2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@taromisaki9 özellikle türkçe sorularında tek kelimelik cevaplar istenmesinin ve çoğu sorunun cevabının kısa olmasının sınavı hızlı okumak için yapıldığını düşünüyorum. Ekim ayının ilk haftası açıklanmasını bekliyorum.
-
........
-
Artik Cildirdim
1 - Istanbul Menkul Kiymetler Borsasi yazdim. Foruma gore yanlis
2 - 2005 yazdim (Bir kisim arkadaşa gore yanlis)
3 - Esnek Doviz Kuru yasdim (Bir kısim arkadaşa göre yanlis)
4 - Ataturk Dil tarih yuksek kurumu kime baglidir. Başbakanliğa yazdim (Basbakanlik olsa olurmuş, yumuşatma olmadigi icin olmazmi)
5 - Dişsallik yazdim (Arkadaşlara gore kesin yanlis)
6 - Hızmet yerinden yönetim kuruluşları yazdim (Hizmetsel yazsam olurmuş)
7 - Aktif Nufus (kabul edilmeyebilirmiş)
8 - Tam Dışlama yazdim ( buda olmazmiş)
9 - Türkce full beklerken o yanlis bu yanliş o olmazmiş bu olmazmiş, hepsini yanliş kabul ediyorum.Toplam 18.5 Dogrum var.
Sinavdan sonra sonucumu yazarim. Kimin yanliş kimin dogru -
........
-
@bfroki cevap KURUMSAL OLMAYAN NÜFUS dostum ekran görüntüsü yüklenebiliyosa yükleyim özelden de atamadım.
-
@Sinav1453 Forumu manipüle etmekten vazgeçin lütfen zaten dengeler hassas
-
@mehmetsy soru kökü hangi yıl diye geçiyordu forum iyice uçmaya başladı
-
@can.mavi
Geçen de yazdım. Makro ekonomi kitapları arasında referans kitaplar arasındadır. Makro ekonomi kemal yıldırım-doğan karaman-murat taşdemir. Bende 8. Baskısı var, 67. Sayfada aktif nüfus=işgücü diye belirtmiş ve tanımlarını, içeriklerini anlatmış. Kemal hocayı da makro konusunda ilgili arkadaşlar bilirler. -
..........
-
@Sinav1453 Ne yapmaya çalıştığınızın farkındayım, bu yaptığınız emeğe ve bize saygısızlıktır
-
@Daywalkers özellikle 4. Maddeyi kim kabul etmedi ? Özellikle onu merak ettim
-
.........
-
Forumun seviyesi ve yazılan konular bu forma yakışmıyor. Doğru yanlış önemli olmamakla beraber uslub düşüyor ve iddialaşma başlıyor. Ben bir iktisatçı olarak yok ben bir hukukçu olarak, yok şundan eminim işgücü diyenler bile olmuş.. Dedim bu forumda diğer forumlara benzemeye başladı. Öylesine bi değer forma baktım aynı kişiler orada da aynısını yazıyor:) ya gidin diğerinde yazın iddialaşın, herşeyi bilin ama bu siteyi manipüle etmeyin... (Yaptığınız bütün cevapları doğru kabul etsek manipüle etmeyi bırakır mısınız?)
-
Geçen sene de racon kesenlerden geçilmiyordu. 26~27 ile kapısından bile geçemezdik. Aman kurul ile kurum ne fark eder diyenler sınav açıklanınca, yaa ösym bana kastı var, arkada başka şeyler olmuş, idari yola başvuracağım vs vs doldu buralar.
-
Nasıl bir kafa yapısıdır bu ? Adamlar manipüle diyor. ÖSYM nin forumu takip ettiğini ve cevapları forumda yazılanlara göre belirlediğini düşünenler var galiba, bu nasıl bir kafa yapısıdır. Herkes burada sınava dair ne hatırlıyorsa onu yazıyor. İnsanlar hep işine gelenleri duymak istiyor. Manipüle diye feveran eden bu tipler kendi cevaplarını savunan kişi yada yorumları ise alkışlamaktan geri durmuyorlar, kendi cevaplarının aksine bir şey yazıldığında hemen manipülasyon diyorlar, o da ne demekse. Tuhaf hakikaten. Üzücü. Allah yardımcınız olsun.
-
@Daywalkers isyanın güldürdü be kardeşim inşallah kazanırsın
-
@bfroki Bu konu çok kısır bir tartışmaya döndü.
IS denklemi:
AE=Y=C+I+G ve
Y=Co+c(T+Tr-To-tY)+(Io-bi)+Go
ve
AE=Y=Co+c(1-t)Y+cTro-cTo+(Io-bi)+Go
otonom harcamalar=Ao=Co+cTro-cTo+Io+Go
Y-c(1-t)Y=Ao-bi
Y=(Ao-bi)/(1-c(1-t)) ve harcama çarpanı da ke=1/(1-c(1-t)) buradan
IS denklemi Y=ke.(Ao-bi) olur.
Go,Tr artışı To azalışı genişletici maliye politikalarını içerir.
LM eğrisinin yatay eksene dik olduğu durumda(h=0) genişletici maliye politikası
IS'yi çarpan kadar sağa kaydıracak.
Faiz haddi yükselecek ve özel yatırım harcamalarında düşüş olacak
Bu da dışlamaya/tam dışlamaya/engellemeye/tam engellemeye neden olacak.
Yani illa kamu harcaması/genişletici maliye politikası demesine gerek yok.Genişletici maliye politikası/kamu harcaması da diyebilir.Yani dışlamaya sebep olan şey genişletici maliye politikalarının faiz haddini yükseltmesi.Burada sorun olabilecek tek şey özel kesim yatırım harcamalarının azalması dememesi olabilir.Bu da sorun olmasın artık.Geçen senenin cevap anahtarına bakanların anlattıklarına göre ÖSYM o kadar da sıfırcı hoca zihniyetinde değil bu sınav formatında.
Diğer sorular hakkında da yapılan paylaşımlar önceki sayfalarda mevcut.Her soru tekrar tekrar paylaşılıyor tartışılıyor her seferinde yeni bir soru türüyor fakat konuşulanlar aynı.Bu kadar vesvese yapmayın kendinize. -
Yanlış bir kelime kullandığım bir arkadaş varsa veya alınan gücenen hakkını helal etsin. Kasıtlı tek bir kelime etmedim. Allah herkese emeklerinin karşılığını verir İnşallah.
-
@görünür-el Aynen dostum katiliyorum. Daha da bu foruma yazmam.
-
@bfroki az daha zorlarsak YATIRIM TUZAĞINA varacağız hocam