2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@ouzakbas kitabi ben de aldim şöyle biraz göz attım nasıl bir şey diye. kitap iyi ama mikro ve makro iktisata çok fazla sayfa ayrılmış. özellikle bu iki dersin sorularından ziyade cevapları çok sayfa tutmuş.
-
Arkadaslar kanunlara çalışırken geçici maddelerde bakıyor musunuz? Kafami karıştırdilar
-
Arkadaşlar anayasa idare için ne tavsiye edersiniz.hangi kaynağı ve kaymakamlık kitabı için hangi kitabı tavsiye edersiniz.
-
@FC-Real-GDP Evet geldi kontrol ettim makro ve mikro kitabın yarısını kaplıyor yüzde 15 lik bölüm. Neyse en azından Türkçe ve inkılap tarihi olması güzel.
-
Arkadaşlar okurken denk gelemedim geçen senenin soruları elinde olan var mı?
-
@FC-Real-GDP hocam kaymakamlık kitabı için akodroyu mu savaşı mı tavsiye edersiniz.
-
@ErtuğrulBEY özelden yardımcı olmaya çalıştım.
-
@ErtuğrulBEY geçen kpss alana çalışmamışsan yetiştiremezsin. ama çalışmışsan yetiştirebilirsin. 1 ay değil 45 günden fazla var bu arada. kaymakamlık sınavı konusu çok olan bir sınav değil zaten.
-
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum.şu ana kadar hep a grubu ve kaymakamlık için uğraştım.2017/1 merkezi atamalarına baktığımız zaman memur maaşları 3500-4000 civarı görünüyor.düz memurlar işe yeni girişte bu maaşları alıyor mu ? Hayır yeni guy bile bu kadar alamıyor.biz boşuna mı a grubunun dersleri ve zorlu mülakat süreci için uğraşıyoruz ? Yeni başlayan kaymakam adayı 4000 gibi bir maaş alıyor.Bu makamında ne kadar zorlu olduğunu hepimiz biliyoruz
-
Arkadasim parayatirmayi unutmus bunun icin basvuracagi bir yervarmi eksureverilirmi
-
Arkadaşlar kaymakamlık a kadro yayınlarına çalışan var mı?
-
Merhabalar. Sınava kısa bir süre kala bende calismaya başladım hepinize iyi çalışmalar diliyorum.
Devlet işi biraz sıkıntı arkadaşlar. Öncelikle herkesin hedefi farklı bu meslek için. Benimde hedefim sadece statülü bir meslek olmasi. Bu kimileriniz için normal karşılanır kimileriniz hor görebilir. Nedenini şöyle açıklayayım. Hayatımda hiç on planda olmadım. Hep ailemde gerilerdeydim. Ablam tıp okudu abim hukuk. Şuan ikiside mesleğinde iyi yerlerdeler ve düzenleri kurulu devam ediyorlar. Bense üniversitede bir kızla tanıştım ve hayatım değişti. 5 sene çıktık. Geçen sene paemi kazandi ve mayısta beni terketti ve ordan biriyle benim memleketime atandı. Hayatımın merkezindeki insandan bu şekilde kazık yedim. Hep söylediği senden adam olmaz sorumsuzsun vs. idi. Sonra bende paeme başvurdum ve kazandım. Polis olmak aklımın ucundan geçmezdi ama söylediğim gibi çok koydu giderken söyledikleri. Hayatım boyunca statünün, yaptığınız işin, kendinize duyduğunuz saygı yanında kat be kat fazla değer gördüğünü yaşadım ben. Velhasıl paemden sağlık sebebiyle elendim. 8 ay eğitim gördüm ve mahkeme en sonunda olumsuz karar verdi falan. Yani diyeceğim o ki bu sınav benim için tamamen kendimi ispatlamaya yönelik. Kader denilen şeye asla inanmayın. Herşeyi kendi seçimleriniz yüzünden yaşıyorsunuz. Aziz Sancar güzel söylemiş. Bizi birbirimizden ayıran zeka değil emek ve çalışmadır diye. Çalışın arkadaşlar başka yolu yok.
Hepinize başarılar umarım en idealist olanlar kazanır.
-
@zao iyi guzelde kadere inanmamayi nerden çıkardın, bu sinana yonelmen bile kader iste yazdigin hikayeye bakilirsa
-
@zao
En idealist olanlar kazanacaksa uzgunum sen disarida kalacaksin. Toplumda saygi kazanmak istersen kaymakam olmak yeterli olmaz. Hani atalarimizin bir lafi var;"Esege altin semer vurmuslar esek yine esek"
Ayrica kader gayrete asiktir. Kadere inanmayan iman etmis sayilmaz...
-
@D.Drogba yani bu benim suçum değil çevremde gordugumden bahsediyorum. Senin yaşadığın çevre seni sen olduğun için kabul ediyorsa ne ala. Bizde çok şey biliyoruz ama sözünün geçmesi için bilmen yetmiyor. İnsanların seni adam yerine koyması için statü şart olmuş. Ben yasadiklarimdan bunu çıkardım. Yaşamadan beni anlaman imkansız bu yüzden sana kizmiyorum.
-
@arzegrisi tek bir doktorun elinde idi beni sağlıktan geçirip geçirmemek. Bu sorunun polis olmana herhangi bir engeli yok ama yönetmelikte yazdığı için seni eleyecem dedi ve eledi. Nasıl bi kader ki bu aynı sebepten hatta benden sağlıksız olan adamın işi görüldü ve suan mezun olmak üzere. Bunu kaderle açıklamak insanı sarsıyor.
-
herkese iyi çalışmalar.Elinde geçen sene çıkmış sorular olan var mı.yardımcı olursanız çok sevinirim
-
@zao soyle bir kader ; belki iki sene sonra bi patlamada "sehit" ya da gazi olacaktin ve o zaman da keske beni eleselerdi diyecektin?
-
@zao konuya alakasız bir yerden gireceğim kusura bakmayın. Sekiz ay eğitimin ardından paem'den nasıl elendiniz? Sağlık taramaları ilk aylarda olmuyor mu? Çok zor bir durum. Dedem bana her zaman, bu hayattan alınacak en güzel intikam, başarılı olmak derdi. Kendisi çok yoksul ve statüsüzdü.
Evet, toplumumuzda statü demek adam yerine konmak veya konmamak demek, maalesef öyle. Bence de güzellemelere, mesleği kutsallaştırmaya gerek yok. Kaymakamlığı herkes farklı bir amaçla isteyebilir. Siz statü için isterken ben kişisel tatmin için isteyebilirim. İnşallah başarılı olursunuz. Ben de anne babamın refah seviyesini biraz yükselteyim, onlara bi ev alayım istiyorum yıllardır, arkasından koştuğumuz şey aynı. Hangimiz yakalarız Allah bilir.
Sağlık durumunu özelden yazmanızı rica ediyorum. (Paem mevzusu) -
Arkadaşlar komiser yardımcılığına girip sonrasında kaymakamlığı kazansak geçiş için sıkıntı çıkıyor mu ?