2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@onuktekin KESINLIKLE KATILIYORUM
-
@larendeli eyvallah sagolasin
-
Arkadaşlar; bilgi kartları şeklinde yararlanacağımız bir yüzünde soru bir yüzünde cevap hukuk veya diğer derslerle ilgili bir yayının ürünü var mı bildiğiniz ?
-
Arkadaşlar cevabı 14. protokol olan soruyu tam olarak hatırlayan var mı?
-
Arkadaşlar themis anayasa idare konu anlatımlı kitaplardan 17. Baskı ile 18. Baskı arasında fark var mı? Elinde olup bilgi verebilecek olanınız varsa sevinirim. Ayrıca Türkçe de şu kaynak kaymakamlık için çok idealdi diyen çalışarak tecrübe eden varsa onerisini alırım. Son sınavdan 77 aldım üzüldüm ama nasipse yine deneyeceğim.
-
@uzmanyrd 17. baskıda elımde 18. baskıda elımde cok buyuk farklar var. Heleki Anayasada . İdare için ise sunu soyluyebılırım . Alsanda olur almasan da fakat değişen seyler var orda da ... Ben hakimlğie hazırlanıyorum . sana da sunu sorayım ozaman . Türkiye ekonomisi ve insan kaynakları hangi kaynaktan baktın ?
-
@suigeneris sağolasin. Türkiye ekonomisi kesinlikle yasin çoban. İnsan hakları a kadro dan baktım bı de notlar falan ama pek olumlu sonuç alamadım. Resit gürbüz diyorlar onu incelicem. Bende sana sorayim iktisat için neye calisiosun?
-
@uzmanyrd İktisat 'ın ucu cok Acık oluyor Acık uclu sınav Söz konusu oldugunda. Themis calısma Kitabı var bilirmiisin ? Makro Ve mikro genıs acıklamalı sorular var içinde oradan bakacagım . Acıkcası benımde tam bir fıkrım yok iktisat ıcın . Hem hakımlıkte hem kaymakamlıkta 3-4 soru gelıyor. yogunlasamadım Kpssyi bıraktan sonra. Anyasa-idare-turkiye eko-ınsan hakları-Turkce alanlarını iyi yapan kazanır zaten.
-
@uzmanyrd reşit gürbüz kıtabı elımde yok ama kıtap içeriğini begenmedim .
İnsan Hakları ve Demokratikleşme
İnsan Hakları ve İnsan Haklarının Korunması
İnsan Hakları Kavramı
İnsan Haklarının Uluslararası Düzeyde Korunması
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Yapısı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin İşleyişi
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile Güvence Altına Alınan
Hak ve Özgürlükler (1982 Anayasasıyla Karşılaştırmalı )
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Ek Protokolleri
Türkiye’nin İdari Yapısı
Türkiye’nin İdari Yapısına İlişkin Temel İlkeler
Birinci Alt Bölüm: Merkezi İdarenin Başkent Teşkilatı
İkinci Alt Bölüm: Merkezi İdarenin Taşra Teşkilatı
Yerinden Yönetim
Mahalli İdareler
Hizmet Yerinden Yönetim Kuruluşları
Kamu Görevlilerine İlişkin Genel Esaslar
Memurluğa Giriş, Göreve Başlama ve Memurların İlerlemesi
Memurların Tâbi Olduğu Hukuksal Rejim
Memurların Disiplin Rejimi ve Memur Yargılaması
Memurluk Statüsünde Kısıntı Yapan Durumlar ve Memurluğun Sona Ermesi -
@suigeneris bu içerik reşit gurbuzun ise zaten konu başlıkları bunlar nasıl anlatıldığı da önemli tabi ama themis yayınları etiketi de var dikkate değer.
-
@uzmanyrd İdare Hukuku Kıtabı Olmus bence. İdare hukukunı kopyala yapıstır olmuş yani.
-
@suigeneris incelemek lazım inceleme fırsati bulursam sana da dönüş yaparım.
-
@erol, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Arkadaşlar cevabı 14. protokol olan soruyu tam olarak hatırlayan var mı?
Avrupa birliği hangi protokolle AİHSYe taraf olmuştur ? CEVAP 14
Madde 17
Sözleşme’nin 59. maddesi aşağıdaki gibi değiştirilmiştir:
1- Aşağıdaki gibi yeni bir 2. fıkra eklenmiştir:
2- "Avrupa Birliği bu Sözleşme’ye katılabilir." -
arkadaşlar bu arada sınavı 409 kişi kazanmış
-
Merhabalar. İtiraz edip sonucunda dönüş olan oldu mu hiç aranızda? Ya da süreç hakkında net olarak bilgisi olan var mı?
-
@cihan-harman ben 25 Ekim'de itiraz etmiştim, henüz dönüş olmadı, kitapcığımı görünce cevapları buraya yazacağım.
-
@popescu ben de itiraz ettim ancak henüz bana da dönüş olmadı. Ben de 24 ekimde vermiştim.
-
@cihan-harman bende 23 ünde verdim hala geri dönüş olmadı. Geri dönüşlerde belli bir saat ve gün mü veriyorlar yoksa işte şu kadar gün içerisinde gelinmi diyorlar.
-
Arkadaslar iktisat icin Tufan Sametin makrosu yeterli olur mu ?
-
@cengizkan2 çok ağır bir kitap olur kaymakamlik için .