2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@onuktekin tarafımca yanlış da algılanmış olabilir soru.
-
@reagan Plan ve bütçe komisyonu yazmanız gerekirdi hocam.Kutluay Hoca Plan bütçe olmaz demiş.Siz onu yanlış kabul edin.Puan gelirse de âlâ olur Diğeri imar komisyonu olmalıydı.O kesin yanlış.
-
@ersagun Ben o soruyu iki üç kez okudum nedense özelleştirme bilgisi kapsamında sorulan bir soru gibi geldi. Yani orda hisse senedi satışı ile özelleştirmelerini kim yapar gibi bir anlam çıkardım. Her okuduğumda da aklıma ÖİB geldi. Doğru budur demiyorum yanlız yanlış anlaşılmasın.
-
@Priss ÖİB 1994 Özeleştirme ilişkin kanun kapsamında kurulmamış mıydı
-
@Priss bu soruda iş psikolojik boyutlara geldi. Kuruluş tarihinden bahsedildiği o kadar dillendirildi ki herkes inandı doğal olarak. Kuruluş tarihi değildi tarih, yetki verilmesi idi. ÖİB kabul edilir edilmez bilmiyorum ama soru özelleştirme ve yetkiyi alan OİB'nin selefi Kamu İdaresi Ortakligi.
-
Dissallik cevabı hakkında ben de bi yorum yapayım mesela ben güzel bir parfüm kullandım bundan etkilenen x kişiside aynı parfumden satın aldı bu tüketiciden ureticiye pozitif dissallik soruda gizli eylem diyordu ben burada gizli bir eylem yapmadım ki benim eylemim x kişisinin ödentilerini etkilesin
-
@Priss kardeşim ben de iki üç kere okudum bende hisse senetlerinin satışı nerede olur diye anladım soruyu anlayamamışız demek ki o yüzden bu kadar tartışıyoruz
-
@onuktekin aktif nufus bence isgucu ne esittir.calisan+is arayan cunku aktif demek ulke ekonomisine katki saglayandir.bunlara is aramayanlari dahil etmek kurumsal olsa gerek diye dusunuyorum
-
@fetih O soruda dışsallık gizli eylemlerden, ahlaki risk ise ödentileri etkilemesinden kaybediyor. Eğer ösym ödentileri etkilemek kavramını olumsuz bağlamda kullandıysa ahlaki risk cevap olur ancak sorular tamamen kapalı anlatımla bana göre oldukça özensiz yazılmış sorulardı.
-
@John-Rawls evet. Ancak Kanun'un geçici 7. maddesi geçmişteki atıfların artık OİB'ye yapılmış sayılacağını söylüyor. 1986'da yetkiyi alan kurum ise 1984 yılında kurulmuş olan Kamu Ortakligi İdaresi.
-
@fetih Aynen dostum dediğim gibi sorular bence açık anlatımlı sorular değildi. Nereye çeksen oraya gelir
-
@fetih dediğiniz gibi olsa idi özellikle KİTlerden bahsetmesinin manası olmazdı. Bir de bu açıdan bakın.
-
@ersagun diyorum ya soruyu kavrayamadım hakkımızda hayirlisi
-
Erdal Ünsal kitabında
Kurumsal Olmayan Sivil Nüfus = Çalışanlar + İşsizler + İşsiz Olan ve İş Aramayanlar şeklinde ifade etmiş. soru da bunu sormuyor muydu? -
@Göktürk Soru bire bir buydu. Eminim.
-
@John-Rawls tl sıfır atılması sorusu için şöyle http://s8.dosya.tc/server5/a5g8ru/1.png.html http://www.dosya.tc/server10/8cuuxn/2.png.html bir yorum da düşünülebilir mi hocam acaba ?
-
@Priss eyvallah hocam. alternatifi de vardır muhakkak ama "Kurumsal Olmayan Sivil Nüfus"u doğru kabul edebiliriz o zaman. ÖSYM'nin Erdal Hoca'yı dikkate aldığını düşünüyorum. Geçen seneki nitelik sapması- ikame sapması - yeni ürün sapması - sorusu birebir Erdal hocanın kitabındandı.
-
@fetih 3 haziran 1986 tarihli resmî gazete, 13. madde 2. paragraf bir okuyun. Belki hatırlarsınız.
-
@ersagun tamamen KOi idaresi yanlıştır diyemem KOİ yetkisi içinde Özeleştirme yöntemleri ile hisse senedi satmak sattirmak gibi yetkisi var evet.Ama bize sorulan soru benim anladığım"Kitlerin hisse satışı amacıyla 1986 yılında kurulan kuruluş" diye algıladim
-
@kemoenes bu neyle ilgili ki yani