2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@oflu6197 dediklerine aynen sonuna kadar katiliyorum
-
@can.mavi hepsi de kamu harcamaları içindedir sübvansiyon bir kamu harcamasıdır. Vergi indirimi kamu harcamasıdır.
-
@mehmetsy komisyonla irtibata geçtim diyebilecek kişi şu soruyu sormak isterim. ÖSYM ÇATIŞI ALTINDA KURULAN İKİ KOMİSYON VARDIR. sadece iki biri genel kurulun oluşturduğu şikayetleri inceleyen bilimsel komisyon. diğeri ösym soru talebi ettiği hocalardan gelen soruları temel kalıp baz alınarak şekli ile oynayıp sorulaştırıp soru havuzuna koyan komisyon. bu iki komisyondan biri ile iletişime geçti ise ben de merak ederim. değerlendirme komisyonu diye bir komisyon yoktur. kastı bu değerlendirme yapan kişiler ise maalesef yalan söylüyor
-
@zzz Maliye politikası nedir ve araçları nelerdir ?
Devletin vergi ve kamu harcamaları gibi araçları kullanarak,ekonominin tam istihdama ulaşmasını sağlamak ve adil gelir dağılımını sağlamak için uyguladığı politikalardır.
-kamu harcamaları
-vergiler
-transfer harcamaları
-borçlanma
Herhangi bir kitapta veya internet sitesinde bulabilirsin
-
@can.mavi herkes bulabilir zaten hocam bunda sıkıntı yok. Anlamak mesele zaten. Siz kitaptaki gibi bir kodlamaya gittiniz ve vergi indirimine kamu harcaması değil mi diyosunuz?
-
@zzz bunların hepsi maliye politikasının ayrı birer aracıdır ve birbirinden farklıdır , örneğin artan kamu harcamaları dışlama etkisi yaratır ancak artan subvansiyonlar ve vergi indirimleri gibi maliye politikası dışlama etkisi yaratmaz
-
@can.mavi bu durumda da ceteris paribus devreye girer ve genişletici maliye politikası dendiğinde kamu harcaması diye düşünmemiz gerekir hocam. Eğer soruda sübvansiyon denseydi sizin dediğiniz gibi düşünülürdü ancak bahsedilmemiş. Bu nedenle tam dışlama etkisidir. Ancak şunu da belirtmek isterim sizinle saygı içinde tartıştım, bilmiyosun git öğren gibi cümleler hoş değil. Ne demek istediğimi düşünün yoksa aynı şeyleri söyleyip tartışmayalım. Elbette ki üreticiye sübvansiyon verip sonra da dışlama etkisi beklemek saçmalıktır. Benim demek istediğim ise soruda bunlar gözardı edilmiştir. En azından ben böyle düşünüyorum.
-
@zzz hocam sizce "Dışlama etkisi" cevabını da alternatif cevaplar arasında kabul eder mi Ösym
-
@sofuoglu bence kabul edilmeli hocam çünkü etkin değildir cevabı geçen sene kabul edilmiş.
-
@zzz Umarım öyle olur hocam ben de notlarımı biraz karıştırınca "Tam dışlama" cevabına eriştim fakat LM'in dik olduğu durumun içeriğine yönelik anlatımda da "dışlama etkisi" ilişkisinden de bahsetmiş. İlk olarak istenen cevap tam dışlama durumu;fakat, ösym'nin insiyatifine göre de kısmen dışlama etkisi cevabı da bir ikinci alternatif gibi duruyor.
-
@zzz sadece yanlış biliyorsun dedim, tıpkı benim özelleştirme idaresi/ imkb yi yanlış bildiğim gibi. Maliye politikası deyince sadece kamu harcamalarını değil maliye politikasının bütün araçlarını anlamamız gerekir sadece kamu harcamaları veya sadece vergi denildiğinde genelleyip maliye politikasının bütün araçlarını anlayamayiz dışlamaya maliye politikası araçlarından sadece biri (kamu harcamaları ) neden olur maliye politikasının diğer araçları neden olmaz. Sizinde katılacağıniz üzere konuyu fazla uzatmaya gerek yok, ikimizde argumanlarimizi sunduk,hakkımızda hayirlisl
-
@can.mavi hocam ben size ilk yazdığımda maliye politikası araçlarını yazmışım siz bana yeniden yazıp öğren demişsiniz. Kırıldığım nokta bu, onun dışında anlatmak istediğim şey sizin çok detay düşündüğünüz.
-
Geçen seneki tam etkisiz,etkin değildir ifadesinde bir oran belirtiyordu 0 gibi onun için ikiside kabul edildi bu seneki tam dışlamada da bir oran var yüzde 100 dışlama gibi.Bize sorulan ifade de buydu zaten ama dışlama etkisinde bir oran sözkonusu değil dışlama genel bir ifade,onun için dışlama etkisinin kabul edileceğini zannetmiyorum.Şunu da belirtiyim ben bu soruda iki ifadeyi de kullanmadım yanlış yaptım.
-
Bazı sorular 3 puandı hangi sorulardı hatırlayan var mı ?
-
@a1903 kalın çizgiler, bir resim bin kelime
-
Bozkurt lotusta 3 puandı
-
Ben de son soruyu KLASİK DURUM yaptım bakalım nasip diyip bekliyoruz.
-
19 doğru, 48 veya 50 puan alırım mülakata 20nin altı kalamaz
-
@a1903 amacin ne
-
Dışlama sorusu bence tam dışlama olmalıydı cünKü soruda gelirin hiç değişmediği diyordu (ben sadece dışlama durumu yazdim)imkb sorusu bence doğru sadece 1986 kurulan mi yoksa faaliyete geçen mi diyordu orasını tam hatırlayamıyorum sorunun sorulusunda bi yanlış olabilir tarihle ilgili yoksa kitlerin hisselerini satılması diyordu soruda bence kesinlikle imkbyi tanımlamış fakat tarih konusunda bir yanlisilk olabilir bu da nacizane gorusumudur