2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Türkçe dahil 65 i geçenler kazanır sıkışma 60-65 arasında ham puanlar bu arada
-
Artık bu İMKB sorusu cidden sıkmaya başladı. Lütfen kapansın. Net kaynağı olan resmi bilgiye dayanan varsa açıklasın. Yoksa kısır döngüye dönüştü. Kaynak olarak tavsiyem 1985 ve 1986 Resmi gazeteleridir. İnceleyip fikir edinebilirsiniz. Ki orada da zaten NET bilgi yok
-
İMKB sorusunun hatalı olduğunu düşünüyorum. İfade net şekilde 1986'da kurulan şeklindeydi. Eğer 1985 deseydi İMKB yazardım. Diğer yandan Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı idaresi 1984 yılında kurulmuş. Cevabı ÖİB yaptım.(yanlış cevap) Bence soru iptal edilecek.
-
Az çok bu konularda tecrübeli biri olarak o İMKB sorusu iptal edilecek. Millet de yaptığı kısır tartışmalarla kalacak. Arkadaş cevap o olsa ne olur bu olsa ne olur. Burda birbirini ikna edene ek puan mı verecekler. Nefesinizi neden tüketiyorsunuz
-
@onuktekin merhabalar hesaplamalarda bir yanlışlık yoksa Türkçesiz 52,5 gibi bekliyorum. sanırım toplam 24-25 hatta 26 net civarı yığılma olacak.hakkımızda hayırlısı olsun.
-
Imkb neyse hadi adamlar görevden alma içişleri Bakanlığı cevabını doğru sayıyorlar
-
bu durum bir 10 gün daha böyle devam eder sonra ne zaman açıklanacak muhabbetleri başlar ösym insanı açıklama konularında verem etmeye bayılır.sonra duyumcular üstüne duyumcular çıkar( usulde paralellik).arkadaşlar sabırlı olalım her şey yolunda.sabrınızı tüketmeyin çünkü mülakat aşamasında daha çok ihtiyacınız olacak
-
Geçen seneki sınavda 1923-30 arasında kurulan kurum yazıyordu. Cevap merkez bankası biliyorum ama 1930 arası dediği için baska bişey yaptım. Hatta sınavı 1 soruyla kaçırsaydım ve o soruyla gitseydi itiraz edecektim. Ama onun kabul edilen cevapları 3 tane idi. Üçü demetler bankasının değişik yazılışları. Demem şu ki Ösym bu tarz durumlarda tarihten ziyade içeriğe takılıyor. (Bakın cevabım şu ya da bu demedim. Lütfen kendi doğrularınızı ispatlarcasına yorum yapmayın. ) Alternatif cevaplara gelince, herşeyin alternatif cevabı yok. Örneğin geçen sene devlet denetleme kurulu tek cevaptı. Ama giffen malı, giffen tipi düşük mal vb alternatif vardı. Hepsinin alternatifi yok. Geçen yıl 26 doğru ile kapısından bile geçemezsin diyenler oldu ama 24 doğru ilr kapattı.
-
@vaner Hepsi geçecek merak etmeyin. Bu yazdıklarımiz sonucu değiştirmeyecek. Herkes İçin hayırlı olmasını dilerim. Görüşmek üzere.
-
@odaklan25 Hocam, ÖSYM "Kamu yararı" sorusunu nasıl sordu? "1982 Anayasasına göre" diye başlayarak sordu. Değil mi? Zira mülkiyet hakkının sınırlandırılması konusunda içtihatlara bakarsanız, kamu düzenini de görürsünüz. İmar kanunu buna örnektir. Birgül Yiğit'in "İmar kanunu ve mülkiyet hakkının sınırlandırılması" adlı akademik çalışmalarına bakarsanız, kamu düzeni de sınırlandırmalardan sayılır. Ancak 1982 Anayasası dediğinde iş değişir, cevap sadece "Kamu yararı" olur. İdare Hukuku'nun asli kaynakları var, tali kaynakları var. Elinizde PEGEM vardır, oradan da okuyabilirsiniz. "İdare hukuku kanunidir" ifadesi başka "İdare hukukunu anayasaya göre şuna göre ayıramazsın" demek başka...
-
@suigeneris88 özelleştirme geçmiyordu hisse satışı diyordu.
-
@Snotz iyi gibi duruyor ama tedbiri elden bırakmıyorum Rabbim hayırlısını versin
-
@kemoenes kardeşim türkçe hariç kaç netiniz var?
-
@vaner ben onu yanlış saydım gelirse bonus olur
-
@makif34 Allah muvaffak etsin.
-
Merhaba arkadaşlar hayırlı günler diliyorum. Gazi Ünv İİBF İktisat bölümü 4.sınıf öğrencisiyim aynı zamanda Kamu Yönetimi bölümünde yandal yapıyorum. 2018 yılında yapılacak Kaymakamlık sınavına girmeyi düşünüyorum. Önerilerinizi alabilir miyim? Teşekkür ederim...
-
Arkadaşlar 'hizmet yerinden yönetim' cevabı kabul edilirmi sizce?
-
@vaner pek itibar etmeyin siz yinede netlere
-
@atanamayan bence kabul edilecek daha önce dayanaklarımı yazdım. ama yine de hesap yaparken onu yanlış sayıyorum
-
@sınavzedee inşallah kabul edilir bende yanlış saydım .Sagolasın