2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@safitürk69 sen imkb yi net say daha iyi olur hocam sinavdan sonra anlarsin
-
@bfroki bu sorunun cevabı muhtemelen İmkb fakat ben soruda hisselerinin satışı geçiyordu diye hatırlıyorum bir de kuruluş yılı olarak 1986 demesi nedeniyle imkb olmama ihtimali de var diye düşünüyorum.
-
@josef44 kardeşim doğrularım arasında saymıyorum..
-
@dolaylı-tümleç hocam benim sirketimin hisselerini imkb kendiliginden satsa ne dersin
-
@metehan209209
Sordum doçente asimetrik enformasyon dedi -
@josef44 kardeşim ben çok araştırdım hisse seneti satışını İmkb yapar diye yazıyordu ama soruda hisselerinin satışı diyordu arada bir fark var mı bilmiyorum.Kuruluş yılı ve hisse satışı ifadesine dayanarak İmkb olamayacağını da düşünüyorum. ÖSYM ya imkb yi sormaya çalıştı tam olarak ifade edemedi ya da bu sorunun cevabı İmkb değil.Bu arada bende hisse satışını görünce aklıma özeleştirme geldi ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yazdım.
-
Arkadaşlar merhaba.Bu sene mezun oldum ve ilk defa girdiğim sınav bu sınav oldu.Türkçede bir soru vardı kalın çizgili olan ben cevaba önemsizce yazdım kabül olur mu dersiniz?
-
@y-oguz90 hocam soru kokunde kurumlara ne ad verilir vardi bende kurumlari yaptim ösymnin dogru kabul edeceğini düşünüyorum ahmet hoca da kabul edilir demiş
-
@enea hocam benim de kanaatim o yonde ama yine de suprizle karsilasmamak adina yanlis sayiyorum
-
Hizmet yerinden yonetim denilen sorunun cevabi en genel ifadesi oldugu icin "yerinden yonetim" olabilir.
İmkb 1985 yilinda kurulmustur daha neyini tartisiyoruz anlayamadim :s
Esnek kur/serbest kur yuksek ihtimalle kabul gormeyecektir. Merkez bankasi sitesinde gegp da dalgali kur rejimi uygulanmistir yaziyor.
İktisat sorusunda kastedilen dislama etkisi ise tam dislama haricindeki cevaplar kabul edilmeyecektir. Bana gore bu sorunun dogru cevabi klasik durumdur. (Ben dislama etkisi yazdim)
Kurumsal olmayan calisma yasindaki nufus cevabini bosluga sigdiramadigim icin kurumsal olmayan yetiskin nufus yazdim ( kabul edilmez)
Koy sandigi tek cevap haricindekiler kabul edilmez.
Sureklilik tek cevap daha once cikmis dunya kadar soru var. Ekleme yapilan cevaplar kabul edilmez
2005 sorusunda tarih ifadesi var diye hatirliyorum eger oyleyse 1 ocak 2005 cevabi haricindeki cevaplar kabul edilmez.
Amacim tartisma baslatmak degil yanlis anlamayin bunlarda benim dusuncelerim. Son sozu soyleyecek olan Osym'dir.
-
@y-oguz90 insallah dogru kabul ederler
-
@d-drogba mahalli idarelerde yerinden yonetim kardes orada yanlisin var
-
Kardeşler benim Türkçe sorusu doğru mu sizce?
-
@enea İnşallah hocam
-
@d-drogba evet tarihi sordu. 1 Ocak 2005 yazan ile sırf 2005 yazan arasindaki farkı ÖSYM görmeli, keza İMKB yazan ile İstanbul menkul kıymetler borsası yazanın farkinida. Onun için uçuyor böyle 28 ler bunlar dikkat edilir inşallah
-
@enea hocam kurumları yazanında kabul olacağını açıklamış ahmet nohutçu yazmışsınız. Soru kökünde de bu kurmlara verilen genel adı soruyordu zaten. Ahmet hocanın bu şekilde yaptığı açıklama kesin bilgimidir?
-
Yerinden yonetim kendi icin bolumlere ayrilir;
1-) hizmet yonunden yerinden yonetim kurumlari
2-) yer yonunden yerinden yonetim kurumlari
3-) meslek kuruluslari -
@osenebusene ayrıca esnek serbest de kabul gormemeli, güçlü ekonomiye geçişte dalgalı kur diye geçiyor. Hoca böle dedi amasi yok.
-
@d-drogba soru hizmeti soruyordu
-
Gecen seneki pamuk cevabina donerse hic sasirmam. Hayirlisi olsun bu saatten sonra degisen bir sey olmayacak.