2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@OFLU61 Öyle seç hocam yapmış olarak seç sınava girdiğin tarihte tezkereyi almış oluyorsun yine de bi kılavuza bak
-
@OFLU61 yapmış oluyorsun ya zaten . Sadece gelecek adına endişelenmissin : )
Yapmış olarak işaretle tabi : ) -
arkadaşlar ben bugün karar verdim.kaymakamlık sınavına hazırlanmak için. ama içeriğe dair hicbir fikrim yok.bana yardımcı olur musunuz. ekonomi bölümunden kasıt sadece mikro ve makro iktisat mı yani bunlara çalşmak yeterli mi? ayrıca hukuk sadece anayasa ve idare mi?
-
@MelisK 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
arkadaşlar ben bugün karar verdim.kaymakamlık sınavına hazırlanmak için. ama içeriğe dair hicbir fikrim yok.bana yardımcı olur musunuz. ekonomi bölümunden kasıt sadece mikro ve makro iktisat mı yani bunlara çalşmak yeterli mi? ayrıca hukuk sadece anayasa ve idare mi?
Genel Yetenek ve Genel Kültür (%40): Türkçe (%15), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (%5), Türkiye’nin Sosyo-ekonomik Yapısı (%10) ve Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları (%10) ile ilgili sorulardan,
Alan Bilgisi (%60): Anayasa Hukuku (%10), İdare Hukuku (%20), Türkiye’nin İdari Yapısı (%8), Türkiye’de Mahalli İdareler (%7), Ekonomi (%15) ile ilgili sorulardan oluşacaktır. Soruların konu içerisindeki oranı %20 oranında eksik veya fazla olabilecektir. Tüm adaylara aynı sorular sorulacaktır. -
@omeroztemur4459 yani şu ekonomiden kasıt. mikro we makro iktsat yeterli olur mu çalşmak onu merak ediyorum.ayrca teşekkr ederim.
-
@MelisK merhaba en azından sınava girin. bence genel kültür genel yetenek kısmına ve idari yargıya ağırlık verin derim. Başka fikri olan arkadaş yazarsa sevinirim... kolay gelsin:()
-
Bu arada Diplomam çıkmadı ve tecil işlemini bu hafta içi yapacağım. ama ben kayıtta ertelenmiş olarak seçtim. problem olur mu?. teşekkürler @polisiye-roman
-
@MelisK 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
@omeroztemur4459 yani şu ekonomiden kasıt. mikro we makro iktsat yeterli olur mu çalşmak onu merak ediyorum.ayrca teşekkr ederim.
Bende o konuda çok net bir bilgiye sahip değilim,ama sanırım makro,mikro ve Türkiye ekonomisi ağırlıklı olur diye tahmin ediyorum.
-
@omeroztemur4459 @aaffana sizce bu 1.5 aylik sürec içerisinde halledilebilir mi mümkün mü.sadece kpss altyapım var.sınavdan beridirde ders çalşmadım hiç. inancımı yitirdim kpssden fln o yuzden kpsssiz sinavlari dencem. ayrca bir sorum daha var. alınacak 100kişiden kız erkek saysı farketmiyor değil mi.
-
@MelisK hocam en son yapılan alımda mülakatta kalan yaklaşık 30 bayan arkadaştan yine sanırım 10 kadar bayan arkadaş mülakattı geçti.erkek adaylara göre oranlarsak daha şanslı oldukları bir alımdı.sınav alt yapınız varsa anayasa , idare ve iktisat bakımından kazanma şansınız yüksek olduğunu düşünüyorum.alt yapısı olan birisi için zaman yeterli olacaktır.
-
ayrıca bi sorum daha var başka bi forumda kaymakamlık için kutluay kararlının denemeleri insan hakları kitabı falan cok övülmüş.hiç duymadım daha önce,reklam yaptıklarınıda düşündüm bir an.sizin bu konuda bir fikriniz var mı.tavsiyeniz vs.
-
@kamikaze bayanlar nasıl avantajlı olmuş oluyo anlamadım. 10kişi sadece gecmiş.erkeklerdende 90kişi gecmiş oluyor.
-
@MelisK Geçen alımda 10 bayan mülakata kaldı sadece 3 kişi mülakatı geçti haberiniz olsun
-
arkadaşlar 2017 puanım rezalet p48 den 18 binlerdeyim kaymakamlık üzerimdeki ölü toprağını atıp derse dönmem için iyi bir yol gibi gözüktü ancak gözüm çok korkuyor idare ve medeni hukukundan başlamak istiyorum yetişirmi eylüle kadar en kötü hukukları bitirmiş olurum diye düşünüyorum tecrübeli arkadaşlar fikirlerini söylerse sevinirim
-
@Rorschach159 hmmm yani boşuna hayal etme diyosunuz. ya kpssiz biraz daha mümkün olan neye bakabilirim sizce.
-
@mervee Kaymakamlıkta Medeni hukuk yok ki.
-
sınava başvurmayacağım arkadaşlar katılacak olanlara başarılar dilerim
-
@MelisK İdari hakimlik olur kız arkadaşımı ona hazırlıyorum şahsen bi sene kpss yardırıp guy müthiş olur üniversitede akademisyenlik olur smm polislik kaymakamlık falan bayan işi değil bence
-
Arkadaslar kaymakamlik sinavina girmekte terettudum var ekstra bilmedigim konular var onlara calismam gerekecek. Arkadaslar bana tercih etmem icin ya da etmemem icin sebep soyleyin sinavlara gelip gitmek onun stresini yasamakta yipratiyor beni. Ayrica maddi acidanda zor durumdayim ne yapayim.
-
@Manifalitikoos hocam aşağı yukarı aynı durumdayız ve ben girmemeyi seçtim. Neden derseniz; daha önce iki kez girdim. Ikisinde de kafam rahat değildi. Hem sınavın masrafları hem ya kazanamazsam sonrası ne olur stresi bana kaybettirdi. O yüzden kendimi geçindirmeye yetecek bir işim olana dek idari hakimlik ve kaymakamlık sınavlarına girmeme kararı aldım. Kaybedersem kimsenin ruhu duymaz, kazanırsam ne âlâ:))