2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@username7 Hocam tamam ayrı şeyler fakat satışı dümdüz yapmışlar zaten KİT çalışanlarına İMKB aracılığıyla yapmamışlar. İMKB aracılığıyla 1987'de yapılmaya başlanmış.
-
-
Kamu ortaklığı kurumu 1984 'teki kararnamede de var bu yüzden kamu ortaklığı kurumu olması zor bir ihtimal.
-
@username7 Kuruluşların hisse satışlarından bahsediyorum.
-
@onuktekin hocam bırak tartışmayı. Hala kuruluş tarihine takılmış herkes gidiyor. KİTlerin satışı 1986'da bahsini ettiğim yasayla mümkün hale geldi. Hangi kurum kaç yılında kurulmuş, oraya takılıyor herkes. ÖSYM oltayı böyle atıyor. Geçen sene de TCMB'de oldu ayni muhabbet.
-
........
-
@onuktekin 1986 yılından itibaren blok olarak kamu
hisselerinin satışı yapılmaya başlanmıştır. (Sizin attığınız makalede yazıyor güzel hazırlamış) -
@ersagun TCMB sorusunda Kambiyo Murakabe Teşkilatı'nı savunurdunuz siz geçen seferki sınava girmiş olsaydık bunda da aynısını yapıyorsunuz. Ösym öyle ihtilaflı soru sormaz.
-
@ugur1144 eğer bahsini ettigim resmî gazeteye bakarsanız soru kökünü göreceksiniz zaten. KİTlerin satışına 1986'da izin verildi, dolayısıyla kurumun kaç yılında kurulduğuna dair bir ibare değildi 1986 yılı. Özelleştirmenin başladığı yıldır ve osym bunu bilip bilmediğimizi sınıyor.
-
@username7 geçmiş iletilerime bakın. TCMB'yi savundum. Soru da ihtilaflı değil. Resmî gazeteyi acın bakın. 3 Haziran 1986. Mesele savunmak savunmamak değil, hakikat.
-
@username7 O satışlar İMKB'de yapılmıyor bu yüzden paylaştım zaten.Blok satış,halka ve borsaya arz farklı yöntemler.Neyse yarın bir gün dinç kafayla tekrar bakarız artık yoruldum
-
@ersagun o bahsettiğin kararnameyi okudum. İmkb'nin doğruluğunu savunmuyorum ancak soru sizin söylediğinizden farklıydı. cevap imkb olmayabilir ancak kamu ortaklığı kurulu hiç yakın değil soru köküne.
-
Belediye başkanı uzaklaştırma sorusu Danıştaymis ceza davası açıldıktan sonra uzaklaştırma varmış soru kökünde olta büyük olmus herkes İçişleri bakanligi yaptı
-
turkçe sıralama sorusunda noktalı alanın dışına taşıran oldumu benim gibi
-
@ugur1144 dostum bizim mutabık kalıp kalmamamız bir şeyi değiştirmiyor. Ama İMKB kesinlikle değil. Soru kökünün de bahsini ettiğim kanun olduğuna eminim. İstedikleri bilgi ülkenin özelleştirme tarihine vukufiyetimiz. O yüzden cevap da bu. Başka bir ihtimal yok çünkü.
-
@OseneBuSene cevap içişleri bakanı. Belediye Kanunu 47. madde.
-
@OseneBuSene Sizin söylediğiniz belediye başkanının yargı organınca düşürülmesi. Soruda sorulan ise hakkında dava açılan belediye başkanının dava sonuçlanıncaya kadar içişleri bakanı tarafından görevden uzaklaştırması
-
@ersagun Sınav sırasında imkb yapmak bana pek mantıklı gelmedi yüksek planlama kurulu daha mantıklıydı ancak soruda özellikle 1986 yılında kurulma veya faaliyete geçen kurum vurgulandığı için imkb olma ihtimali daha yüksek diye düşündüm. Şu an soru kökünü tam hatırlamıyorum ancak özellikle sizin söylediğiniz gibi 1986 yılında alınan kararla diye birşey yoktu.
-
@Nizâmülmülk KDK'ya yazacağım hocam. Çok sayıda aday bunu yaparsa dikkate alacaklarını düşünüyorum. Ne bir cevap anahtarı var ne de cevap kağıtlarımız. Soru dava edecek olsak gidip 50 lira verip sorulara bakıp ona göre dava edebileceğiz. Ales gibi bu sınav da taranıp adaylara gösterilebilir.
-
İMKB sorusu tartışmaya açık değil gayet doğru bir soru. Bu tarihe takılanlar halkbank ile ilgi bir soru gelseydi orada da sasiracaklardi ve kendince o tarihte kurulmadı diyeceklerdi.sen hisse satışından bulmaliydin o soruyu mantık yurut. Halkbank gibi düşün esnaf kelimesini gördün artık takılma kuruluş tarihine yaz gitsin