2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@kamikaze eyvallah güzel kardeşim
-
P37 puan şartı varken sınavların net ortalaması %66,67 civarında gerçekleşmiş. O zamanlarda aday sayısı 1000-1500 arasındaydı.
Bu oran yaklaşık 26-27 doğruya tekabül etmektedir. Ancak açık uçlu sınavlara katılan aday sayısı 15.000 den aşağı olmamıştır. Bu da ortalamayı kesinlikle aşağı çeken bir etkendir. Bu açıdan bakıldığında ortalamanın daha düşük gerçekleşeceği söylenebilir. Sonuç olarak daha düşük puanlarla kapatacağı aşikardır.
23-24 bandında olacağını düşünüyorum. -
@Snotz geçen sene de aynısını söylediler sınav zordu 22 doğruya kadar düşer diyenler oldu fakat yaklaşık 24,5-25 doğru civarı kapattı bu sene de aşağı yukarı aynı kapatır.
-
@sınavzedee amin herkesin tüm kalbimle katılıyorum
-
@Dolaylı-tümleç 24 ün altına inmeyecek 26 nın üstüne de çıkmayacakmış gibi duruyor. 27 leri görür mü bilmem
-
@ugur1144 sınavdan her çıkan çalışsaydım yapardım diye söyleniyormuş
-
Yeni bir konuya geçiş yapmak adına;
Hiç bir referansa başvurmadan sadece komisyon üyelerinin takdiri ile kazanma ihtimali nedir sizce?
Referanssız kazanan veya tanıdığı olanların fikirlerini alabilir miyiz.
-
@Mehmed-Kemal hocam 28 net yapar.daha önce Türkçe dahil max 33 demişsiniz.bu da Türkçesiz max 27 yapar,min 24 dediğinize göre.hangi soruyu dahil ettiniz sonradan ya da o soru dahil max 27+1 hesabınızı nasıl kesin kılıp listeye 70 ile girdiğinizi merak ettim ?
-
@Snotz Bizim arkadas kazandi hic referansi da yoktu fakat yazili puani 80in ustundeydi. Sözlüden 75 civari aldi.
-
@kemoenes mesele zaten yaz sıcağında dökülen saçlara iç çekerek çalışmak değil mi dostum ? Çalışsa birçok kimse yapar.zekayla alakası yok bu işlerin.mesele uykulu gözlerle kitabı açmak,sıkılarak,daralarak bazı zamanlar çalışabilmek
-
@sınavzedee aynen bende öyle düşünüyorum.
-
@taromisaki9 hocam bu sınava bakınca zekayla da çalışmayla da ilgisi yoktu defalarca hatim ettiğimiz kitapları sınavdan sadece 1 hafta önce bir kere okusaydık ve sınavda biraz dikkatli olsaydık bu bile yetebilirdi
-
@safiTÜRK69 Bakan-Bakanlık tartışması
IMKB- özelleştirme İdaresi Başkanlığı, tl tartışmaları önemli tartışmalardandır -
@kemoenes Ben farklı birşeyden söz ettim sınavın zorluğu kişiden kişiye değişir dedim bana göre geçen sınav bu sınavdan kolaydı dedim.
-
@y.oguz90 Bende ünlem yaptım.Herkes . yaptık deyince benimki yanlış herhalde diye düşünüyordum.
-
@kamikaze 66,25
emeğinize sağlık kardeşim.
herkese hayırlı günler. -
@ugur1144 Ünlem okuyuş tarzınıza göre değişebilir. "Ben de babam gibi olacağım" ifadesini düz okursanız, nokta. Ancak heyecanla ve vurgulu okunursa ünlem konulabilir. TDK'ya göre 3 halde bir cümleye ünlem işareti konulabilirmiş:
- Sevinç, kıvanç, acı, korku, şaşma gibi duyguları anlatan cümle veya ibarelerin sonuna konur.
- Seslenme, hitap ve uyarı sözlerinden sonra konur.
- Alay, kinaye veya küçümseme anlamı kazandırılmak istenen sözden hemen sonra yay ayraç içinde ünlem işareti kullanılır.
Kaynak için bknz. http://tdk.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=187:Noktalama-Isaretleri-Aciklamalar&catid=50:yazm-kurallar&Itemid=132
-
Ornek : Babasının asker arkadaşlarına "Ben de babam gibi albay olacağım" diyen
-
@siyasetbilimci 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
Ornek : Babasının asker arkadaşlarına "Ben de babam gibi albay olacağım" diyen
. "Büyüyünce ne olacaksın?" sorusuna "Babam gibi kahraman olacağım" karşılığını veren Asım Eren, uzun süre baktığı fotoğrafı öpüp sevdi.
-
Ornek2 : Anne ben büyüdüm artık, babam gittiği için ağlamayacağım." sözlerini duyunca duygulanan