2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@realist cevap hizmet yerinden yönetim değil mi
-
meclis denetim yoluna soru dicektim.onergesini de koydum.eksik felan derler.sonucda soru yazili verilmek zorunda.onerge de yaziyi ifade eder dedik.yanlis sayiliyomus.imkb dicektm ismi degisti haberi yok derler diye borsa istanbul dedik o da yanlis sayiliyomus.buna benzer bi cok yanlisim var bi de alan tasirma muhabbeti cikti.29-30 dogrulardan rakamlara dogru ilerliyorum
-
@vaner Arkadaslar o soru hizmet yönünden yerinden yönetim kuruluşları olacak diye hatırlıyorum kemal gözlerin kitabında hizmet yönünden yerinden yönetim kuruluşları çok çeşitlidir diyor ve sayıyor üniversiteler, tübitak, todaie, trt, kitler, iett, ego, aski , sosyal güvenlik kurumları, karayolları genel müdürlüğü, ogm gibi kuruluşlardır. Ayrıca bu kuruluşlara kamu kurumları da denmektedir diyor .
-
@hakperest46 ben özel bütçeli kurumlar yazdım dogru kabul edilecegini dusunuyorum.
-
@username7 tabiki olabilir zaten bir tane net bir cevabı yok bu sorunun bence kamu kurumları da olabilir
-
@username7 ben de özel bütçeli idareler yazdım ama pek umudum yok
-
@erdem 5018 sayili kanunda yaziyor neden umudunuz yok?
-
@username7 orada yazan kurumların hepsi 5018 içinde özel bütçeli idareler içerisinde geçiyor mu geçmiyor diye düşündüğüm için.
-
@fetih bende öyle yaptım hoca yerinden yönetim demiş soruyu tam hatırlasak
-
Genel bütçeden bi idare yazmiyordu iclerinde hepsi ozel butceliydi ondan sorun olmaz
-
tabiki bende doğru kabul edilip edilmeyeceğini bilemem ama doktrinde gecen isim genelde bu oluyor zaten hepimiz biliriz ikiye ayrılır özle bütçeliler coğrafi ve hizmet diye insallah ösym kabul ederde hepimiz mutlu oluruz:)
-
@username7 bu da bir bakış açısı inşallah dediğiniz gibi olur hocam aynı taraftayız sonuçta
-
@realist bence hocanın yazdığı tam olarak karşılamıyor kardeşim sadece yerinden yönetim yazarsak eger yerinden yönetim kavramı içine kamu idareleri de girer ki soruda yanlış hatırlamıyosam belediye il özel idaresi köy gibi kavramlar yoktu sadece özel hizmet üreten kuruluşlar vardı
-
@username7 hocam soruda sanayi odası da geçiyordu odalar özel bütçe içerisinde mi?
-
@username7 Fc Real GDP hocam haklı.
-
@ultras06 Hocam böyle hata yapanlarımız çok, sizin sadece dikkat hatası ile kaçırdığınız soru sayısı kaç?
-
@hakperest46 katılıyorum belediye vs örnekte yoktu
-
meslek odaları noktasında kemal gözlerin kitabında şöyle bir ibare gördüm arkadaşlar diyor ki hoca " Türkiye'de bazı yazarlar meslek kuruluşlarını da hizmet yönünden yerinden yönetim kuruluşu olarak yani kamu kurumları olarak görmekte ve işlemektedir ama kanımızca bu uygulanış yanlıştır" diyor. Ama doktrinde kamu kurumu sayılıyorlar kahir ekseriyete göre
-
Sorunun sonunda en genel ifadesi yazdığı için ben kamu tüzel kişilikleri yazdım.
-
@ugur1144 tüzel kişilik oldukları belirtilmişti soruda zaten.