2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@Daywalkers kpss+test+klasik yetmez istersen istersen araya açık uçlu+iki test+bir klasik daha ekleyelim ne dersin? abartmanın anlamı yok beyler, bu sınavların hiçbiri bir adayın kaymakamlık için gereken liyakata sahip olup olmadığını ölçen sınavlar değiller, o sebeple ne kadar az sınav o kadar iyidir.
-
Üstünkörünü maalesef Üstün körü diye ayri yazdim.Gitti soru
-
Türkçe ;
1-Yazarın Özellikleri
a-Cevap:Üretkenlik
b-Cevap:Üslup ?
2-Cevap:Osmanlı imparatorluğunun istanbuldan önceki başkenti ve adrianopolisin mirasçısı olan Edirne, günümüzde de ziyaretçileri ....
3-Noktalama -Cevap: (")(.)(")(,)(...)
4-Boşluk Doldurma
a-Cevap:"......"
b-Cevap:"olmadığını" sandığım
c-Cevap:"Önceleri"
d-Cevap:"...."
5-Cevap:"Detaysız" Kadınlardan fazla bahsedilmemesi
6-Cevap: "Görsel objeler duygu,düşünce ve durum hakkında detaylı bilgi verme kapasitesine sahiptir"Cevaplar bu şekilde. 3'ü doğru çıksa iyi.
-
@sınavzedee af edersiniz yazım yanlışı yazmışım noktalama işaretleri yazacaktım.
-
@y.oguz90 o boşluklara da mı tek kelime yazılacaktı,iki kelime yazdığım oldu.
-
@Snotz aslında herkes Türkçe sorularının kolay olduğunu en az beş doğru beklediğini söylüyor ama kanaatimce o kadar kolay değil bu sorular. özellikle yazarın iki özelliği, noktalama, boşluk doldurma ve "kalın çizgiler" sorularından bahsediyorum.
-
@sınavzedee Nasıl çalışılmasını önerirsin kardeşim
-
@Dolaylı-tümleç. Hocam maalesef bir yere 2 kelime yazdim ben de. Bir bosluga en uygun gelen (daha önceden) di. Soruyu sonradan hatırladım en belirgin KELİMEYİ yaziniz geciyordu doğru hatirliyorsam eğer osym affetmez geçen sinavda da en BELİRGİN ÖZELLİĞİ sorulan soruya virgul koyup 3-4 cevap yazmistim hepsi de alternatif cevap olabilecek türden ama puan verilmediği kanaatindeyim
-
@yalnızkurt273106 sınav sistemi böyle devam edecekse önerim şudur: piyasada bahsi geçen birkaç kitap var zaten bunların birkaç defa bitirilmesi, tereddüt edilen yerlerin internetten teyit edilmesi. örneğin ben demokratikleşme ve insan haklarına çalışırken Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeleri ezberlemiştim, bu sözleşmelerin isimlerinden emin olamadığım için internet aracılığıyla ilgili sitelerden (TBMM vs) teyit etmiştim. ve bence en önemlisi ÖSYM bu sınavda adayların dikkatli olup olmadığını fevkalade ciddi bir biçimde ölçüyor, o sebeple kesinlikle kendinize sınav ortamına yakın bir ortam oluşturup bol bol soru ve deneme çözerek yanlışlarınıza yoğunlaşmanız gerekiyor.
-
Arkadaşlar kalın çizgiler sorusuna "Ayrıntısız" "Detaysız" yazan arkadaşlar doğru kabul etsinler "üstünkörü" yazan arkadaşlar üstünkörü,baştansavma,rastgele,lalettayin anlamlarına gelen sözcükler malesef kabul görmeyecektir. Ösym değilim herhangi bir otorite de değilim umarım doğru kabul edilir ancak aranan yanıt "Ayrıntısız" veya "Detaysız" olmasıydı.
-
Üstünkörü = İnceliklerine inmeden, özen göstermeden, gelişigüzel, baştan savma yapılan
-
@Snotz umarım "üstünkörü" alternatif cevaplarda vardır. "Ayrıntısız" ve "Detaysız" cevaplarının alternatif cevaplarda olacağı çok açık."Üstünkörü" ? İnşaallah o da vardır alternatiflerde.
-
@gökbörü "İnceliklerine inmeden " tanımı TDK'da var. Zaten yazarlar da bu açıdan kadınlara fazla yer vermiyorlar. Kabul edilme ihtimali var.
Hakkımızda hayırlısı olsun. -
@gökbörü ben de sığ dedim kabul olur mu bilemiyorum
-
@Oruçreis "Kalın çizgiler" sorusunda onlarca sözcük buluruz o durumu anlatan aslında bu da Türkçemizin ne kadar geniş bir hazine olduğunu gösteriyor ancak bu alternatif cevaplardan hangisini ÖSYM kabul edecek onu malesef bilemeyiz. Bir sorunun da 10 tane alternatif cevabı olmaz kanaatimce. Hakkımızda hayırlısı bekleyip göreceğiz.
-
@gökbörü benzer şekilde yazarın özellikleri sorusunda da farklı kelimelere rastlıyoruz ve bir çoğu doğru kelimeler.sınav anında özgünlük ve esneklik diyip hızlıca geçtim.elbette ösym bildiğini okuyacaktır
-
@Daywalkers sınav sistemi eksiklikler olsa da ideal kanımca. Test sisteminin de hali ortada neler olduğu arkadaşlar. En azından direkt bilgi soruları var ve eleme daha net oluyor. Sınav sisteminin iki aşamalı olması sadece sınava giren kişi sayısını değiştirir. 18000 kişi olarak değil de 2000-3000 ciddi hazırlanan açısından baz almak lazım. Yoksa sırf Ankara'ya gezmek için giden bile var hatta sınavdan çıkınca çalışsak yapardım düşüncesinden bol düşünce olmamıştır. Öyle olmuyor. Sınava ciddi emek harcanması gerekiyor. Bu meslek güzide bir meslektir. İdealist olmadıktan sonra yapılabilecek bir meslek değildir. Tabi ki tüm kaymakamlar bu tasnife uymayabilir.
-
@Daywalkers katılıyorum hocam. Laf olsun diye ortalığı bulandıranlar bile var. Ama yapacak bir şey yok. Beklemek gerekiyor ve bu süreç oldukça stresli
-
Arkadaşlar, soru-soru önergesi için TBMM Kanunlar ve kararlar dairesini bir kez daha aradım. Görevli idari memur "Soruda (mekanizma) ifadesi geçiyorsa zaten cevap (soru önergesi) olur. Denetim yolu olarak geçiyorsa da cevap (soru) olacağı gibi (Soru önergesi) cevabı da olur. 98. maddenin son fıkrasında zaten (önerge) ifadesi geçer. Önerge bir şekil değildir. 98. maddenin son fıkrasını okursanız, şekil olmadığını anlarsınız, şekil anlamına gelse, zaten anlatım bozukluğu olur. Zira önergenin şekli, içeriği ve kapsamı TBMM iç tüzüğünde düzenlenmiştir. Şekil olsa şeklin şekli gibi bir ifade ortaya çıkar" dedi...
-
@gökbörü Sırf sana cevap vermek için üye oldum, polemiğe gerek yok ama kendi yaptığından ziyade insanların yaptıkları doğrularından puan alamasın diye uğraşıyorsan (eğer) inşallah kazanamazsın. Moral bozmak, ah almak elbet bir yerde karşına çıkar. Benimde çok kaybetmişliğim var da kimsenin başarısına göz dikmedim Allah'a şükür.
Alternatif cevap olamaz dediğin Üstünkörü ifadesinin TDK'daki ilk anlamı; inceliklerine inmeden. Diğerlerini yazmaya bile gerek yok. Yani alternatif cevap olmaktan ziyade ilk cevap olması kuvvetle muhtemel. Yapanların içi rahat olsun.
Sınavla ilgili düşünceme gelecek olursak ise, 33 yaşında birisi olarak kaç kez girdiğimi saymayı bırakalı çok oldu o yüzden en tecrübelilerden biriniz sayılırım. Eskiden p37 için girdiğimiz kpss kamu yönetimi oturumlarıda böyleydi, ya çok kolaymış 40da 30-35 arası rahat gelir dediğimiz oturumda 30u geçtiğimiz nadir olurdu. Velhasıl bu sınavda geçtiğimiz yıldan çok da farklı ortalama beklemiyorum, kendi doğrularını kabul edenlere bakarsanız zaten baraj 30a dayanır. O yüzden 25 ve üzeri sabırla beklesin. Hakkımızda hayırlı olan nasip olur inşallah. Mevki makam hırsı için kimsenin emeğine göz dikenlerden olmayın. Olmuyorsa da vardır bir hikmeti..
Unutmadan, sadece bu mesleği ideal olarak görmeyin alternatiflere yer vermezseniz hayatınızın ilerleyen bölümlerinde pişman olursunuz, tecrübeyle sabittir. Kalın sağlıcakla..