2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@conmaynard hocam insan haklari evrensel bildirisi cevabinda bence supheye bile gerek yok.barolar birliginin yayinlarinda bildiri diye geciyo.dipnot olarak da "bazi yazarlar direk fransizcadan cevirdigi icin bildirge olarak kabul etmislerdir" diye ayrica belirtmisler
-
Arkadaşlar çok güzel fikir böylelikle farkli kaynaklardan calisanlar birbirlerinine yardimci olacak keza kanun ustunden de her ne kadar nokta atisi diye hazirladigim 50 tr ekonomisi sorusundan 1 tane bile tutturamasam da sinavda elimden gelen destegi saglamak isterim
-
@kenan65 umut yok kenan gerçekten yok
-
@ultras06 Ahmet hocada konu anlatım kitabında Bildiri olarak almış.Büyük ihtimalle kabul edilecektir bencede.
-
@y-oguz90 çok iyi olur hocam. Bu sınavda gelmez diğerinde gelir.
-
Muhabbetiniz bol olsun dostlar.:) su basligi soyle gormek iyi geldi yorucu bi gun sonunda. Sizi dagitmalarina, buranin tadini kacirmalarina firsat vermeyin. Biz de elimizden geldigince devriyedeyiz ancak rica ediyorum siz de biraz yardimci olun. Inanin ki su basliktaki troll lere harcayacagimiz vakte siz de biz de dunya kadar guzel sey uretiriz. Seviyoruz sizleri.
-
Soru hazırlarken özellikle kısa cevaplı olmasına dikkat edelim. Sınava ne kadar uygun olursa deneme hazırlarken o kadar rahat olur hazırlaması.
-
Arkadaslar 22,5 + 3,5 Türkçe kurtarir gibi ne diyosunuz
-
Arkadaşlar herkese merhabalar. İnsan Hakları Evrensel Bildirisi olarak yazmıştım sınavda. Beyanname/Bildirge /Bildiri hangisi kabul edilir ve edilmez diye araştırma yaptım. Çoğu yerde Beyanname olarak geçiyor. Ösym Todaie 2009 sınavında Beyanname olarak şıklarda yer almış. 2010 yılı Ösym Adli Yargı Sınavında Alan Bilgisi Testi 41. Soruda ise şıklarda Bildiri olarak yer almış. Zira durum böyleyken kabul edileceğini düşünüyorum.
-
Bildiri beyanname manifesto.... bunlar hepsi ayni anlama geliyor kabul edileceğini düşünüyorum
-
@paretowilfredo insallah daha iyi olcak
-
Paylaşımı da ya drobbox ya da yandexdisk üzerinden yapalım. Herkesin en azından birinde hesabı vardır. Yoksa da çalışmaya katılacaklar bir hesap açar. Bunlardan birine yükleyip paylaşırız sonra da hepsini bir yerde toplarız diye düşünüyorum.
Fotograftan pdf ye çevirmek içinde android de uygulamalar var. O uygulamalardan birini kullanabilirsiniz. -
@onuktekin başkan bence sen kanunları tek tek yaz herkes istediğini alir. Sonra çalışmalara baslar yavas yavaş. 10 gun icinde bitirir birbirimize göndeririz. Bir kac arkadas ise yazim yanlışı duzuenleme felan yapar. Böylece tam hallolur. Gerekirse bunun icin waatsap grubu oluşturulur daha cabuk iletisime gecmek icin.
-
@john-rawls, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Bugün İdare Hukuku( İdari Teşkilat-Mahalli İdareler) bölümü için bilgisel hazırlıyordum.Bir önceki yazıda "Yerinden Yönetim Teşkilatını" içinde barındıran kanunları paylaştık.Diğer kısımlardan devam edersek
Kamu Personeli;
657 DMK
4483 Memurların Yargılanması Hk.
3628 Mal Bildiriminde Bulunulması Hk.
İdari Teşkilat;
3056 Başbakanlık Teşkilatı Hk.
3046 Bakanlıkların Kuruluş Ve Görev Esasları Hk.
2945 Milli Güvenlik Kurulu Hk.
İdari Usul ve Faaliyetler;
4982 Bilgi Edinme Hakkı Kanunu
2942 Kamulaştırma Kanunu
3194 İmar Kanunu
2559 Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu
4734 Kamu İhale Kanunu
4735 Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu
2886 Devlet İhale KanunuBunlara Anayasa ve İç tüzüğü de eklemis olalım.
Kanunlar bunlar arkadaşlar. İsteyen istediği kanundan başlasın. Sadece bu sınava hazırlanmıyorsanız tekrar niyetine az az yapıp bitirebilirsiniz. Önemli olan ilandan sonra bunları paylaşabilmek. Zamana yayarak daha az hata yapar daha güzel sorular görürüz.
Sınav ilanı gelince de düzeltmeler yaparız. -
@onuktekin 5442 5393 5216 442 sayili kanunlar yok mu??
-
@bolulu anonim kalmak isteyenler için whatsapp pek cazip gelmeyebilir hocam. Facebook grubu ya da mail grubu olusturabiliriz. Başka seçenekler varsa onlar da olur.
Dediğiniz görev dağılımını da ortaya bir seyler çıktıkca yapalim. -
@bolulu hocam eksikleri ekleyebilir misiniz? Topluca bunu görmüştüm bunu paylaştım doğrudan
-
@onuktekin ben simdilik bunlari yazdim bunalri hatirladim arkadaslarda eklesinler liste tamamlamsin bende dusuneyim ne eksik diye halledelim sonrasında...
-
@onuktekin hocam oncelikle bu fikri ortaya attiginiz icin tesekkur ederim. Piyasada bir hocanin actigi facebook grubu var ve dikta haline gelmis bir yayinevi ile anlasilmis tamamen biz emekci ogrenciler icin para tuzagi haline burhnmustur. Artik biz kaymakam aday adayi akadaslar bu isi onlardan cok daha iyi yapabilecegimizi gosterme zamaninin geldigini dusunuyorum. @onuktekin kardesimin fikrine ek olarak bu isi gonulden yapabilecek arkadaslarla whatsap grubu kurmayi ve daha hizli iletisime gecmeyi ancam bu forum ile koordineli bir sekilde bu isi yurutmeyi fikirlerinize sunuyorum kabul gorurseniz whatsap grubu olusturabilirim.
-
Sahsen benim kendi el yazimla kitaplardan cikardigim 240 sayfa ozet notlarim var sadece bu sinavda 3 soru kacirdi notlar her turlu destek saglamaya hazirim yeterki ogrenci kardeslerimiz cebindeki son paralarini bu tek tip hocalara vermek zorunda kalmasinlar