç doğrunuz vardı ??
-
@sasvesas 3 dogrum vardi
Ek protokol sorusu yanlis gerisi dogru. Ek protokolun oldugu sayfada da sunu yaziyor bikac protokolden bahsetmis bunlar yeterli yazmis.gerisi detay olur tarzinda bisey yazmis. 14 nolu protokol yoktu
Diger sorular icinde kitaptan deatek gordugumu soyleyemem..
Amacim karalamak degil ama bi yazar kafasina gore kirparsa biseleri o kirptigi yerde benim sinavimda cikarsa bn onu oñermem.. -
@eksi-ikibucuk destek