2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@vaner tamam dostum cevap 2006 daha uzatmayalim
-
@fetih hayir cvp2006 yi savunmuyorum o soru uzerinden sinavi degerlendirin diyorum
-
@vaner Şöyle sorsaydı şaşırtmalı olurdu: "Altı sıfır atıldıktan sonraki para birimimiz tl ne zaman dolanıma/tedavüle girdi?"(Daha güzel sorulabilir tabi kusuruma bakmayın artık) Böyle sorsa 2009 isterdi şaşırtması da 2005,2006 olurdu.Bu sene sorulan sorunun da şaşırtması 2004,2006 oldu.Bu kadar kaynak,boş kaynaklar da değiller, 2005 gösterirken hâlâ 2006 mı acaba diye kendinize vesvese yapmayın.
-
@vaner Alanım neymiş peki? Merak ettim
-
@onuktekin Sorunun alanla ne alakası vardı herhangi birinin bilgilere bakarak cevabı göreceği soru. Zaten 2006 da ısrar eden arkadaşların dayanağı ösym'nin çeldirmek için böyle sorduğu evet çoğu insan yanıldı 2006 yaptı. Çevremde karşılaştığım insanların çoğu 2006 yapmış zaten. Yani soru amacına ulaşmış.
-
@vaner Sizin iyi niyetli sorduğunuzu farzedip iyi niyetle cevap veriyorum. Eğer verdiğim linkleri inceleseniz bu soru işareti oluşmaz sizde. Bakın burada Kağıt Paranın tarihi anlatılıyor: https://goo.gl/At8jzg
Sekizinci Emisyon (E8) Grubu Banknotlar
28 Ocak 2004 tarih ve 5083 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Para Birimi Hakkında Kanun" gereğince, ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen paramızdan 6 sıfır atılması operasyonu kapsamında 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren dolaşıma verilen Sekizinci Emisyon Grubu banknotlar 1, 5, 10, 20, 50 ve 100 Yeni Türk lirası olmak üzere 6 farklı değerden oluşmaktadır. Bu banknotların tamamı Türkiye'de basılmıştır.
E8 Emisyon Grubu banknotlar 01.01.2010 tarihinde tedavülden kaldırılacak ve 10 yıllık zaman aşımı süreleri sonunda da değerlerini yitireceklerdir.Yani TL'nin dolaşıma/tedavüle çıkarılması sorulsaydı 2009 değil 2010 mu demeliydik bu mantığa göre?
-
Tartışılacak o kadar soru varken nasıl bunda ısrar ediliyor anlamak güç? Empati yapmaya çalışıyorum bu 2006'daki özel durum ne diye? Bir çıkar yol çözüm arıyorum bulamıyorum, 2005-2006 yılı arasını yok sayıyorlar neden diye düşünüyorum mantıksız geliyor. 2005 basımlı YTL fotosu da var üstelik ilginç.
-
@ugur1144 Hocam bence de alanla ilgisi yok fakat alanım neymiş merak da ettim Eşofmanlı Şevket Hoca gibi her şeyle anlattım.Kanunla anlattım,Merkez Bankası kaynaklarıyla anlattım,tarihle anlattım,resimle anlattım,videoyla anlattım daha ne yapayım
-
@onuktekin soruyu hazırlayanlar muhtemelen 2004 - 2005 arasında tereddüt edileceğini düşündüler ancak çoğunluk 2006 yapmış.
-
@username7 tivitırda bir hoca çıkıp cevap 2006 olabilir dedi diye üzerine gidildi ama tcmb kendi sitesinde 2005 yılında 5-10-20-50-100 ytl banknotları tedavüle çıkarıldığını açıklamasına rağmen 2006 da ısrar ediyorlar.İlginç gerçekten
-
Kaldı ki bence bu tedavül sorusu ve İMKB sorusuyla ilgi söylenebilecek her şeyi söyledik.Konularla ilgili gösterilecek kaynaklar gösterildi.Aynı şeyleri tekrar tekrar söylemek sıkıyor artık.Farklı bir konu olsa yada bunlarla ilgili farklı bir kaynak olsa "Evet hakikaten de öyle olabilir." diyelim konuşalım.Kısır diyaloglara dönüşüyor diğer türlü.Burada ısrarla şu doğrudur veya yanlıştır demek onu doğru veya yanlış yapmayacak en nihayetinde.
-
@conmaynard eklenen son dosyada tr ekonomisi sorular boş 2006 yazmadı.
-
@bsra Hocam hiç kullanan duymadım daha.Hakimlik için kullananlardan kötü bir şey duymadım.Kaymakamlık için kullanan varsa ben de merak ediyorum.
-
Yaşımı belli edeceğim ama YTL sorusunun cevabı belli. Üniversiteydim, derslerde değindiğimiz bir konuydu ve gayet net hatırlıyorum tarihini. Belki çoğu kişi banknot 1 YTL'leri de hatırlamaz.
-
@OseneBuSene ne demek istediniz anlamadım hocam.
-
@onuktekin sorunun iptal olması için cevap anahtarının açıklanması gerek. ayrıca diyelim sonuç açıklandı itiraz ettin . adamalr mülakat tarihi veriyorlar.ya yetişmezse ? serkan hoca örneği var . hatırlatırım. adamın mahkemesi uzun sürdü. ancak elde var sıfır. yanlış mı hatırlıyorum . bunun en net çözümü şu olacaktı. sınav sonrası alternatifleriyle beraber cevap anahtarını açıklamak o zaman herkes razı gelir bizler de burada her şeye inanır olmaz idik. yazık geçen zamanımıza . o mu bu mu şu mu ? bence de 2005 . ben yanlış yaptım ama 2005'te o para cebime girdi. sınavdan sonra aklıma geldi ama ösym'nin kestiği parmak sadece koptuğu ile kalıyor bu sistemde.
-
@osmanli_kalesi ÖSYM'ye sonuçla beraber kitapçıkları ve cevapları/kabul edilen cevapları,açıklayıp açıklamayacaklarını sordum. İçişleri Bakanlığıyla yaptıkları protokole göre açıklamayacaklarını söylediler. Demek ki bakanlıkta bitiyor iş. Bakanlık,KDK,BİMER ve CİMER'e hep birlikte yazsak bunun için tek tek uğraşmadan yayımlanmasını sağlayabiliriz belki.
Hep birlikte hareket edelim dediğimde de kimse sesini çıkarmıyor.Şu sorular ne yazık ki bundan daha çok konuşuluyor. Bu yollara başvuran bildiğim kadarıyla benimle birlikte bir kaç kişi. Daha fazlaysa ne güzel ama sanmıyorum. Bu tavrımız devam ettikçe böyle belirsizlikleri daha çok yaşarız. -
@onuktekin ben yanlis oldugunu kabul ediyorum sunu demek istedim herkes kendi yanlsini net sayiyor osym nin ne dedigi onemli
-
Ytl sıktı farklı konuyla geldim dostlar. Bozkurt-Lotus Olayı yazdım ben.Davası mı denilmeliydi ? Kıllık yaparlar mı acaba ? Ya da cevabı Bozkurt Lotus alıp uzantılarını önemsemezler mi ?
-
bende listede yer almak istiyorum cevaplarımı hatırlıyorum fakat kaç puan yaptıklarını hatırlamıyorum. Forumda soruların tümünün (puanlı/puansız) topluca yazıldığı bir yer var mı??