2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Tekrarlıyorum ösym ozellestirme idaresine başkanlığına puan verirmi bilmiyorum şahsi kanaatim alternatif cevaplar arasında
-
@Mehmed-Kemal Toplam netlerinizi paylaşabilir misiniz.
-
Herkes uçuyor bence netler ilk güne gore cok düştü gecen seneki tablo var
-
1986 da kanunla yetki verilen kurum deseymis keske.kimi imkb 1986 da faaliyete gecti diye imkb cevabini vermedi kimi kamu ortakligi idaresi 1984 deyip zorla imkb dedi.tarih açisindan bi skinti var gibi soruda
-
@ultras06 haklısın soru da biraz celdirici ifadeler var kit hisse satışı ozellestirme felsefesidir fakat tarih biraz sıkıntılı gibi
-
@vaner orada katılıyorum hocam
-
Benim kanaatim soruda ozellestirme mantığını kavrayana puan verilmesi Geçen sene kağıdını inceleyen arkadaşlara sordum her sorunun alternatif cevabi varmış karar ösym nin dediğim gibi ham65 puanı geçmek lazım
-
Arkadaşlar Imkb sorusuna açiklik getireyim.
Özelleştirelecek Bir Kamu Iktisadi teşşebbüsünün özelleştirme kapsamina alinmasina Yüksek Planlama Kurulu karar verir.
Karar verildikten sonra kamu iktisadi teşebbüsü anonim şirket haline getirilirirAnonim sirket hala getirilen Kitlerin Hisse senetlerinin halka arz yoluyla piyasaya satisı IMKB araciligi ile olur.
Ayrica 1986 yilinda IMKB disiinda faaliyete geçen bir kurum yoktur. Arkadaşlarin israrlar paylaştiklari Kanun maddesini tekrardan gözden gecirmelerini öneririm.
-
@vaner Türkçe dahil 63.75 oluyor. Sapma ne getirir ne götürür bilemiyorum ama kritik noktada olduğum aşikar.
-
Özelleştirilecek Kit'i belirleyen kurum, Toplu Konut ve Kamu ortakliği idaresi
Özellestirme Karari alip Kit'i Anonim şiket haline getiren Yüksek Planlama Kurulu
Anonim Şirket hale gelen Kitlerin hisse senedi satişlarini yapan IMKB
Satiş sonrasi geliri kasasina kaydeden kurum Toplu Konut ve Kamu ortakligi idaresi.Soruda hangisini soruyordu bunu tartisin.
-
@kemoenes anlıyorum hocam teşekkür ederim. Ben 2006 yaptım. Diyorum ki 5083 sayılı kanunda zaten direkt geçiyordu paylaşmıştım
-
@Daywalkers Kit'lerin hisse senedi satışı yoluyla satılmasına vs. olanak tanıyan ve 1986 yılında kurulan kurum hangisidir? Hatırladığım kadarıyla Soru bu şekildeydi.
-
@Snotz hisse senedi satisi dediginden eminseniz IMKB
-
@Emirkym tamam bende onu diyorum zaten. Kavramsal boşlukları doktrin dolmuştur. Örneğin anayasa 125 idare verdiği zararlardan sorumludur demiş. Doktrin ve yargı içtihatları bunu kusurlu kusursuz sosyal risk vb. olarak adlandırmış boşlukları doldurmuştur.
-
@Daywalkers Eminim. Hisse senedi satışı yoluyla.... olanak tanıyan....1986 da kurulan kurum.... şeklindeydi.
Zaten İMKB cevabı verenlerin tek dayanağı Hisse Senedi. Bende İMKB yaptım ama bu soruyu yanlış kabul ediyorum.
-
BAKIYORUM HERKES ISRARLA KENDİ CEVABININ DOĞRULUĞU İÇİN KANUN YASA BIRAKMIYOR YOK EFENDİM ORADA ŞUNU DEMEK İSTEDİ YOK BURADA ASLINDA ŞU MADDEYİ İSTEDİ VS VS ASLINDA BEKLEMEK EN GÜZELİ. HAYIRLISI BAKALIM.
-
Arkadaslar 20 sayfadır aynı kısır tartışma. Kimsenin fikri değişmiyor. İmkb yapan arkadaslar için biz kabul ediyoruz doğru cevap İmkb. Yapmayan arkadaşları da kabul ediyoruz (ki gruptaki arkadaşları kanun okumamakla vs itham etmek hoş değil) ama artık kapatalım bu konuyu. Diğer forum sitelerine benzemesin burası. Son 3 sınavdır ilk defa forum bu halde.. (Ki o yüzden daha önceden mülakata kalan arkadaslar vs takip etmiyor artık)
-
@Snotz peki benim sirketimin hissesini benim iznim olmadan imkb nasıl satar devlette böyledir kendi şirketinin hisse senedini satmaya kurdugu bir kurum karar verir imkb aracılığıyla ya da başka yolla soru nerede ya da kimin aracılığıyla sormuyordu ki
-
@Emirkym demem o ki anayasa ve idare hukukunda zaten kanuna göre anayasa göre demesine gerek yoktur. Zaten İDARENİN KANUNİLİĞİ İLKESİ GEÇERLİDİR. iyi günler
-
@suigeneris88 òzellestirme kelimesi gecmiyordu.