2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar bazı kendini bilmez, şahsiyet yoksunu insanlar sizleri buradan kaçırmak için ellerinden geleni yapıyor. Sizlerden rica ediyoruz bu oyunlara gelmeyin. Sadece bayraklama yapın, en kısa sürede bütün haşereleri temizliyoruz.
-
Sınav da keşke tartışma çıkarmaya yol acmayacak sorular sorsalarmış. Koca iktisatta o kadar sorabilicekleri yer var.Nerden buldular da sordular ödenti sorusunu filan.
-
Arkadaşlar ciddiye almamak gerekir bu tarz şeyleri herşeyi umursamayalım lütfen
-
Arkadaşlan iktisattaki soruya "ödenti" kelimesinden yaklasmamız gerekiyor heryerde odentinin aciklaması :
dernek, kuruluş vb. üyelerinin, üyelikleri dolayısıyla her yıl ya da belli zamanlarda derneğe ödedikleri para. anlamında çıkıyor.Yani bu kısma yoğunlaşmalıyız ama ben yoğunlaştım hicbir sey bulamadım -
@paretowilfredo sınavım acıklanmasıyla ilgili bir duyum var mı pareto bey? Yine 30+ günü bulur mu acıklanması yoksa bir sürpriz bekleyelim mi?
-
Sınavda zor veya çeldirici sorular olabilir tabii ama sınavdan 20 gün geçmesine rağmen hala bazı soruların cevabı belli değilse bu biraz sıkıntı oluyor.
-
@rhadamanthus benim soruda aklımda kalan ödenti kelimesiydi . Çok değişik soru . Dışsallik filan hiç aklıma gelmedi spekülasyon dedim geçtim
-
@kd6 Dostum şahsi düşüncem yine 30 günü geçecek bir süreç olacağı yönünde. Bunun duyumu çok kolay değil çünkü bir süreç. ÖSYM'nin bitirdiği anda genelde en fazla 2 3 gün sarkma ile açıkladığını şahit oldum. Gecikme şerhini Hakimlik sınavında yaşadığım rötara dayanarak düşüyorum. Katılım yine evvelkilerden az değildir, aşağı yukarı aynı süreçte açıklanır dostum.
-
@alperen-turkuaz Mesela parafiskal kuruluslarda olusabilecek bir dışsallık yada parafiskal gelirlerde kisilerin odentilerinden kacinmasinin baskalarinin odentilerini etkilemesi gibi bir durum olabilir mi? Bu parafiskal kuruluslardan yola cikmaya calisiyorum cunku odentiler bunlari ilgilendiriyor.
-
http:// alonot. com/ ahlaki-risk-nedir/ buyrun
-
@mulki̇ evet bu dediğiniz gizlilik yönüyle dediğinizi destekliyor
-
@mulki̇ Evet ben de ahlaki risk üzerinde cok durdum ama bu "ödenti" kelimesi cok kafa karıştırıyor...
-
Tanım: Ahlaki tehlike, bir tarafın riske karşı korunduğunu ve diğer tarafın masrafa maruz kalacağını bilerek riskli bir olaya karıştığı bir durumdur. Her iki taraf da birbirleri hakkında eksik bilgi sahibi olduğunda ortaya çıkar.
Tanım: Finansal piyasalarda, borç alanın borç verme ihtimalini azaltması nedeniyle borç alanın borç verenin bakış açısından istenmeyen faaliyetlerde bulunması riski vardır.
Borçlu, yaptığı hatayı birilerinin ödeyeceğini bildiği zaman oluşur. Bu da ona daha riskli bir şekilde davranma teşviki veriyor. Bu ekonomik kavram ahlaki tehlike olarak bilinir.
Örnek: Gelecekteki hasarlardan dolayı evinizi sigortalı bırakmadınız. Bu, yangın veya hırsızlık gibi bir yanlışlıkla uyarıldığında bir kaybın tarafınızdan karşılanacağını ima eder. Dolayısıyla ekstra dikkat ve ilham göstereceksiniz. Herhangi bir öngörülemeyen olaydan kaçınmak için yüksek teknoloji hırsız alarmları kuracaksınız ve bekçileri kiralayacaksınız.
Fakat eviniz bütünüyle sigortalıysa, o zaman herhangi bir şey olursa hiçbir şey kaybetmezsiniz. Bu nedenle, herhangi bir yanlışlıkla yapılmaya karşı korunma konusunda daha az teşvik ediyorsunuz. Bu durumda, sigorta şirketi kayıpları taşır ve ahlaki tehlike problemi ortaya çıkar -
@rhadamanthus farklı bir bakış açısı kardeşim
-
http:// economictimes. indiatimes. com/definition/moral-hazard bu sitem çevirisi isteyen arkadaşlar bakabilir
-
@sirius mahfi hoca dışsallık demiş diyen ylan söylüyor. Mahfi hoca dışsal eksi ekonomi dedi. Hatta birileri altına ısrarla hocam dışsallık mı demek istediniz diye sordu. Hoca da artık sormayım gibisinden yazdı.
-
@mulki̇ ÖSYM o soruya risk kelimesini koymayarak bilerek kafara karıştırmak istemiş olabilir veya başka bir mantıkla birinin hareketlerinin diğerinin maliyetlerini etkilemesi durumuna dışsallık da benim mantığıma uyuyor açıkcası. Şuan ikisine de yanlış cevap diyemiyorum
-
@görünür-el hocam ben o sorunun yanlış aktarıldığı için dışsal eksi ekonomi dediğini normalde cevaba dışsal ekonomi dediğini ve onun da dışsallık ile aynı anlama geldiğini biliyorum, yanlış mı?
-
@politics06 hocam bu konuda haklısınız ancak bunları ayıran en can alıcı nokta gizli ibaresiydi yine de cevap kesin budur diyemem fikrimi beyan ettim sadece
-
@politics06 kardesım ıkısı farklı seyler hemde cook
dıssal ekonomı fırmalarlaalakalı ; dıssallık bırı dıgerıne pozıtıf ne gatıf