2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Geçmişte ki bir paylaşımda bulunmuştum.Tekrar belirtmek gerekirse "Mahalli İdareler" konu başlığı Hk.
5442 İl İdaresi Kanunu
5302 İl Özel İdaresi
5393 Belediye Kanunu
5216 B.Sehir Belediye Kanunu
442 Köy Kanunu
5449 Kalkınma Ajansları Kuruluşu Hk.
5355 Mahalli İdare Birlikleri Hk.
2972 Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlık Seçimi Hk. -
@zeynepingunlugu Rica ederim hocam. Bu kadar insan birarada gerçek bir şeyler yapabilirsek gerçekten güzel olacak. Anonim kalmayı benim gibi önemseyen arkadaşlar whatsapp grubuna girmeyi istemeyebilir.
Burada yeni bir başlık açıp oradan organize olabiliriz.
Mail grubu ya da en fazla 50 kişilik tercihini yap kaymakamlık facebook grubu kurup sadece buradan gelecek üyelere kod verir,doğrular oradan organize olabiliriz diye düşünüyorum. -
Kamu Personeli;
657 DMK
4483 Memurların Yargılanması Hk.
3628 Mal Bildiriminde Bulunulması Hk.
İdari Teşkilat;
3056 Başbakanlık Teşkilatı Hk.
3046 Bakanlıkların Kuruluş Ve Görev Esasları Hk.
2945 Milli Güvenlik Kurulu Hk.
İdari Usul ve Faaliyetler;
4982 Bilgi Edinme Hakkı Kanunu
2942 Kamulaştırma Kanunu
3194 İmar Kanunu
2559 Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu
4734 Kamu İhale Kanunu
4735 Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu
2886 Devlet İhale Kanunu
Mahalli İdareler
5442 İl İdaresi Kanunu
5302 İl Özel İdaresi
5393 Belediye Kanunu
5216 B.Sehir Belediye Kanunu
442 Köy Kanunu
5449 Kalkınma Ajansları Kuruluşu Hk.
5355 Mahalli İdare Birlikleri Hk.
2972 Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlık Seçimi Hk. -
@zeynepingunlugu o grup ve hoca çok fena hocam. Öğrencileri de ayrı fanatik. Hocalar kitaplara bakmıyorlar bile. O kadar özensizler ki aynı hatalar üst üste bütün baskılarda var. Söyleyince de gruptan atıp engeli basıyorlar hemen. Bu çalışmayı yapabilirsek herkes için çok güzel bur kaynak olacak.
-
Geçen sene Tr ekonomisi ile tarihten 800 e yakın açık uçlu soru hazırladım çok güzel nokta atışı yapmışım,6 sorudan sadece 1 tanesi hazırladığım sorular arasındaydı. Biz soru hazırlarız da ösym o herkesin bildiği soruları öyle bir soruyor ki acaba bu cevabı mı istiyor diye düşündürüyor.
-
@kaya06 dostum böyle bir çalışmada tarih bölümüne katlıda bulunabilirim farklı olarak bende
-
@dolaylı-tümleç hocam olsun tekrar için,deneme hazırlamak için çok güzel olur.
-
@odaklan25 İngilizcesi Universal Declaration of Human Rights.Oradaki declaration bizim deklarasyonmuş.Tdk dan araştırdım aynen şu şekilde geçiyor. 1. Bildirme, duyurma, ilan etme. 2. Bildiri. 3. huk. Mal bildirimi.
-
@onuktekin hocam sizin fikrinize de saygi duyarim nasil bir yol izlenecegi konusunda herkes fikrini sunarsa daha saglikki ve daha kaliteli bir ortam olusturabiliriz
-
@onuktekin zaten ben her ihtimale karşı kanunların çıktısını almıştım.Birde kalın bir kareli defter aldım bu kanunlardan açık uçlu sorular hazırlayacaktım.Aslında bütün kanunları ve güvenilir kaynakları tarayıp açık uçlu sorular hazırlamanın çok faydası olur ben geçen sene o 800 sorudan her ne kadar 1 tane tuttursamda o sorular sayesinde çok şey öğrendim.
-
@onuktekin Güzel fikriniz için öncelikle sizi tebrik ederim.Kitap piyasasında kaymakamlık için yeterince sağlıklı bir kaynak olmadığı, kitapların bir çoğunun baştan savma olduğu konusunda ben de hemfikirim.Bu yüzden iki sınav tecrübesi olan bir aday adayı olarak naçizane ben de elimden geleni yapmaya hazırım.
-
@dolaylı-tümleç çok iyi hocam 800 soru. Bu soruları da kullanalım. Kendi soru havuzumuz olsun. Bu şekilde görmediğimiz soru kalmaz. Her hafta katılanların her biri 100 soru bile koysa çok büyük bir soru havuzumuz olur. Hatta bir uygulama var bunları arkalı önlü kartlar haline getirebiliriz. Telefondan çalışabiliriz bu şekilde. Memrise uygulaması ve anki uygulamarını kelime ezberi için kullanmıştım. Bunun içinde kullanabiliriz.
-
@onuktekin peki kardesim tum bunlari toparlamak icin nasil koordine olacagiz?
O gruptan bende kitabinda eksikled oldugunu soyledigim icin atildim. Geri girebilseydim bir kac kelam edecektim -
En son neye karar verdik sayin kardeslerim
-
@zeynepingunlugu Notlarınıza ben de talibim Ben bir kısım kaynak tedariklerine başlamıştım. Size katılıyorum, piyasada çok kapsamlı kaynak yok. Ve ben ilk kez girdim. Kaynak seçiminde çok acemiydim. En azından kaynaklar konusunda siz ve sizin gibi forumdaki tüm tecrübeli arkadaşların kaynak önerilerine ihtiyacım var. İlk kez girmeme rağmen tartışmalı sorular hariç 19,5 doğru var gibi, Türkçe hariç. Bugünlerde kütüphanelere gidip bazı kanunların fotokopisini alıyorum. Yurt dışında 5 yıl boyunca tam burslu % 100 İngilizce eğitim aldığım için kanunları okurken anlamakta biraz zorlanıyorum. Biraz eski Türkçe kelimeler var, malum. Kanunların güncel Türkçe ile hazırlanmış önemli noktalarına işaret eden kaynak önerileriniz de kabulümdür
-
@onuktekin kardesim ben mikro ve insan haklari hazirliyim olurunuza sunuyorum
-
@dolaylı-tümleç teşekkürler hocam çok sağolun. İyi geceler
-
@zeynepingunlugu hocam mail grubu,dropbox,yandexdisk ve buradan yeni bir başlıkla organize olabiliriz. Önce sınavın açıklanmasını bekleyelim. Başlamak isteyenlerde istediği kanundan başlasın. Ortaya bir şeyler çıkmaya başlayınca da bu bahsettiğim yollarla basit bir şekilde halledebiliriz.
Sınav sonucu sonrası bu çalışmaya katılacak arkadaşların sayısı daha net olur bence. -
@kaya06 olur hocam nasıl isterseniz wordde mi hazırlayacaksınız insan haklarını?
-
Cikardigimiz notlari da paylasabilirim ben de. Bi duzene sokabilirsek bu calismayi kisa kisa notlar yani puf noktalar olur once sonra da acik uclu sorular olur. Kisa konu anlatimli soru bankasi olur. Ve bunu ogrenci kardeslerimizin kitaplara para vermemesi icin ulastiririz