2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@onuktekin hocam aslında sınavda o mentaliteyle soruya cevap verdim;fakat sınav esnasında asimetrik bilgi/ters seçim aklıma gelemedi maalesef çok zorlamama rağmen ve ben de boş kalmasın diye limon problemi yazdım ama kabul edilmez çok yüksek ihtimal tabi nasipten köy yok bekleyip göreceğiz
-
@onuktekin ahlaki risk ve ters seçim asimetrik enformasyon sonucu olarak ortaya çıkıyor. cevabın asimetrik enformasyon olduğunu düşünüyorum. Sınavda eksik bilgi yazdım inşallah kabul olur. herkes için hayırlısı.
-
@sofuoglu arkadaslar sorunun kilit noktasi gizli eylem eksik bilgi de gizli bilgi var.ahlaki de gizli eylem var.sonucta mukavele sonrasi durum.
-
Ortamı karıştırmak istemiyorum fakat arkadaşın biri burada manipülasyon demişti. Aslında tam üstüne oturuyor tanımın.
-
Arkadaşlar ölüyü diriltmek olacak da kafama takıldı. Hatirladigim kadariyla gün sorulari "ne kadar surede" veya "hangi surede" lafizlariyla soruldu. Ben kesine yakin bir sekilde boyle hatirliyorum. Velhasil bunlarin cevaplarini "icinde" ibaresiyle mi yazicaktik. Ornegn "yedi gun" degil de "yedi gun icinde"
Selametle... -
Genel Yetenek ve Genel Kültür (%40): 16 soru
Türkçe
1-Sıralı Cümle(Osmanlı devletinin istanbul'dan önceki başkenti..) 2,5
2-Yazarın Özellikleri (izlenimleri değiştirerek,çarpıtarak) 2
3-Noktalama (".",...) 2,5
4-Bir resim bin kelimeden .... 2,5
5-Boşluk Doldurma ( Film seyrederken vs.) 2,5
6-Kalın çizgilerle belirtilip kadınlardan fazla bahsedilmemesi 3
Tarih
1-Cumhuriyetin İlanı 2
2-Bozkurt-Lotus 3
Demokratikleşme ve İnsan Hakları
1-BM Genel Kurulu 2,5
2-İnsan Hakları evrensel beyannamesi 2,5
3-Mülkiyet hakkının sınırlanması 2,5
4-Protokol sorusu 2,5
Türkiye Ekonomisi
1-Ytl'nin Tedavüle girdiği tarih 2,5
2-En son dış ticaret fazlasının kaydedildiği yıl 2,5
3-Güçlü ekonomiye geçiş programı sonrasında uygulanan döviz kuru 2,5
4-Kitlerin hisse senedi satışı vs... 2,5
Alan Bilgisi (%60): 24 soru
Anayasa ve İdare Hukuku
1-Grev yasağı-süreklilik 2,5
2-Üniversiteler,Odalar ortak ad : Hizmetsel yerinden yönetim kuruluşları 2,5
3-Kalkınma ajansları - Kalkınma Bakanlığı 2,5
4-İdari işlemle yapılan ... - Fonksiyon gaspı - yokluk 2,5
5-Kişisel verileri koruma kurumu 2,5
6-Milletvekili itirazı - 7 gün 2,5
7-Danıştay incelemesi - 2 ay 2,5
8-Başbakan veya bakana hitaben vs. - Soru 2,5
9-C.B. seçim yenileme - 45 gün 2,5
10-Bilgi edinme talebinin reddi halinde itiraz - 7 gün 2,5
11-Disiplin cezası silme - 5 yıl 2,5
12-Bakanlık ana hizmet,yardımcı vs. - Bakanlık merkez teşkilatı 2,5
13-AKDK - Başbakanlık 2,5
14-97 mv çıkaran yerin en fazla seçim çevresi - 3 2,5
15-İlçe belediye başkanı görevden uzaklaştırma - İçişleri Bakanı 2,5
16-Köy kanununa göre nakdi cezalar nereye gelir kaydedilir - Köy sandığı 2,5
17-10.000 üzeri kurulması zor. kom. - Plan ve Bütçe Komisyonu - İmar Kom. 2,5
18-B.Belediyesi Genel sekreter ataması - İçişleri Bakanı 2,5
İktisat
1-Refah sorusu 2,5
2-"Çalışanlar+işsizler+işsiz olup çalışmak istemeyenler" ortak adı 2,5
3-IS-LM genişletici maliye politikası 2,5
4-Birilerinin gizli eylemleri sonucu başkalarının ödentilerinin etkilenmesi 2,5
5-0,8 2,5
6-Optimal x miktarı - 5 2,5
Benim puan tahminim türkçe hariç 57,50. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur.
Herkese başarılar dilerim.
Enes b. Mâlik'ten (Radıyallahüanh): Hz.Peygamber (S.a.v) şöyle buyurdu:
""Nefsimi elinde tutan Allah'a yemin ederim ki, bir kişi hayırdan kendisi için istediğini, Müslüman kardeşi için de istemedikçe mükemmel bir şekilde îman etmiş olmaz."
-
@Snotz hocam memurlardan kopyaladınız sanırım. alan bilgisinin 10. sorusunun cevabı 7 değil 15 gün.
-
20-21 alan 5 turkce mulakata kalma olabilir mi?
-
arkadaşlar baraj diye beklediğimiz 25-26 dogru sayısını facebook ve forumlar dahıl her yerde goruyorum . Herkes Türkçe ile beraber 25-26 dogru beklıyor . Herkesin kazanamayacagına göre
Bu sebeple daha yuksek kapatacak gibi gozukuyor, düz mantık olarak bakarsak ... -
merkez bankasi sitesinde turkiye 2001 itibari ile dalgali kur rejimine gecmistir ibaresini baz alip esnek kur olmaz diyenlere anlam veremiyorum.
merkez bankasi bultenlerinde doviz kuru tanimlamalarinda dalgali/esnek/serbest diye geciyo zaten.hepsi ayni anlamda.
merkez bankasi 2001 itibariyle dalgali (esnek) kur rejimine gecmistir.keske bu sekilde es anlamlisini parantez icine alsalardi tuh. -
@OFLU61 27-28 diyordum hala arkasındayım.
-
@FC-Real-GDP Hocam Imkb/2005/dalgali kur.
crowding out ve imkb Cevaplarini yanlis kabul ettim.
Fakat crowding out kabul olabilir. -
Geçen yıl da netler forumlarda bu şekildeydi sanmam öyle artacağını belki 26 ya çıkabilir bi ihtimal.
-
@mulkiamir hocam 2005 i kabul etmiceksek hic biseyi dogru kabul etmeyelim.
4t ekibinden bi hoca 2006 diye atladi.sonra geri adim atmamak icin yok 2005 de eski parayla yeni para birlikte piyasadaymis.2005 olmazmis.tamam 2006 da eski paralar piyasada kabul gormedi ama soru bu degil ki.buna itiraz ettigim zaman da beni engelledi kendisi.
ilk ve tedavül=2005. -
@ultras06 pardon hocam 2005 i yanlis kabul ettin diye okumusum.
-
İktisat sorusuna bende "beklentiler" diye cevap verdim. Sınavda bile yanlış kabul ettim.Soru bu kadar tartışılınca şimdi beklentilerin tanımına bi bakayım dedim sanki oluru var gibi
-
@mulkiamir hocam siz de en kötü ihtimalle hesaplamışnız muhtemelen daha yüksek sonuç gelecektir size. ben de imkb ve dışlama etkisini doğru saymadım.
-
@ultras06 ben de öyle anladım
-
........
-
@FC-Real-GDP Haklısınız. Onun cevabı 15 gün.
Crowding out-Tam dışlama cevabi verenler soruyu doğru kabul edebilirler. Iki farkli kaynaktan teyit ettim.