2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@tonycimbom Yazdıklarımı tekrar okumanızı rica ediyorum. Tekrar okursanız moral bozmak veya manipüle etmek gibi bir amacım olmadığını görürsünüz. Kaldı ki ben de üstünkörü cevabını yazdım sınavda Bu hınçı hiç anlayamadım açıkçası ve de şu anda bir kamu kurumunda merkez uzmanıyım bu tür bir yazı yakışmadı vesselam.
-
@can.mavi Dostum dediğin dogru Kitlerin Özellestirme kapsamina alinmasina karar veren Toplu Konut Kurumu, Özellestirme Karari alan Yuksek Planlama Kurulu.
Yüksek Planlama Kurulunun Ozellestirmesine karar verdigi Kit Anonim Sırket haline gelir ve Anonim sirket haline gelen Kitlerin piyasaya Hisse satisı Imkb araciligiyla olur. -
@can.mavi işsizlik sorusunu ne yaptınız peki ?
-
@Daywalkers dediğim gibi yanlış olarak bakıyorum o soruma ancak diğer 2 soru için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ama tabi ösym üstad ne der bilinmez
-
........
-
@can.mavi Tam dıslama, Tam Engelleme dogru cevaplardir.
Dışsallik veya Ahlaki Risk hangisi kabul olur onu bende bilemiyorum. -
@Daywalkers imkb yapanlar dahi yanlış sayıyorlar ki yüksek ihtimal imkb cevabını istedi ÖSYM ben ilk etapta özelleştirme idaresi başkanlığı yapıp hisse satışını soradan farkedip imkb yaptım ama yine de yanlış kabul ediyorum imkb değilse özelleştirme idaresi başkanlığı cevabı hiç olmayacak zorlamaya gerek yok
-
Tam dışlama veyahut tam engelleme kavramlarıyla alakalı akademik paylaşımlarda bulunuldu mu acaba arkadaşlar. @onuktekin hocam sen mutlaka paylaşmışsınndır diye düşünüyorum. Ben dışlama etkisi yazmıştım cevaba muhtemelen buradaki söylemler ışığında yanlış kabul edileceğini düşünüyorum. Benim kullandığım kaynaklarda tam dışlama veyahut tam engelleme ile alakalı bir içerik olmadığından daha önceden paylaşıldıysa bunla alakalı akademik bir paylaşım veyahut hatırı sayılır hocaların tanımları paylaşırsanız sevinirim
-
@bfroki o sorum yanlış
-
@sofuoglu Hocam ben Dışlama Etkisi cevabinin da kabul edilecegını düşünüyorum.
-
@gökbörü hocam türkçe sorularının cevapları üzerinde kavga etmek bu sınav için yapılması gereken en son iş olmalıdır. Yani kaybetmesine kesin gözü ile bakan kişi yada kişilerin sarıldığı son kalesi gibi görüyorum. Bu düşünceye sahip bir kişi olarak Türkçeyi yok sayalım demiyorum, lakin ösym Türk Dil Kurumunun kelimeler için vermiş olduğu anlam yada manayı sorunun cevabına en uygun olanını belirleyip, bu temel yargıyı merkeze alarak verilecek cevapların bu çağrışımın içinde kalıp kalmadığına kanaat getirecektir. Birincisi bizler (adaylar) konunun uzmanı değiliz, konunun uzmanları bu merkez kelimeleyi ve çağrışım içinde olan yada olacak alternatif kelimeleri de belirledi. bizler sınav esnasında bize en doğru gelen çağrışımı yazdığımıza inandık ve cevabımızı kontrol edilmesi için uzmanlara gönderdik.
ikincisi sürecin aşırı stresinde kalarak birbirimizi kırıcı cümleler kurmak talip olduğumuz makama ve ülkemizin geleceğine katkı sağlamayacaktır.
ayrıca şundan da eminim ki ne kırıcı cümle yazdığını düşünen taraf ne de karşı taraf asla birbirini kırma niyetinde değildir. söz konusu Türkçe sorularında olduğu gibi kullanılan cümleler herkesin duygu anına göre farklı çağrışımlar ifade edebileceği için TÜRKÇE SORULARINI YANİ SON KALEYİ TARTIŞMA DIŞINA ATMA BİZLERE YAKIŞAN BİR DAVRANIŞ OLABİLECEKTİR. saygıyı sonuna kadar hak eden yol arkadaşlarıma saygılarımı sunarım -
@Daywalkers vallahi hocam soruyu ilk okuduğumda kendimden emin bir tavırla dışlama etkisi yazmıştım;fakat, daha sonra buradaki arkadaşların istişareleri neticesinde tam dışlama/tam engelleme üzerinde de büyük oranda intiba olduğunu görünce bir şüphe etmiştim. Bundan dolayı bu soruyla alakalı akademik paylaşım veya Erdal Ünsal hocanın kaynağından bir anektod paylaşıldı mı diye sorma ihtiyacı hissettim.
-
@Daywalkers soruda genişletici maliye politikası diyordu, dışlamaya genişletici kamu harcamaları ile oluşan maliye politikası neden olur, örneğin, sübvansiyon verilmesi veya vergi indirilmesi ile oluşan genişletici maliye politikası uygulamasında Tam dışlama olmaz düşüncesinde olduğum için bu soruyu sadece yanlış yaptım olarak kabul ediyorum ancak doğru yapmış olma ihtimalimi yüksek tutuyorum... ayrıca cevap konusunda çelişkiler olmasından dolayı yanlış saydığım ahlaki risk cevabında da ısrarcıyım
-
@bfroki ben başbakanlık özelleştirme idaresi başkanlığı yaptım. asla kendi cevabımı doğru çıkartma gibi düşülmesin. https://www.ilan.gov.tr/detay-i̇hale-duyurulari-satis-hisse-satisi-yapilacaktir-338741.html şu ilana bakabilir misiniz burada hisse satışından söz ediliyor. şuan aktif bir ilan
-
Arkadaşlar Türkçe sorularını şu şekilde yaptım:
- -perspektif
-yaratıcılık - Görsel hafıza, işitsel hafızadan daha kalıcıdır.
- -sinema izleyicisi ve devamını hatırlamıyorum.
- yüzeysel
- Osmanlı İmparatırluğu'nun, ....... Edirne; günümüzde de..... burda (,) ve (;) kullandım ama şimdi yanlış gibi geliyor bana. Sıralamada yanlışlık yok ama noktalama işareti koyduğum için puan kırılır mı?
- ".",...
Sizce burdan kaç puan gelir?
Bu arada trol falan zannedilmesin, ben captain. Spamdan dolayı yorum yapamadığım için yeni hesap açmıştım... - -perspektif
-
@can.mavi Hocam merak ettiğimden soruyorum dışlama etkisinin sadece kamu harcamalarının genişletici etkisi ile sınırlı olması gibi bir kısıtlama var mı?Ayrıca genişletici kamu harcaması genişletici bir maliye politikası değil midir?Farkı anlamadım ben açıkçası.
Benim düşüncem dışlama etkisi üst başlıktır.Kısmi ve tam dışlama eğrilerin şekillerine göre daha spesifik bir durumu açıklar.
-
@luthor
1-dışlama etkisine artan kamu harcamaları nedeniyle faizlerin artması ve bunun da yatırımları n cazibesini azaltıp yatırımları düşürmesi nedeniyle özel kesimin dışlanması demektir. Kamu harcamalarının artması IS eğrisini sağa kaydırır ve faiz artar bu da yatırımların cazibesini düşürür yatırımlar azalır ve IS tekrar sola kayar, Ancak diğer bileşenlerden oluşan bir genişletici maliye politikası dik bir LM de MG'yi değiştirmeyip sadece faizi artıracağı için bu duruma tam etkinsizlik denir.
2-genişletici kamu harcaması genişletici bir maliye politikası değil midir? soruna gelirsek dostum, evet kamu harcamaları da bir maliye politikasıdır ancak genelleyerek her maliye politikası dışlama etkisi yaratır diyemeyiz ama her kamu harcaması artışı dışlama etkisi yaratır. -
@can.mavi Arkadaşlar cevap Tam Dışlama. Alternatif neleri kabul ederler bilemiyorum. Şu soruyu geciniz.
-
@Daywalkers bu kadar eminlik neden ? bi yorum üstte neden tam dışlama olabileceğini açıkladım, peki sence neden tam dışlama ?
-
@can.mavi Ben tam etkinsizlik ve tam dışlama kavramlarının farklı bileşenlerden oluştuğunu bilmiyordum dostum.