2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@y.oguz90 ben onu nokta yaptım sınıftakiler ünlem yapmış ki ben soru çözümünde karıştırdıgim bir konuydu her zaman.
-
@Dolaylı-tümleç hocam benim ham puanım 69 yapıyor standart sapma ile ne olur?
-
@sofuoglu haklısın kardeşim yanlış etiketleme yapmışım. Soruyu soran arkadaşa yazmak istedm aslında soruda zaten lahey adalet divanında kazanılan tek dava diye soruluyor bpzkurt lotus yazmak yeterli zaten davası olayı yazıp yazmamak bunlar tartışılcak şeyler değil.
-
@oguzhan06 bu ham puan Türkçeli mi Türkçesiz mi?
-
@y.oguz90 hizmetsel yerinden yönetim kurumlarını önceki sayfalarda çokçakez konuştuk. Kabul olacağı kanaatindeyiz. Zira ahmet nohutçu son basın altın seride de bu şekilde ifadesi de var.
-
@BF24 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
@y.oguz90 hizmetsel yerinden yönetim kurumlarını önceki sayfalarda çokçakez konuştuk. Kabul olacağı kanaatindeyiz. Zira ahmet nohutçu son basın altın seride de bu şekilde ifadesi de var.
İnşallah hocam ben de o kanaatteyim esasen ama her seye hazirliklli olmak için türkçeler dahil en kötüsünü hesaplıyorum, geçen sene bu konuda ağzım yandı 26 dogru bekliyordum, hatta zorlasam 28'lere falan çıkıyordum (maarif kongresi yerine milli eğitim yazdım vb.)19-20 doğru ile 55.5 alip 2300. olabildim tabi hizmetsel y.y kurumlari gecen seneki gibi olacak demiyorum daha umitliyim ama osym nin ne yapacagini acikcasi kestiremiyorum.
-
Sınav stresine bağlı olarak artık herşeyden kuşku edilir oldu. Yakında 9 Eylülde Ankarada başka sınav yoktu dimi girdiğim sınav yanlışlıla başka sınav olmasın diye tereddütler oluşacak. Rahat olun arkadaşlar. İnanın yazılı sınavı kazanamayanlar biraz üzülecek. Lakin yazılı sınavı kazandığı gün çok sevinen her 4 kişiden 3 ü mülaklat neticesinde tarifsiz bir şekilde üzülecek. Hayılısını dileyin yalnızca.
-
@OseneBuSene 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
@y.oguz90 ben onu nokta yaptım sınıftakiler ünlem yapmış ki ben soru çözümünde karıştırdıgim bir konuydu her zaman.
Hocam " " alintiyi kapattiktan sonra hayal kirikligina ugramis gibisinden devam ediyordu soru o sebeple ilk cumlede istek-ozenme-heyecan duygulariyla ben de babam gibi olacagim ! demis diye dusundum o sebepten ünlem koydum cevap nokta da olabilir ama bu gramer sorusu alternatif cevap olacagini sanmiyorum, esasen Türkçenin en net cevapli sorusu. 0.5 puan unlem mi nokta mi ama herkes 24 25 dogruya yigilmis bence cok farkedecek
-
@y.oguz90 geçen sene doğru saydığın ama yanlış çıkan (yanlış olduğunu tahmin ettiğin ) hangi sorulardı hocam.
-
@captainblack çok iyimser buluyorum kardeşim. ben zannetmiyorum. herkes yapmış baksanıza yazanlara edenlere.
-
@odaklan25 Hocam üslubunuz için sizi ikaz ediyorum. Tartışmayı uzatmayabilirsiniz veya daha nezaket kuralları içerisinde cevap verebilirsiniz.
İyi günler dilerim
-
Bakanlık merkez teşkilatı sorusuna sadece " merkezi idare teşkilatı" cevabı kabul görür mü?Fikri olan?
-
@yea.sbf Hocamm merkezi idare teskilati daha kapsamli ancak ikisi de ayni manaya hizmet ettikleri fikrindeyim ve bence kabul edilmesi lazim ki alternatifleri olan sorulardan bir tanesiydi. İnsallah kabul olur
-
@Dolaylı-tümleç
Hocam itiraz etmedim ama tahminlerim :
İdari vesayet yerine vesayet yazdim.( Bu senede merkez teşkilatı yazanların başına gelmez inşallah kanunda bakanlık merkez teşkilatı diye geçiyor, tabi soru kökünde belirtmiş bakanlığın hangi birimi diye ama vesayete puan vermeme nedeni Anayasa'da idari vesayet geçtiğinden kaynaklıymış, yönetsel-idari vesayet kabul olmuş,itiraz edenleri baz aldım. Özel hukuktaki vesayetten bahsetmeyeceğimiz soru kökünden dolayı aşikar, tek vesayet yazınca geçen sene vesayete puan vermeme en hakkaniyetsiziydi bence)
Türkçede sınav anı hatalar yaptım doğru cevaplar da olsa EN BELİRGİN özellik soruyordu, 3-4 cevap virgül koyup sıraladım: idealist, geleceğe umutla bakan vb vb şu an tam hatırlayamıyorum bu sebeplerden 1 ya da 2 Türkçe sorum gitti.
Maarif Kongresine Milli Eğitim yazdım
İktisatta para pol. etkisi 0'dır hiç etkilemez dedim.
Türkiye sanayi ve kalkınma bankası yazdım ve olmayacak galiba
Yatay etkiden puan bekliyordum( bu benim yanlışım koruma yükümlülüğü olacakmış tanımları çok yakındı)
Un-şeker-pamuk sorusu
İzmir İktisat Kongresi'ne katılan gruplar çalıştığım kitapta işçi, sanayici,çiftçi ve devlet erkanı olarak yazıyordu tüccarı yazmamıştım, puan bekliyordum yine. -
@kamikaze 62,5 beni de ekleyebilirsiniz
-
@ugur1144 kardesim yanlıs hesaplıyosun....sadece bunu soylıyım....alan daha fazla puan getirir sonuclar gelince bana hak verirsin...hatta alan ile gk neti arasında 5-6 puanlık fark var...
-
kısaca bi formul soyleyim gk ham puanınız 0,8 ile alan ham puanınızı 1,2 ile carpın sonra bunları toplayın agırlıklı puanınızı bulursunuz 13-14 gibi de standart sapma eklersiniz
-
@ugur1144 ilan metnini dikkatli okursan 75 ham puan diye bsey olmadıgını gorursun
-
@samoel Ben zaten sınav ilanındaki puan hesaplanmasına bakmadım zaten orda 75 diye birşey yazması muhtemel değil. Bu testlerin ağırlıkları farklı olan bir sınav için genel bir değerlendirme. Matematik olarak her türlü anlatabilirim ancak burda buna gerek yok. Verdiğim örnek yalnızca basit bir hesabın nasıl yapıldığıyla ilgili. Ancak siz söyledikten sonra sınav ilanına baktım farklı birşey mi var acaba . Fakat sınav ilanında da benim yaptığım hesaba aykırı birşey yok. Aynı mantığı kullanıyorlar.
-
@samoel Ben şu yada bu az yada fazla puan getirir demedim. Ham puan hesabını yaparken 0,6 0, 4 katsayıları soru sayısına yedirildiği için bu katsayıları kullanmadan ham puan hesabı yapılabileceğini anlattım. Sizin bahsettiğiniz şeyler tamamen farklı şeyler. Tabiki alan yada gk hangisinin yapılma oranı daha düşükse o daha fazla puan getirecektir.Alanın fazla puan getireceğini ancak alan ve gk ortalamaları belli olunca bilebilirsiniz. Benim söylediğim şey ham puan hesabı için geçerli ham puan hesabında diğer adayların yaptıkları önemli değildir. Tabiki puanlar standart puana dönüştürülünce işler değişir. Ama burdada kesin bir yargı yoktur fakat genelde alan daha az yapıldığı için daha fazla getirir. Ama istatistikte sonuçlar belli olduktan sonra kesin alan fazla getirir diyebilirsiniz.