2017 Kaymakamlık Sınavı
-
aşağıda vereceğim paragraflar sınavdaki tanıma uygun olsa da 1986 kuruluş değil yetki veriliş. soru çetrefilli yav,
Kısaca "Özelleştirme Yasası" olarak da bilinen ve pek çok yasada değişiklik
yapan 28.5.1986 Larih ve 3291 sayılı Yasa (RG; 3.6.1986, sayı: 19126) KİTlerin
özellcştirilmcsine karar vermeye Bakanlar Kurulu'nu, müessese, bağlı ortaklık,
işletmelerin özclleştİrilmcsine karar vermeye de Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı Kurulunu
(YPK) yetkili kılmaktadır. YPK ayrıca bu kuruluşlara ait iştiraklerdeki kamu paylarının
satışı ve devri konulannda da yetkilidir.Özelleştirme kararı üzerine teşekkül, kuruluş, müessese, bağlı ortaklık, iştirak ve
işletmelerden hangilerinin mevcut ve çıkarılacak hisse senetlerinin, varlıklarının
tamamının veya bir kısmının satılmasına, kiralanmasına, işletme hakkı verilmesine,
devredilmesine veya tasfiyesine karar vermeye ve bu konuda gerekli düzenlemeleri yapmaya
Kamu Ortaklığı kurulu (YPK) yetkili kılınmıştır. Ancak, daha sonra çıkarılan 414
sayılı KHK ile YPK'na verilen yetkiler KOİ olarak değiştirilmiştir. -
@mehmetsy evet hocam benim bulunduğum sınıfta da 7 8 kişi gelmemişti.
-
@odaklan25 tam 20 gün oldu bugün itibari ile
-
@kemoenes açıklansa da herkes rahatlasa iyi kötü hocam. Herkesin kafası karışık stresli.... Hayırlı Cumalar herkese
-
@yörük20 bende sinavfa oyle yaptim ama cevap kamu kurumları degil. Neden diyeceksen universiteler kişi topluluğuolarak gecer ve kamu kurumları içinde sayilamaz. Bende bunu bile bile sinavda yanlis yaptum ama hayırlısı demek lazim. Verdigi örneklere bakıldığında zaten hizmet yönünden yerinden yönetim kuruluşlari çıkıyor. Ama alternatif cevaplarin arasina koyabilir ösym bu işi belli olmaz.
-
Arkadaslar
2015'te 28 mart sınav - 4 Mayıs pazartesi açıklanma2016'da 17 Aralık sınav - 20 Ocak cuma açıklanma
2017'de 9 Eylül sınav - 13 - 16 Ekim ?
Görünen o ki haftaya dahi açıklanması sürpriz görünüyor. Temennim ÖSYM bizi şaşırtsin. Ama çok da beklememek lazım sanki. Allah'a emanet...
-
@göktürk aynen hocam haftaya da zor ama umut işte
-
@bolulu kardeşim üniversiteler mal topluluğudur.müdahale etmemin sebebi nohutçunun ısrarla yayınlarında ünileri kişi topluluğu olarak saymasıdır.haberin olsun.
-
arkadaşlar öncelikle hepinize bu kadar kaliteli bir ortam yarattığınız için teşekkür ederim(diğer forum vb yerlerde seviye bayağı düşük çünkü)
Diğer forumları ve bu forumu dikkatle takip eden birisi olarak görüşlerimi yazmak istedim.
öncelikle bu ve diğer forum vb yerde yorum yapan kişi sayısı bence 1000-1500 kişiyi geçmez.bu sayı da zaten her sınavda gerçekten sınava iyi hazırlanan kişi sayısı kadardır.(+500 takip etmeyen vardır herhalde)
her forumda tartışılan soru ve muhabbetlerin aynı olması da bu tezimi destekliyor diye düşünüyorum.
sınavın kaçla kapatacağını kimse bilemez.ama elimizde diğer sınavların istatistikleri var ve buna göre yorum yapabiliriz.
diğer iki sınavda(2015-50 soru-ilk 240-77puan-,2016-40soru-ilk 400-73puan)yani ortalama soruların %60-65 ini doğru cevaplayan arkadaşların mülakata hak kazandıkları görülmekte.
2.husus bu son sınavda muallakta olan(hocalar dahi farklı cevaplar veriyor)soru sayısı fazla.
imkb-özelleştirme idaresi başkanlığı,
aktif nüfus,kurumsal olmayan nüfus,işgücü,
toplam refah 450,yok miktarı soruyordu cevap 30,
2005-2006 tedavüle çıkış
tam dışlama,dışlama,klasik durum
içişleri bakanı,bakanlığı,
hizmetsel yerinden yönetim,kamu tüzel kişiliği
manipülasyon,ahlaki risk,dışlama
sadece bu soruların cevapları tartışılıyor her forumda,dikkat ederseniz başka tartışılan soru yok.ama bu kadar fazla olması inanın kendi adıma çok şaşırtıcı.
benim düşünceme göre(katılmayabilirsiniz saygı duyarım) yine &60-65 doğru cevap aralığında kapatacaktır.soru ve cevaplarına yorum yapmadım çünkü yukarı da bahsettiğim sorulardan 4 tanesine ben de farklı cevaplar verdim.
inşallah hak edenin ve hakkıyla gmrev yapacak olan kişilerin kazandığı bir sınav olur.
saygılar.. -
@orkaraca %60-65 doğru cevap aralığı demek istedim,kusura bakmayın..
-
@oruçreis neye göre bunu diyebiliyoruz. Mesala ahmet nohutçunun birsey dmeedigini farzedelim. Bunun aksini iddia eden bir yazar var mi yada bir belge. Yanlis anlama terslemek icin degil sadece merak ettigim.icin soruyorum...
-
@orkaraca güzel bir değerlendirme olmuş teşekkür ederim. Bende öyle düşünüyorum. 77 puanlar veya 26-27 netler bana afaki geliyor. Sınavda kolay sorular vardı ama sınav kolay değildi. Açık uçlu sınav tekniğinde kolay soru olmadığı zaman zaten ortalama yerlere düşer. Belli bir dinamiği var bu sınavın. Tartışmalı sorular var ayrıyetten kasıtlı olarak tartışmalı soru kategorisine sokmaya çalışanlar var. mesela, 2005 sorusu halen tartışılıyor. Bende 2006 yaptım. Muazzez hoca 2006 dedi ancak beli gerekçelerle dedi. Yazısını okudum hocanın. Soru şöyleyse böyleyse diye açıklama yapıyor ancak oradan insanlar cevap 2006 diye alıyor. Bu tarz soruların tartışılmaması gerekiyor.
-
@bolulu, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
neye göre bunu diyeb
Levent Ersin hoca; 77 puan bandına çıkabileceğini söyledi. Bana bu da çok yüksek bir tahmin gibi geldi ama bu kişiler sözünün ağırlığı olan kişiler o yüzden her sonuca hazırladım kendimi. Evet, daha önce çok umudum vardı ancak artık çok azaldı.
-
@bolulu öncelikle estagfurullah.medeni hukukta da tüzel kişilerden bahsediliyor ve bir amaç uğruna belli bir mal özgülenmesi hasebiyle üniversitelerde mal topluluğu kategorisinde yer alıyor.ayrıca kamu hukukunu nohutçudan çalıştım ve her defasında yanlış yazan kısım dikkatimi çekti
-
Arkadaşlar kimse kusura bakmasın hocalara saygımız var lakin, hayatında bir kez dahi kaymakamlık,müfettişlik gibi sınavlara girmeyip dışarıdan öğrencilerinin söylemleriyle şöyle kapanır 77 ile kapatır 28 netten aşağıya inmez diyen hocalar malesef bu sürecin nasıl işlediğini bilmiyorlar hata yapıyorlar ve her sınavda yanılıyorlar. İyi günler...
-
@oruçreis senin dedigin seyi biliyorum ama ben onu vakif universitelerin ve vakiglarin mal toplulugu oldugunu biliyorum. Universitelerinde kamu tuzel kişiliğine sahip kisi topluluğu olduunu biliyorum. Sorun degil yanlis biliyorsam oğrenmiş olurum teşekkür ederim berdigin bilgi icin. Dediklerin bağlaminda kamu kurumları alternatif cevap icinde olabilir...
-
@kemoenes kardeşim teşekkür ederim.2006 meselesine gelince bir akadaşımız geçenlerde burada GUY mülakatın da'' bana sordular ben de buradan okuduklarımla 2005 dedim ama cevabın 2006 olduğunu söylediler'' demişti.ben doğru söylediğine inanarak o soru hakkında şüpheye düştüm.yani anlayacağımız bu muhabbet daha 10 gün kadar devam eder ve biz burada keyifle bu muhabbeti okumaya devam ederiz.
-
@mehmetsy benim sınıfta 8 kişi gelmemişti hocam
-
@bolulu cevaptan ziyade yanlışa farkındalık oluşturmak için yazdım.cevap konusunda ise şahsi düşüncem; hizmetsel yerinden yönetim kuruluşları dışında bir cevabın kabul olacağını düşünmüyorum.kamu kurumları kavramı çok genel bir ifade
-
@orkaraca aynen hocam hatta bu forumda RTÜK mülakatında aynı sorunun cevabını 2006 diyen komisyon üyesi olduğunu söyledi bir arkadaş. Sonrasında malum durumlar. aynen katılıyorum daha devam eder bu tartışma. sanırım bu işin cazibesi de buradan geliyor. Ben açıkçası sınava daha önce giren ortalamaları gören,duyan ve araştıran tecrübeli arkadaşların sözlerine daha çok güveniyorum. Bu arkadaşların büyük çoğunluğunun manipüle ederek elde edeceği bir şey olduğunu düşünmüyorum. Münferit birkaç kişi çıkabilir o olur. Ancak bu sene sınava hazırlanırken gördüğüm kadarıyla; seçiciliği yüksek bir sınavda piyasadaki neredeyse tüm yayınların bariz hataları bile mevcut bu yüzden tahminlerde çok sapmalar olabilir.