2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Tbmm denetler. 3346 sayılı kanunda da bu belirtilmiştir. Yine sayıştay kanununun diğer maddelerinde de bu geçer. Soruyu nasıl sorduğuna da bağlı haliba biraz ama yanılmıyorsaö ösym'nin 1 sorusunda da tbmm tarafından denetlendiği cevap olarak belirtilmiş soruyu bulursam eklerim
-
@kombassankoma öyle bi soru vardı ben de hatırlıyorum. sayıştay sınavında çıkmıştı sanırım.
-
@hll ÇOK TEŞEKKÜR EDERIM.:)
-
@öktem_ilteriş Bu sene dersanede idare hukuku hocamız Sayıştay'ın denetimine tabi olmayanları kuruma sormuş ve aldığı cevaba göre bize şunları yazdırmıştı:
1 kendisi
2 TBMM
3 Köyler
4 Vakıf üniversiteleri
5 KKNMK
6 Spor Federasyonları
7 Mahalli idare birlikleri
8 Siyasi partiler -
@onuktekin teşekkür ederim kardeşim ilgin için.
-
Denetim alanı (1)(2) MADDE 4 – (1) Sayıştay; a) (Değişik: 12/7/2013-6495/73 md.) Merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarını, mahallî idareleri, sermayesinde doğrudan veya dolaylı olarak kamu payı olan özel kanunlar ile kurulmuş anonim ortaklıkları, diğer kamu idarelerini (kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları hariç), (1)(2) b) (Değişik: 12/7/2013-6495/73 md.) (…) (1) (a) bendinde sayılan idarelere bağlı veya bu idarelerin kurdukları veya doğrudan doğruya ya da dolaylı olarak ortak oldukları her çeşit idare, kuruluş, müessese, birlik, işletme ve şirketleri, (1) c) Kamu idareleri tarafından yapılan her türlü iç ve dış borçlanma, borç verilmesi, borç geri ödemeleri, yurt dışından alınan hibelerin kullanımı, hibe verilmesi, Hazine garantileri, Hazine alacakları, nakit yönetimi ve bunlarla ilgili diğer hususları; tüm kaynak aktarımları ve kullanımları ile Avrupa Birliği fonları dahil yurt içi ve yurt dışından sağlanan diğer kaynakların ve fonların kullanımını, ç) Kamu idareleri bütçelerinde yer alıp almadığına bakılmaksızın özel hesaplar dahil tüm kamu hesapları, fonları, kaynakları ve faaliyetlerini, denetler. (Ek paragraf: 14/1/2016-6661/19 md.) (a) ve (b) bentleri kapsamına giren şirketlerden doğrudan veya dolaylı olarak kamu payı %50’den az olup ilgili mevzuatı uyarınca bağımsız denetime tabi olan; şirketler, bunların iştirakleri ve bağlı ortaklıklarının denetimi, ilgili mevzuatı uyarınca düzenlenen ve Sayıştaya gönderilecek olan bağımsız denetim raporları esas alınarak yapılır. Sayıştay, münhasıran kendisine sunulan bağımsız denetim raporlarını esas alarak hazırlayacağı raporu Türkiye Büyük Millet Meclisine sunar. (2) Sayıştay; yapılan andlaşma veya sözleşmedeki esaslar çerçevesinde uluslararası kuruluş ve örgütlerin hesap ve işlemlerini de denetler. (3) 2/4/1987 tarihli ve 3346 sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri ile Fonların Türkiye Büyük Millet Meclisince Denetlenmesinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 2 nci maddesi kapsamına giren kamu kurum, kuruluş ve ortaklıklarının Türkiye Büyük Millet Meclisince denetlenmesi, bu Kanun ve diğer kanunlarda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde yerine getirilir.
-
@öktem_ilteriş Rica ederim kardeşim. Ben teşekkür ederim güzel sorular soruyorsunuz.
-
Arkadaşlar olağanüstü hal ve sıkıyönetim kanun hükmünde kararnamelerinin komisyonlardaki görüşülmesi en geç kaç gün içinde tamamlanmazsa meclis başkanlığınca doğrudan genel kurul gündemine alınır? farklı farklı cevaplarla karşılasınca kafam karıştı iyice
-
@karamell Hocam iç tüzükten kopyaladım:
MADDE 128- Anayasanın 121 ve 122 nci maddeleri gereğince çıkarılan ve Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan kanun hükmünde kararnameler, Anayasanın ve İçtüzüğün kanun tasarı ve tekliflerinin görüşülmesi için koyduğu kurallara göre ancak, komisyonlarda ve Genel Kurulda diğer kanun hükmünde kararnamelerle, kanun tasarı ve tekliflerinden önce, ivedilikle en geç otuz gün içinde görüşülür ve karara bağlanır. Komisyonlarda en geç yirmi gün içinde görüşmeleri tamamlanmayan kanun hükmünde kararnameler Meclis Başkanlığınca doğrudan doğruya Genel Kurul gündemine alınır. -
@onuktekin teşekkür ederim hocam gözümden kaçmış son kısmı
-
Deneme alacağım da sizce 4T mi yoksa KAS mı? Soru bankası KAS çözdüm sadece
-
@karamell Rica ederim. Bu süreye hiç dikkat etmemiştim.Ben teşekkür ederim.
-
Arkadaşlar herkese kolay gelsin..Sormak istediğim konu şu : Reşit Gürbüz hocanın insan hakları kitabından BM ve Uluslararası Adalet Divanı gibi konular yok.Sadece AİHM konuları var.Acaba BM 'den sorumlu değil miyiz eğer sorumluysak nereden calisilabilir?Herkese iyi çalışmalar
-
@Rorschach159 bende 4t var bazı yerleri gereksiz ve uzun sorulu yani sınava göre farklı ama öğretici soruları da çok .KAS soru bankası bende de var acaba tekrar ediyormuşum gibi olur mu diye kas denemesi almamıştım merak ettim açıkçası bende alsam mı ki diye düşünüyorum
-
@karamell Bende ondan ötürü 4t mi alsam acaba dedim? Muhtemelen denemeye KAS'daki soruları direk koydu hoca çünkü ticari kaygı güden bi adam malum
-
@Rorschach159 çok ağır soruları var son çözdüğüm denemede ittihat terakkiyi kuran tıbbiyeli 5ismi sormuş 4t hakkında fikrim yok
-
@dumanli Nohutcunun denemesi mi?
-
@Rorschach159 evet
-
@dumanli Bide başkent kariyer çıkartmış alan denemeleri güzeldi onun bu gece başkent kariyer + 4t alıcam sanırım
-
Herkese iyi akşamlar. Ben siyaset bilimi ve kamu yönetimi 4. sınıf ögrencisiyim. Kaymakamlık için hazırlanmaya başladım daha detaylı olarak. Nerden başlamamı önerirsiniz ? Nasıl çalışmalı veya nasıl bi yol izlemeliyim. Yardımcı olursanız çok sevirim. Allah hepimizin emeklerini boşa çıkarmasın. Teşekkür ederim.