2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Bir sonraki sınav için kanunları madde madde sorulaştırıp kendi soru havuzumuzu oluşturalım mı sınav açıklandıktan sonra? Çalışmaya katılacaklardan her bir kişi bir kanun alıp kanunu word de açık uçlu soru haline getirecek. Diğer alanlar içinde çıkmış sorulardan,özgün sorulardan harman yapıp ortaya güzel bir çalışma çıkarırız.
Bu sorulardan sınava bir ay kala da deneme hazırlayabiliriz. Hepimizin ayrı ayrı bakış açısı var.Bu şekilde kolektif çalışmayla sürpriz soruları da görebiliriz. Kanun metnine bağlı çalışacağımız net cevaplara hakim oluruz.
Bu çalışmaya katılmak isteyenlerle sınav açıklandıktan sonra konuşup plan yapalım. Ne dersiniz? -
@onuktekin BEN VARIM KARDEŞİM
-
@caliskan84 ben de soru havuzu var kardesim iktisat haric.
-
@caliskan84 paylasabilirim sinav acildiginda
-
22 net doğrum var(Ösym süpriz yapmazsa)
Soru işareti koyup kabul etmediğim cevaplarım ise şunlar;
1)İnsan Hakları Evrensel Bildirisi yazdım "bildirgesi" yazmadım
2)Merkez Teşkilatı yerine "Merkezi Teşkilat" yazdım
3)İMKB
4)Dışlama Etkisi
5)Cumhuriyetin ilanında in ekini kesmeyle ('in) ayırıp yazım hatası yaptığım için kesin doğru kabul etmedim.
Türkçeden de minimum 3 doğru bekliyorum.Yani muallakta kaldığım cevaplarımı doğru kabul etmedim ve kendimi 25-26 doğruya endeksledim,fazlası gelirse zaten mülakat olacaktır.Ben kendimi tam sınırda görüyorum.Her arkadaşımızın böyle hesaplama yapması gerekir diye düşünüyorum.En kötü ihtimalden hesaplama yapın ki hayal kırıklığı olmasın.
-
@john-rawls, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Bugün İdare Hukuku( İdari Teşkilat-Mahalli İdareler) bölümü için bilgisel hazırlıyordum.Bir önceki yazıda "Yerinden Yönetim Teşkilatını" içinde barındıran kanunları paylaştık.Diğer kısımlardan devam edersek
Kamu Personeli;
657 DMK
4483 Memurların Yargılanması Hk.
3628 Mal Bildiriminde Bulunulması Hk.
İdari Teşkilat;
3056 Başbakanlık Teşkilatı Hk.
3046 Bakanlıkların Kuruluş Ve Görev Esasları Hk.
2945 Milli Güvenlik Kurulu Hk.
İdari Usul ve Faaliyetler;
4982 Bilgi Edinme Hakkı Kanunu
2942 Kamulaştırma Kanunu
3194 İmar Kanunu
2559 Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu
4734 Kamu İhale Kanunu
4735 Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu
2886 Devlet İhale KanunuÇalışacağımız kanunlar bunlar.
-
@onuktekin sinav olmazsa kitap basmanin mesru yollarini aricam
-
@conmaynard +2 kardesim bence
-
@kaya06 Elimden gelen bir şey olursa yardımcı olurum hocam. Özellikle kaymakamlık sınavı için kaynaklar çok baştan savma. Burada sınav tecrübesi olan ve hocalardan daha titiz soru hazırlayabilecek bir potansiyel var. Bunu değerlendirebiliriz. Bu konuda destek olabilecek hocalarda var.
-
@kaya06 isterim bir tane
-
@makif34 duzenleyip ulastirirm kardesim insallah
-
@kaya06 eyvallah kardeşim
-
@kaya06 çok faydalı olur hocam.
-
@onuktekin bence iyi bi sonuc cikabilir ortaya
-
@kaya06 İnşallah kardeşim.
22+3 türkçe +2 de muallaktakilerden gelse mülakattayım diye düşünüyorum. -
@kaya06 İdare,anayasa,iktisat ve tarih konularında hakimlik içinde güzel bir kaynak olur.
-
@conmaynard Türkiye sartlarinda mülakattasin bence
-
@onuktekin anayasa idare mahalli idareler idari teskilat insan haklari icin elimden geleni yapabilirm
-
@onuktekin İyi fikir bence.Ne derece faydam olur bilmiyorum ama böyle bir çalışmanın içinde bulunmak isterim açıkçası. Şu forumu gerçekten yararımıza kullanmamız gerek, her açtığımızda bir tartışma zaman kaybı.
-
@onuktekin kardeş dediğini kitap bile yapabiliriz inan piyasadaki birçok kitaptan sağlam olur...