2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@bfroki Imkb yi sayabilirsin derken doğrumu sayayim anlamadim
-
@bfroki hocam benim ağzımdan öyle bir şey mi çıktı iki cevapta kabul edilecektir. Ben Prof. Dr Nurdan Aslan'ın kitabından çalıştım orada Kurumsal Olmayan Nüfus(Aktif Nüfus) diye geçiyor her şeyin altı bir şey aramayalım rica ediyorum
-
@Ömermuhtar dostum belirtilen ifadeden ne anlatılmak istendiğini tek kelime ile belirtin diyordu.başkada bir şey yoktu.
-
@görünür-el teşekkürler hocam. sabır ve sükûnetle bekliyoruz hepimizin hakkında hayırlısı..
-
@sofuoglu her yazar farklı bir ifade kullanmış ben de Yüksel bilgiliden çalıştım orada da yetişkin nüfus-çalışma çağındaki nüfus veya kurumsal olmayan çalışma çağındaki nüfus olarak ifade edilir diyor.
-
@Dolaylı-tümleç hocam ilk istenilen cevap kurumsal olmayan sivil nüfustur eyvallah da ikinci alternatifinin aktif nüfus olduğunu düşünüyorum bu benim şahsi fikrimdir. Soru bazlı tartışmaları/görüşleri şahsım adına burada noktalıyorum ben; son söz Ösym'nin. Biz istişare edebildiğimiz kadar ettik bundan sonra top onlarda.
-
Degerli arkadaşlar, iktisat fakültesi mezunu olarak; iktisattaki,çalışanlar+işsizler+çalışmak istemeyen işsizleri sorusunu aydinliga kavusturmak adina yazma gereği duydum. Bu sorunun cevabı "işgücü" dür.Çünkü çalışmak istemeyen işsizler iradı işsiz demektir ki buda işsizin evrensel kümesinde yer alır.Aktif nüfusun ya da Kurumsal olmayan sivil nufusun cevap olabilmesi için muhakkak yaş belirtmeliydi 15-60 ya da 15-64 yaş sınırı gibi.Saygılarımla.
-
@Daywalkers siz yazmışsınız ya içimden doğru sayıyorum diye 3 tane dışsallık aktif nüfus ve imkb diye diğer 2 sine göre imkb sayılabilir dedim diğerlerine net birşey denemez diyorum. Gerçi İMKB'de de burada o kadar tartışmalar yürütülmüşken ben de listeye yazdırırken bu tartışılan size bugün yazdığım 4 soruyu da eklemedim. 23,5 içine Türkçe hariç ...
-
@sofuoglu bu soruda asıl çok alternatif cevap olacak gibi kimse satamıyor doğru sayısı içinde ...siz de sadece aktif nüfusun neresi tartışmalı diye yorum yapınca ikinci yorumunuzda alternatiflerden bahsetmişsiniz sıkıntı kalmadı ...
-
@forceful 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
işsizleri
Ben sorudaki ifadeyi iş aramayan işsizler olarak hatırlıyorum. Çalışmak istemeyen işsiz aynı şey mi oluyor?
-
@Dolaylı-tümleç İstanbul menkul kıymetler borsası genel kanı ancak tarihlerde sıkıntı var da deniyor ben de sizin kadar bilgi sahibiyim...
-
@forceful "Toplam işgücü" yazmıştım anlamsal bir fark var mı isgücüyle arasında?
-
@ugur1144 ikisi de iradi işsiz dir.
-
Ne com herşeyi irdeliyorsunuz.ilk kez bu sınavda bu yapılıyor senelerdir sınava gidiyorum son iki kaymakamlığa fa girdim .gereksiz tartismslar var ..biride eski sistem gelsin yok efendim 15 bin kişi girmismis fln .15 bin mezunun girmesine sebep olanlari eleştirinin önce
Başka alternatif ler olsaydı girmezdi insanlar .herkes ünv belki bir kapasite ile girdi bu adam geri zekalı değildir .egitim sistemini eleştirinin sınava girmeye mecbur kalanları değil
KPSS bile gereksiz bir baraj .bırak çalışan istediği sınava girsin.iki uç sinavs sokmak başarıyı ölmek değil psikoloji yi ölçmektir
Saygılar
... -
@username7 işgücü kavram olarak zaten kümülatiftir.
-
@forceful sen şimdi aydınlattığını mı düşünüyorsun.iktisat fakültesi diploman iktisattan anladığını yansıtmıyor arkadaşım.cevap çok net aktif nüfus , işgücü + işgücü dışındaki kesimin toplamıdır.kurumsal olmayan sivil nüfus ve yetişkin nüfus alternatif cevaplardır.bu konu kapansın bilgi kirliliğine lüzum yok.
-
İktisat mezunu olmak demek iktisatim prof u olduğun anlamına gelmez
.yüksek bilgili tufan Samet Zeynel nurdan ben bu kitapları bitirdim senelerce .soruda bir gariplik göremedim .hemen hemen hepsi aynı şey .bu hocalar bilmiyor demek ki .siz iktisat okuduğunuzda göre -
2010 guy sınavı iktisat sorularına bir bakın o sorunun cevabını görürsünüz. Zeynel Dinler hoca çok güzel açıklamış isteyene görüntüyü de atabilirim.
-
Arkadaşlar burası herkesin kendi düşüncelerini görüşlerini yazdığı bir platform. Birisi sırf sizin düşündüğünüzün aksine birşey yazdı ( yanlış veya doğru) diye saygısız ifadeler kullanmanız sizi haklı veya diğerini haksız yapmaz. Herkes bildiğini düşüncesini yazarsa bilgi havuzumuzda daha fazla bilgi olur ve bizde buna göre değerlendirmeler yaparız.
-
cevabın işgücü olmadığı çok belli(bende işgücü yaptim) kendi yaptıklarımızı "bu kesin doğru" diyerek dayatmanın manası yok.kendimizi kandirsak bile osym yi kandiramayiz.