2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@kemoenes hocam zaten durumum karışık orta geçti türkçe sorularına umudumu bağladım türkçeden inşallah 6 sorudan altısını ya da beşini kabul ederse umudum daha çok olacak her kafadan farklı sesler geliyor bu arada kimisi 24 doğru ile kapattı diyor kimisi 25 olursa mülakata gidilir diyor ne yapacağımı şaşırdım
-
Genel Yetenek ve Genel Kültür (%40): 16 soru
Türkçe
1-Sıralı Cümle(Osmanlı devletinin istanbul'dan önceki başkenti..) 2,5
2-Yazarın Özellikleri (izlenimleri değiştirerek,çarpıtarak) 2
3-Noktalama (".",...) 2,5
4-Bir resim bin kelimeden .... 2,5
5-Boşluk Doldurma ( Film seyrederken vs.) 2,5
6-Kalın çizgilerle belirtilip kadınlardan fazla bahsedilmemesi 3
Tarih
1-Cumhuriyetin İlanı 2
2-Bozkurt-Lotus 3
** Demokratikleşme ve İnsan Hakları**
1-BM Genel Kurulu 2,5
2-İnsan Hakları evrensel beyannamesi 2,5
3-Mülkiyet hakkının sınırlanması 2,5
4-Protokol sorusu 2,5
Türkiye Ekonomisi
1-Ytl'nin Tedavüle girdiği tarih 2,5
2-En son dış ticaret fazlasının kaydedildiği yıl 2,5
3-Güçlü ekonomiye geçiş programı sonrasında uygulanan döviz kuru 2,5
4-Kitlerin hisse senedi satışı vs... 2,5
Alan Bilgisi (%60): 24 soru
Anayasa ve İdare Hukuku
1-Grev yasağı-süreklilik 2,5
2-Üniversiteler,Odalar ortak ad : Hizmetsel yerinden yönetim kuruluşları 2,5
3-Kalkınma ajansları - Kalkınma Bakanlığı 2,5
4-İdari işlemle yapılan ... - Fonksiyon gaspı - yokluk 2,5
5-Kişisel verileri koruma kurumu 2,5
6-Milletvekili itirazı - 7 gün 2,5
7-Danıştay incelemesi - 2 ay 2,5
8-Başbakan veya bakana hitaben vs. - Soru 2,5
9-C.B. seçim yenileme - 45 gün 2,5
10-Bilgi edinme talebinin reddi halinde itiraz - 15 gün 2,5
11-Disiplin cezası silme - 5 yıl 2,5
12-Bakanlık ana hizmet,yardımcı vs. - Bakanlık merkez teşkilatı 2,5
13-AKDK - Başbakanlık 2,5
14-97 mv çıkaran yerin en fazla seçim çevresi - 3 2,5
15-İlçe belediye başkanı görevden uzaklaştırma - İçişleri Bakanı 2,5
16-Köy kanununa göre nakdi cezalar nereye gelir kaydedilir - Köy sandığı 2,5
17-10.000 üzeri kurulması zor. kom. - Plan ve Bütçe Komisyonu - İmar Kom. 2,5
18-B.Belediyesi Genel sekreter ataması - İçişleri Bakanı 2,5
İktisat
1-Refah sorusu 2,5
2-"Çalışanlar+işsizler+işsiz olup çalışmak istemeyenler" ortak adı 2,5
3-IS-LM genişletici maliye politikası 2,5
4-Birilerinin gizli eylemleri sonucu başkalarının ödentilerinin etkilenmesi 2,5
5-0,8 2,5
6-Optimal x miktarı - 5 2,5 -
@samoel
Tamm işte aktif nüfus işgücü aynı şeyler. Bahsettiğim kitapta yazıyor. Tablo çizip anlatmış kemal hoca -
Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Her sınav sonrası olduğu gibi bu sınav sonrasında da kendi yazdığını doğru kabul edenler, kötü niyetliler, soruları çok kolay bulanlar, baraj otuzdan aşağıya düşmez diyenler ve yeni yeni hocalar ve onların dayanaksız açıklamaları belirdi. Yıllardır takip ettiğim forumlar arasından, burası gerçekten seviyeli ve kaliteli olduğu için ilk kez forum üyesi olup paylaşımlarda bulundum. Umarım böyle devam eder.
Sınav değerlendirmeme gelince, son yapılan sınavı 94 küsür puanla ilk 5 içerisinde kazandım. O zaman hesapladığımda: 28 kesin doğrum ve 7 kesin yanlışım vardı. 3 Türkçe sorusuna, 1 insan hakları sorusuna ve 1 iktisat sorusunun yarısına da soru işareti koydum. Türkçe sorularımı öğrenememekle beraber insan hakları ve iktisat sorum doğru çıktı. Sizlere tavsiyem böyle yapmanızdır. Bu seneki Türkçe soruları gayet açıktı sadece resim sorusuna soru işareti koyulmalıdır, bu yüzden Türkçesiz hesaplama yapmak bana göre yanlış olur. Daha önce kağıtlarını inceleyen arkadaşlarımızın değerlendirmelerine göre, dalgalı/esnek kur, hizmet yerinden yönetim/kamu kurumu, kurumsal nüfus/aktif nüfus ve dışlama/tam dışlama sorularına soru işareti konulmalıdır. İmkb ve dışsallık/ahlaki tehlike soruları ise yanlış kabul edilmelidir. Bunları yapmadan tahminde bulununca işte böyle 29'lar 30'lar havada uçuşuyor.
Kaymakamlık sınavının her zaman belirli bir ortalaması olmuştur ve yarış belirli sayıdaki kişi arasında geçer, KPSS şartı varken de böyleydi şimdi de böyle. Ortalamayı bozan tek şey alım sayısı olur. Eğer alışılandan fazla (150-200 kişilik) alımlar olursa ortalama ister istemez düşer. 100 kişilik alımı tecrübe ettiğimizi göz önünde bulundurursak bu sınav için de ortalama aynı şeyleri söyleyebiliriz. İddia edilenler gibi baraj 30 falan olursa bu sınavın adı Kaymakamlık sınavı olmaz; olamaz. Sınav test sorularından oluşmadığı için ve soruların yanıtları yayımlanmadığı için aslında baraj tahmini yapmak iyimser bir analizdir. Alan ve genel kültür hesaplamalarının farkı bile bu barajı değiştirebilir. Sorumluluğumu yerine getirmek adına, yine de bir tahminde bulunmam gerekirse, geçen sınavdan farklılıklar olmakla birlikte, yine pek bir şey değişmez ve bana göre baraj 24-25-26 aralığında olur.
Sonuçlar yaklaşık 1 ay sonra açıklanır, bu süreçte diğer çalışmalarınıza kaldığınız yerden devam etmelisiniz ve kendinizi fazla yıpratmamalısınız zira asıl süreç sonuçlar açıklandığında başlıyor ve mülakat sonuçlarına kadar devam ediyor.
-
@samoel bem toplam işgücü yazdım galiba yanlış ne diyosunuz
-
@tozb Bir resim bin kelime sorusu 3 puandı diye hatırlıyorum.
-
@mmüfettiş ...seni tasdikliyorum...tesekkur ederim ayrıca...
-
@aliserdar-çetin anlıyorum kardeşim. Lakin, hepimiz aynı durumdayız. Kimisi imkb sorusu doğru diyor kimisi yanlış. Bu ve benzeri sonuçlar olduğu sürece kimse rahat değil emin olabilirsin. Kendi adıma imkb ve esnek kur sorularını doğru sayıyorum ve 25.5 çıkıyor. Türkçe 5 soru kesin doğru ama resim sorusundan dolayı 4 sayıyorum. Anlayacağın imkb ve esnek bir anda yanlış çıkarsa düşüyorum 23.5 nete. Bu ve benzeri durumda olan bir sürü arkadaş var tahminim.
-
..............
-
@mmüfettiş kac dogru bekliyosun kardesim?
-
@vaner iş gücü, toplam işgücü farketmez hocam
-
@kek aha ortalık karışacak @OseneBuSene koş koş
-
@kek ozelleştirme sorusununun cevabını da alsaydın gitmişken
-
Ben de tam olarak cevaba Toplam işgücü yazdım, kabul olur mu dersiniz ?
-
@birgaripyolcu Arkadaşlar bende işgücü yaptım ancak kendinizi kandırmayın cevabın işgücü çıkma olasılığı yok denecek kadar az.
-
................
-
..............
-
@kek .................
-
@kek hocam cok tartistigimiz kit hisse senetlerinin cevabini ogrenebildin mi
-
@kek aleyküm selam. Paylaşımın için teşekkür ederim ancak soruları hazırlayan kişilerin komisyon üyesiyim diyeceğini düşünmüyorum. Bu kişilerin gizli olması gerekiyor. Komisyon üyesi olduğu senin tahminin mi yoksa kendi beyanı mı ?