2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@ErtuğrulBEY standart sapmayı hesaba katmazsak her sorunun değeri aynı.
-
@ErtuğrulBEY her soru 2.5 puan hocam
-
Kamu gözetimi muhasebe ve denetim kurumu hangi kurumla ilişkilidir? Ben Başbakanlık biliyordum sitesine baktim Başbakanlik ile ilişkili ama kas soru bankasında cevabi maliye bakanlığı vermiş. Sorum şu bilen arkadaşlara 1) acaba maliye bakanlığı ile iliskilendirildi de kurum kendi güncellemedi soru 2) Ahmet nohutcu hoca kitabındaki yanlışlar yüzünden acaba yanlış öğrendiğimiz sorular daha olabilir mi? 3) bu tarz sınavlar için neden böyle ticari amaç için alel acele kitap basılıyor bunlar kontrol edilmiyor mu?
-
@Göktürk öyle bişey yok kimi soru 2 kimisi 4 de olabiliyor.
-
- maliye bakanlığı ile ilişkilidir.
- kitaptaki yanlışlar düzeltildi 2017 basım kitabı fena değil.
- kontrol ediliyor ancak yine de hatalı cevapları yok değildir.
Bayramınız mübarek olsun
-
@böğürtlen 2011de maliye bakanlığı ile ilişkilendirildi diye biliyordum ben.kontrol ettim burda da öyle diyor hocam önceden başbakanlıktı sanırım .http://euygulama.dpb.gov.tr/devletteskilati/kontrollu/Idare.aspx. ayrıca söylediklerinize katılıyorum acele edip çıkarılmış denemeler hataları düzelterek mi öğrenmemizi istediler acaba
-
Herkesin bayramı mübarek olsun.bayan kaymakam adayı olarak güzel hazırlandım umarım güzel geçer.ben tr eko ve insan hakları i soru cevap hazırladım .ve direk ezber yaptım .diğer kısımda renkli kalemle boşluk doldurma tarzı vererek anayasa idare gittim.bklim bu yıl nasıl olucak )))
-
Defalarca kez sen kazanamassin diyenler gördüm ve hiç sallamadim motivasyonumu katladilar 9 Eylül bir tokat gibi olacak cevabım.mulakata kalabilmek duasıyla .;)
-
Arkadaşlar Kutluay Kararlı Hocanın tivitır hesabına bir bakın yeni değişiklikler hakında önemli bilgiler var. Muazzez Uğur Hoca da çok güzel paylaşımlar yapıyor. Herkese iyi bayramlar bize iyi çalışmalı mutlu, huzurlu bayramlar olsun
-
@Kaydı-Silinmiş tşk ederim sizinde lakin kurumun sitesinde basbakanlik yazıyor. Yargı nin kitabında başbakanlık geciyor
-
@böğürtlen Maliye Bakanlığı hocam 28124 sayılı resmi gazetede yayımlanan tezkereyle maliye bakanlığıyla ilgilendirilmis. http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/11/20111126.htm
-
@onuktekin yeni değişiklikler derken ?
-
@Suigeneris insan haklarıyla ilgili. Bir bakın isterseniz.
-
@onuktekin 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
Arkadaşlar Kutluay Kararlı Hocanın tivitır hesabına bir bakın yeni değişiklikler hakında önemli bilgiler var. Muazzez Uğur Hoca da çok güzel paylaşımlar yapıyor. Herkese iyi bayramlar bize iyi çalışmalı mutlu, huzurlu bayramlar olsun
İnsan haklari konusunda değişiklikler olmuş yakın zamanda onunla ilgili paylaşımlar.
-
@dumanli Sınavda adaylara, en az 16 açık uçlu sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür ile en az 24 açık uçlu sorudan oluşan Alan Bilgisi uygulanacaktır. Soruların, konular içerisindeki yaklaşık oranı aşağıdaki
gibi olacaktır:
Genel Yetenek ve Genel Kültür (%40): Türkçe (%15), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (%5), Türkiye’nin Sosyo-ekonomik Yapısı (%10) ve Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları (%10) ile ilgili sorulardan,
Alan Bilgisi (%60): Anayasa Hukuku (%10), İdare Hukuku (%20), Türkiye’nin İdari Yapısı (%8), Türkiye’de Mahalli İdareler (%7), Ekonomi (%15) ile ilgili sorulardan
oluşacaktır. Soruların konu içerisindeki oranı %20 oranında eksik veya fazla olabilecektir. Tüm adaylara aynı sorular sorulacaktır�.
Şimdi usta klavuzda yazan bu. 16 soru 40 puan gk gy, 24 soru 60 puan alan yazıyor.
Sapmasiz olarak;
16x2.5=40
24x2.5=60 anlaması çok zor olmasa gerek zaten. Siz neye dayanarak 2 puan veya 4 puandan bahsettiniz bilmek isterim.Cümleten iyi bayramlar...
-
@böğürtlen o zaman kurumun sitesi de yargının kitabı da hatalıdır
-
@Göktürk sınava girdik defalarca mesela 1 tane Türkçe sorusu vardı sanırım 2015'te, 5 puan değerindeydi. Bu oranları yaklaşık olarak yakalıyorlar zaten. ama bakıyorsun tarihte bir soru 4 puan ama başka soru 2 puan olabiliyor.
-
ben de sınavda farklı farklı puanlamalar vardı diye hatırlıyorum her soru aynı puan değildi
-
her ders toplam puanı kendi ağırlığı kadar etkiliyor. yani türkçe toplam puani 15 etkiliyor, tarih 5 puan etkiliyor vs. söylemek istediğimiz bu. @Kaydı-Silinmiş tarihte bir soru 4 puansa diğeri 2 puan olmaz 1 puan olur veya biri 3 puan diğeri 2 puan olur.
-
@siyasetbilimci ben iki kere girdim ama nasip olmadı. Bir bayan olarak arkanızdayım:) güzel haberlerinizi alırız inşallah