2017 Kaymakamlık Sınavı
-
whatsapp grubu varmı arkadaşlar
-
@uzman emin değilim dediğim gibi. Özellikle Türkçe sorularında neye nasil puan verdiler bilemiyorum. Ama 22 doğrudan da bahsetmek gerçekliğe uzak bence.
En kötü 25 dogru ve üzerinin mülakat için her zaman şansı vardır. Sadece ölçüt olması için konuşuyorum. -
@genclerbirlikli hocam ben açıklamayı okudum . katsayı olarak %60 diğer kısım 40 olması lazım türkçe inkılap . ayrıca 24 alan arkadaşım mülakata kaldı.
-
@osmanli_kalesi doğrudur o zaman hocam. Ben insan haklarını yapamamıştım ondan dolayı olabilir katsayı olunca dediginiz vihi3 olur
-
@osmanli_kalesi @genclerbirlikli her bir sorunun puani ayni. standart sapma etkileyebilir puani ama o da fazla etkilemez. alan sinavi toplam sinavin %60'ı. alanın 60 katsayıyla çarpılması alandan maksimum 60 puan geleceğini gösteriyor.
-
Arkadaslar kolay gelsin , idarenin sözleşmeleri kısmında iki tane yap işlet devret var 3096 ve 3996 bunları ayrı ayrı mü bilmek zorundayız
-
@fablo 1995-1999da kadar olan yap işlet devret sözleşleri idari sözleşme hükmündeydi 1999dan sonra idarenin özel hukuk sözleşmesi oldu. 2si arasındaki ayrım bu olsa gerek
-
@muzlusut Anladım hocam teşekkürler bir sorum daha olucak ,kik e göre temel ihale usulu derse acik ihale belli istekliler arasında ihale usulü dimi 2 tane , pazarlık usulü yok , yoksa 3 ü de var mi
-
@fablo Nohutcu hocanın yazdıklarını bi ben anlamıyorum sanırım
-
@fablo pazarlık usulü temel usul değil.
-
@fablo hocam ayrıntıda boğulmayın çok, geçen yıl ki sınav deneyimim bana şunu diyor. Genele sıkıca hakim olun,birde geçmiş yıllarda sorulan sorulara bakın, emin olun bize bu yılda soracakları belli başlı şeyler olacaktır.
-
@muzlusut Dogru diyosunuz hocam sanki hersey potansiye sınav sorusu gibi geliyor insanın gözüne
-
anladım hocam sağol
-
@magduriibfli osmanlıdan kalan borçların faizleri(sadece faiz kısımları) 1929 da ödenmeye başladı ancak büyük buhrandan dolayı ödenmesi durdu 1933 de borçlar yeniden yapılandırılarak taksitler halinde ödenmeye başladı. taksitli şekilde olan borcun ilk senedi 1933de başladı 1954de bitti.
ani özetlemek gerekirse ilk borç nezamn ödenmeye başladı derse 1929 ilk taksit nezaman derse 1933 olabilir burasıyla aklınızı karıştırmayayım arkadaşlar 29 la 33 karışma nedeni budur.
-
@gencburokrat a kadro yayınlarının kaymakamlık kitabını önerebilirim. konular çok detaylı değil ama en kısa yoldan anlaşılacak ve çıkabilme ihtimali yüksek olan konular anlatılmış gereksiz ayrıntılara çogu yerde girilmemiş sınava da az bir zaman kaldıgından bence sizin için en iyisi bu olur.
-
2016 soruları elinde olan varsa paylaşabilir mi?
-
Gelenekselleşmiş bi soru sorucam yetkiyi devreden sorumluluguda mi devreder yani devralana mı gecer ? Ben yetki devr sorumlugu kaldırmaz diye okumustum nohutcu hoca kampta 173 sayfada böyle demiş
-
@fablo yetki devri istisnai bi durum kanunda belirtilmesi gerekiyor yetki devrinin esasları. Eğer sorumluluğunu kaldırmayacağına dair hüküm varsa kaldırmaz. Mesela bakanlıkların kuruluşuna dair kanunda yetki devrinde yetkiyi devredenin sorumluluğunun kalkmayacağını belirtmiştir. Yetki devri öngürülen başka kanunlara da ayrı ayrı bakmak lazım tabi.
-
@fablo Hocam su siteye bir bakin.Yetki devri ve imza devri arasindaki fark anlatilmis.Diyorki yetki devrinden sonra husumet devralana yoneltilirken imza devrinde devredene yoneltilir.
http:// www. igb. gov. tr/CalismaGoster.aspx?ID=1&DetailID=17
Basbakanlik İdareyi Gelistirme Baskanliginin sitesi.Ancak bu konuda referans olurmu bilmem.
-
Bakanlıkların kuruluşu hakkında kanundan bu da;
Yetki devri: Madde 38 – Bakan, müsteşar ve her kademedeki bakanlık ve kuruluş yöneticileri, gerektiğinde sınırlarını yazılı olarak açıkça belirlemek şartıyla yetkilerinden bir kısmını astlarına devredebilir. Ancak yetki devri yetki devreden amirin sorumluluğunu kaldırmaz.
Yine başkakanlık teşkilat kanunu da aynı madde mevcut.