2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@aliserdar-çetin Amin inşaallah.
-
@aliserdar-çetin Hocam ortalamanın üzerine çıkaran her doğru gelecek puanı artırır.Benim anladığım alandan ortalamanın üstünde yapan her türlü karlı çıkar.Gk gy ortalaması düşükse türkiye ekonomisi ve insan haklarından yaptıkları doğrular fazla olanlar elbette karlıdır. http://www.kpsspuan.net/puanlar-nasil-hesaplanir.html burada daha güzel anlatılıyor işin özü.
-
@onuktekin Teşekkürler.
Tarih 2 doğru
insan hakları 2 doğru
türkiye ekonomisi 1 doğru. dağılım bu şekilde. -
@onuktekin eyvallah hocam kafamdaki soru işaretleri gidiyor açıklamalar net olunca rahatlıyor insan hepimizin hakkında hayırlısı olsun en güzel yerlerde oluruz inşallah...
-
@Snotz tek test hocam da alanın içinde tr ekonomisi insan hakları yok.pardon hocam şimdi farkettim türkçe hariç gk gy yazdığınızı. hepsini alana kattınız sandım kusura bakmayın
-
@Snotz gkgy tek test hocam sıkıntı yok onda.
-
@aliserdar-çetin Hayırlısı olsun inşallah.
-
@Snotz tamam hocam anladım.Tekrar okuyunca farkettim yanlış anladığımı.
-
Anayasa 4 doğru
idare 12 doğru
iktisat 2 doğru
tarih 2 doğru
tr ekonomisi 1 doğru
insan hakları 2 doğru
türkçe - ?
Tüm ihtimalleri yanlış kabul ettim.
Allah kısmet ederse olur inşallah. -
@onuktekin hocam zaten anayasam full idare hukukunu da idari yapı idari teşkilat mahalli idareler hepsini kapsıyor sanırım 14 soru olarak hesapladım yarısından bir fazla benim 8 doğru altı yanlış anayasa zaten iyi
-
@Snotz Artık açıklanınca buraya gelen puanları yazarız sonraki sınava en azından daha net bilgiler bırakmış oluruz.Hakkımızda hayırlısını versin Allah.
-
@onuktekin amin hocam her şey belirsiz şu anda
-
@kemoenes sayın hocam bu konuyla alakalı daha önce 5083 sayılı kanuna bakılması gerekt iğini belirtmiştir. Zira 2005 olduğu oradan açıkca anlaşılmaktadır.
-
@aliserdar-çetin Puanlar sabittir. Test bazında toplam puanlar ortalama ve standart sapma değerlerine göre dönüştürülür.
Ortalama ve standart sapma değerlerini de sadece OSYM hesaplayabilir. Büyük ihtimalle 8-12 bandında puan artışları olur.Alan netleri puanlamada 0,20 kat daha etkili olur.
-
@odaklan25 daha öncesinde başvurmuştum yeni cevap geldi
-
@Snotz derede boğulmuşsun kardeş inşallah yeter
-
Tarih 2 0
Tr eko 2 2
Insan hak 3 1
Anayasa 4 0
Idare 8 0
Idari tes 1 2
Mah ida 2 1
Iktisat 2 4
Türkçe 4 doğru bekliyorum olma ihtimali nedir arkadaslar -
@Snotz benim de doğrular aynı.
-
Arkadaşlar ham 65 puanı olanlar rahat olsunlar 60-64 arası kritik gecen yil ki hesaplamalarda da bu görülüyor
-
Ülkemizde 1983 yılından sonra gündeme gelen özelleştirme programına yönelik ilk hukuki düzenleme, 1984 yılında çıkarılan ve kamu iktisadi teşebbüsleri ile bunlara ait tesislere, hisse senedi ihracı yoluyla gerçek ve tüzel kişilerin ortak edilebilmesine veya bu tesislerin işletme hakkının belli sürelerle devrine olanak tanıyan 2983 sayılı Kanun'la getirilmiştir.
Daha sonra 1986 yılında çıkarılan 3291 sayılı Kanun'da, kamu kuruluşlarının özelleştirme kapsamına alınması ve uygulamaların yürütülmesine ilişkin esaslar belirlenmiştir. Buna göre, 233 sayılı KHK (Kanun Hükmünde Kararname)'da adı geçen, tamamı devlete ait ve kamu iktisadi teşebbüsü statüsünde faaliyet gösteren kuruluşların özelleştirme kapsamına alınmasına Bakanlar Kurulu, KİT'lerin müessese, bağlı ortaklık, işletme ve işletme birimleri ile iştiraklerindeki payların özelleştirme kapsamına alınmasına da Yüksek Planlama Kurulu yetkili kılınmıştır. Özelleştirme programının yürütülmesi konusunda ise, 2983 sayılı yasa ile oluşturulan "Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi" görevlendirilmiştir. Bu idare, özelleştirme programının yanısıra, toplu konut uygulamalarının yürütülmesi, Kamu Ortaklığı Fonu'nun yönetimi ve Çalışanların Tasarruflarını Teşvik Hesabı'nda biriken paraların nemalandırılması gibi görevler de üstlenmiştir. 3291 sayılı kanunla, özelleştirme uygulamaları konusundaki karar mercii, "Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı Kurulu" olarak belirlenmiştir.