2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@Rorschach159 kpssden nasıl umudumu kestim anlatamam sana.2.girişimdi. geçen sene hukuka çalşamamıştım yetiştirememiştim diye bu sene hukuk kastım. sınavım güzel gecti 80net hesapladım.ama sınav sonucumu görünce hayatımın şokunu yaşadım.geçen senedende düşüktü.20net eksik gözüküyodu.adım gibi emin oldugum en en en kolay soruları optiğe yanlış işaretli gözüküo.soru kitapçıklarınıda yayınlasalardı keşke.işte böyle hayatmda ilk defa böyle birşey yaşadım.ösymye karşı bir inancım kalmadı.o kadar emeğim çöp oldu gitti.bu da beni tabi mahvetti.24yaşındayım ve herşeye geç kalmış hissediyorum.pes ettim.cidden pes ettim
-
@Rorschach159 ya kusura bakma içimden bir an dertleşmek geldi. ne yapcagimı hiç bilemedim.
-
notu yolladım arkadaşlar eksikleri üzerine eklersiniz iyi çalışmalar
-
@giovani mevzuatları ezberlemek mı gerekiyor yoksa sadece birkere okumak yeterli mı eğer ezberlemek gerekiyorsa girmicem sınava
-
@MelisK siz peşinen teslim olmayın. takdir ALLAH'ın. ama 1.5 ay da kitap başından kalkmayın. ve kitaplara gidip şöyle bi bakın. beğenirseniz devam edersiniz. forumdan ben bir liste çıkarttım. geçmiş sayfalara bakarak siz de liste oluşturun. ve vakit kaybetmeden başlayın. en kötüsü soruları görmüş olacaksınız!!!. ıyı gunler.
: () -
FETO çetesinin lekelediği Bediüzzamanın bana tabiri caizse gaz veren, çok hoşuma giden bir dörtlüğü... inşallah bu forumdaki arkadaşlar bu ulvî mesleğe gayretle çalışacaklar, ANI YAŞA!
"Gelecek günler ise madem gelmemişler; şimdiden düşünüp usanmak ve fütur (bıkkınlık) getirmek, aynen o günlerde açlığı ve susuzluğu ile bugün düşünüp bağırıp çağırmak gibi bir divaneliktir (deliliktir). Madem hakikat böyledir. Âkıl (akıllı) isen, ibadet cihetinde yalnız bugünü düşün. Ve “Onun bir saatini, ücreti pek büyük, külfeti (zahmeti) pek az, hoş ve güzel ve ulvî (yüce) bir hizmete sarf ediyorum” de. O vakit senin acı bir füturun (usanç) , tatlı bir gayrete inkılâb (dönüşür) eder.
-
@Rorschach159 bahsetiğiniz alım 2015 alımıydı hocam . @MelisK hocam vermiş olduğum sayıları oranladığınız vakit ne değimi daha iyi anlayacaksınız.önemli not : karadenizlilerin şansı diğerlerimize göre iki kat daha fazla...
-
İnsanlar nasıl oluyor da bir başkasına sınava girmemesini kolaylıkla söyleyebiliyor anlamıyorum.Bunu bu forum özelinde söylemiyorum, özellikle facebook grupları art niyetli kaynıyor, sorsan hepsi günde 97 saat çalışmış, ama olmamış, henüz ''kazanamadım,zaten spor olsun diye girdim, kitabın yüzünü açmadım'' diyen görmedim. Bu forum son dönemde en çok takip edilen kpss forumu,bu yüzden burayı okuyan arkadaşlara sesleniyorum: Girin arkadaşlar, gerçekten istiyorsanız, çalışabilecekseniz, hedefiniz kaymakamlıksa girin, kazanamazsanız bile bundan sonraki sınava daha tecrübeli girersiniz, en azından sınavı görmüş olursunuz.
-
@MelisK Nasip demek bu işin anahtar noktası bende aynı durumdayım puanımı düşürdüm bu sene kaymakamlıka niyetlendim Ağustos'da 25 olucam bişey geçmiş değil sudaki balığa rızkını ayağına gönderen rabbim bizim de rızkımızı yazmıştır biyerlere inşallah çalışıp teslim olacağız başka caremiz yok.
-
@kamikaze Samsunluyum kazanma ihtimalim nedir?
-
@kamikaze neden karadeniz:)
-
@aaffana hocam böyle mühim bir şahsiyete ' lekelenmek' tabirini kullanmanız çok hoş olmamış. Aslında kastetmek istediğiniz şeyi anladım ama biraz yanlış ifade edilmiş. Bediüzzaman' ı çok severim. O yüzden yazmadan edemedim kusura bakmayın.
-
@nzlllll , @Rorschach159 cevap listelerde arkadaşlar.
-
Arkadaşlar kpss p48 den 75 aldım. Önümde 1.5 ay var. Kaymakamlık için şansım nedir acaba ? Çalışmalımıyım.
-
@bombiksmori LEKE den kasıt onları okuyan ve hizmetinde bulunanlara çok zararları dokundu manasında... haşa ve kella.... evet biraz kötü algılanmış galiba
teşekkür ederim... -
Kaymakamlık sınavına girebilmek için; askerlikle ilişiği bulunmamak, askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak şartı var. Benim bu ay tecilim süresi bitiyor. Ağustos'ta işlemlere başlayıp kasım gibi askere gitmeyi düşünüyorum. Bu durumda ben bu sınava başvuru yapamıyor muyum? Yedek sınıfa geçirilmiş olmak nedir anlamadım. Bilen biri yardımcı olur mu lütfen
-
@kderviş Benim de kasımda tecil bitiyor direk olarak tecilli yazdım sanırım sen yedek sınıfa geçirilmiş yapacaksın
-
Herkese iyi çalışmalar arkadaşlar. Uzun süredir sadece okuru olduğum buraya ilk defa yazıyorum.Girizgah yapmak isterdim ama şu an için imkanım yok.
Tertemiz insan hakları sorusu; ohal inceleme komisyonu,7 üyeden oluşur,salt çoğunlukla karar alır.
Tekrar iyi çalışmalar. -
Arkadaslar insan hakları için sadece açık uclu soru kitabindan sorularini çözsem sizce yeterli olur mu çünkü çok karisik geliyor konuları
-
ZENITH Kaymakamlık Hukuku Dora Yayınları 2016
bu kitabı alan var mı? olumlu olumsuz yorumlarınızı yazın ona göre belki alırım.