2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@FC-Real-GDP Hocam 15 Nolu Protokol Türkiye tarafından onaylandı 2016 yılında ama yürürlüğe girmesi için diğer devletlerin de imzalaması gerekiyor.15 Nolu Protokol yürürlüğe girmesi beklenen bir konumda
-
Arkadaşlar köy içişleri bakanlığı kararıyla mı buruluyor içişleri bakanı mı ? Kanunname ikisinide kullanmış.köy kanununda da o yönde bir hüküm göremedim
-
@taromisaki9 içişleri bakanlığı kararı
-
Arkadaslar kolay gelsin , tbmm içtüzügünü okuyorum ama cok yabancı gelen maddeler var özellikle nerelere dikkat etmek gerekiyor mesela komisyonlar kısmı karısık iyi bilmek gerekiyor mu o kısımları
-
@fablo 4 tane anayasa sorusu çıkıyor. içtüzükten soru çıkacağını hiç sanmıyorum. ama çalışmakla bir şey kaybetmezsin tabi.
-
@FC-Real-GDP Anladım hocam anayasa okumaya devam o zaman
-
@fablo hocam valla benim konu eksiğim yok ama içtüzüğe falan bakmıyorum. içtüzükten soru çıkma ihtimali çok az bence. tabi sizi kalmış çalışıp çalışmamak sonra çıkarsa ben kötü olmayım bence idareyle ilgili kanunları okuyun içtüzüğü okuyana kadar.
-
@FC-Real-GDP Anladım hocam teşekkür ederim bende öyle düşünüyorum
-
Ülkemizde bulunan seçim çevresi sorusuna 85 mi yoksa 87 olarak mı cvp verilmeli ?
-
@öktem_ilteriş Hocam 87 Seçim çevresi 600 MV ne göre belirlenmiş bir durumdur.Soru istenilen net şekilde belirtilecektir diye düşünüyorum
-
Arkadaşlar Kolay gelsin hepinize.Bir konuya değinmek istiyorum özellikle sosyal medya da paylasilan sorularin altina bilerek yanlis cevaplar verip zihin bulanıklığına yol açan art niyetli kişiler var.Dikkat edelim lütfen
-
@FC-Real-GDP 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
@giovani yürürlüğe girmedi bu protokol sanırım. imzalanmış olması yürürlüğe girdiği anlamına gelmiyor. bazi prosedürler var yürürlüğe girmesi için. yanlış mı biliyorum yoksa.
Evet üye ülkelerin hepsinin imzalaması lazımmış yürürlüğe girmesi için. Biz imzaladığımız için sınavda sorulabilir düşüncesiyle paylaştım.
-
@giovani evet özellikle 6 ay 4 aya inecek tam sorulacak soruydu yürürlüğe girseydi.
-
Arkadaşlar şu olayı bi netleştirelim. Osmanlıdan kalan borçların ilk taksiti 1929 yilinda mi 1933 yilinda mi ödendi ? Her kaynakta farkli bi bilgi var..
-
15 nolu protokolle 6 aydan 4 aya inen ne arkadaşlar
-
@Çetin ahim'e başvuru süresi lakin yürürlüğe girmedi daha.
-
@magduriibfli 1933 de ödenmeye başlanılmıştır 1954 son taksit
-
Merhaba arkadaşlar Bir arkadaşımız burada Kaymakamlık için çalışılması gereken kanunları liste şeklinde yazmıştı o listeyi atabilir misiniz
-
@John-Rawls eminiz demi hocam
-
@magduriibfli evet hocam tarih dersi dış borçlar kısmında da 1933 diye bahseder (bkz.Ramazan Yetgin)