2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@görünür-el son 2 sene kazanan arkadaşlardan 2-3 kişiye mesaj attım dönüş olursa en doğru ağızdan öğrenmiş oluruz. Doğru sayısını öğrenebilsek yeterli diye düşünüyorum
-
Özelden gelen istekler üzerine sınav ile ilgili ben de naçizane yorum yapmak istiyorum.
Buradaki herkes bu sınava belli bir emek vermiş ve haklı olarak ben de dahil olmak üzere sonuçları merak etmekteyiz. Geçen sene sınavdan sonra bir çok analiz neticesinde sınavın 24-25 bandı aralığında kapatacağını düşünmüştük ve öyle de gerçekleşti. Gerçekten ham puanı 61.5 olan aday 401. olmuştu.
9 Eylül sınavı ile 17 Aralık sınavını karşılaştırarak doğru analizler yapabiliriz. Bu iki sınav arasında seviye olarak çok büyük bir fark olduğunu düşünmüyorum. Geçen seneye göre insan hakları bölümü kolay, iktisat bölümü ise zordu. Diğer bölümler ise hemen hemen eşit seviye zorlukları bulunan sorulardan oluşmaktaydı.
Geçen sınav ile bu sınavın arasındaki en büyük fark adaylardır. 17 Aralık sınavı mülakat sonucundan yaklaşık 4 ay sonra mülakattan elenen kardeşlerimiz sınava girdiler. 28 Mart sınavı ile 17 Aralık sınavı arasında neredeyse 1.5 sene vardı. Bu uzun sürede bir çok aday sınava yeterince hazırlanamadığından (Kamu veya özelde çalışmaya başlamak-hevesini kaybetmek- uzun süredir kitaplardan uzak kalmak vs) iyi sonuçlar alamadı.
Soruların zorluk seviyesi, iki sınav arasındaki sürenin kısa olması ve 300 kişi gibi hatırı sayılır yaralı aslanın (teşbihte hata olmaz:) ) bu sınava yüksek motivasyonla giriyor olması taban puanı geçen seneye göre yükselteceği kanaatindeyim. Geçen sene 24-25 doğruyla kapatmasını öngördüğüm sınav, bu sene 26-27 doğru bandı arasında kapatacaktır.
En çok hak edenin kazanması dileğiyle...
-
@D.Drogba sapmayla 78 i buluyor rahat.240 kişinin mülakata çağrıldığı ve soruların kolay olduğu açık uçlu ilk sınavın kapattığı puan... Ayrıca o 300 yaralı aslandan girmeyenler var umudu kırılıp. 1,5 yılda mı hazırlanmak kolay hocam bu sınava 3 ayda mı ?
-
beni endiselendiren gecen sene kaymakamlik sinavindan bir hafta sonra idari hakimlik sinavinin olmasi. ozellikle hakimlik kaymakamlik takintisi olan uzman mufettis yardimcisi arkadaslar gecen sene idari hakimlige yoneldi ya da agirlik verdi diyelim.bu sene topyekun kaymakamlik sinavina hazirlanma soz konusu.o acidan bu seneki yarisin daha cetin gececegi bi gercek
-
@taromisaki9 1.5 yıl hazırlanan az olur bencede 2 ay dayanamadık sıcaklardan
-
Cevap işgücü gençler rahat olun iş aramayanlar fazladan verildi millette düştü hepsi bu
-
ÖSYM'ye bilgi edinme başvusunda bulundum.Soruların ve cevapların açıklanıp açıklanmayacağını sordum.Bakanlıkla yaptıkları protokol nedeniyle yayımlamayacaklarmış. KDK,BİMER veCİMER'e şikayet şeklinde yazarsanız sizde bu durumu lehimize değiştirebiliriz. Süleyman Soylu'ya facebook ve instagram üzerinden de konuyu aktaralım mesajla.Hakkımızı aramak,sınavla ilgili şeffaflık istemek ayıp değil.Korkmayın arkadaşlar.O insanları bizlerin sorunlarını çözsünler,daha iyi,daha adaletli yaşayalım diye seçip devletin bütün imkanlarını önlerine sunan bizleriz.Gelin taşın altına elinizi koyun.
-
@adamsimit Kendimde işgücü yaptım ancak cevabın işgücü olamayacağından eminim.
-
@adamsimit işgucu : çalışanlar + issizlerden olusur. Issiz olupta iş aramayanlar nerede?
-
@Sirius işsiz olupta iş aramayanlar olacaktı galiba
-
@Sirius Istese çalisabilirler yani simdilik yatiyorlar isgucune dahiller
-
@adamsimit Hocam tartisma olusturmak degil niyetim lakin bu sorunun cevabi gayet aciktir. Bir ucuncusu var mi bilmem ama cevap kurumsal olmayan sivil nufus ya da yetiskin nufustur. Ikisinin de kabul edilecegi kanaatindeyim.
-
@Sirius iş aramayalar işsizlerin içinde
-
@adamsimit mümkün degil.Bilginiz yanlış
-
Kim hangi Aralık'ta net yaptıysa o Aralık'ta kapanır diyor.kapi gibi sınav basliklari var.gecen sene 22 yapan kişi 22 ile kapanır diyor.sinav başlıkları i (geçmiş)incelerseniz görürsünüz.bu sınav 22 yi geçmiş olan kişi, 25.26. kapanır diyor 32 ile kapatır desen olmaz abi o kadar yaa diyecek .görüş alınabilir elbette ki ama görüşü sunanin geçmiş yazılarını da okumak lazim misal d.drogba kardeşimiz diğer sitede 17 Aralık sınavı 22 d kapatacagini yazmış yukarıda ki geçmiş puanlamada d.drogba kardesimizin kendi ham puan tahmini 50-55 arası.
-
@OseneBuSene Türkçe hariç mi 22-25-26 ile kapatır, Türkçe dahil mi? Anlamadım... Total mi yani?
-
@adamsimit net olarak yanlış olan bir cevabı ısrarla yazarak insanların motivasyonunu düşürdüğünüz kanısına kapılıyorsanız eğer yalnızca moral vermiş olduğunuzu bilin böylece rakiplerimizi tanımış oluyoruz
-
Bu forumda 22 d ile kapatir diye bir sey demedim. Ayrica soyledigim seyin bir garantisi yok ben bilirkisi degilim. Sadece nacizane dusuncemi paylastim polemik yapilmasin..
-
@macmohan2 sen benim rakibim olamazsın ki öyle olsa atanirdin şimdiye kadar zaten hemde ilk girdigin kurum sınavında
-
Burada beyin fırtınası yapmak suç mu yani anlamadim ki herkes kendi söylediği doğru diyor zaten kime neyi iddia etcez anlamadim ki