2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@gökbörü Kapanış neti olarak tahminlerim aynı yönde. 23-24 bandında kapatacağını düşünüyorum. Bu çok iyimser olabilir ama haklı gerekçeler var.
ÖSYM ters köşe eder insanı. Ve ters köşe olanlar oldukça fazla.
İnşallah gönlünüzce olur. Başarılar dilerim. -
arkadaşlar herkese merhabalar. bu yılki sınav ikinci tecrübem oluyor benim de. geçen yıl da bu forumun 100 lerce sayfasını okumuş ve sınavdan başarıyla ayrılmış fakat mulakattan elenmiş bir kardeşiniz olarak bu yıl forumda beklentikerin daha iyimser olduğunu görmüş bulunmaktayım. çevremdeki arkadaşlarımdan da edindigim izlenim bu yönde. bu da beni bu yıl kapanma noktasının gecen yila kiyasla 2 doğru kadar üst bir noktada belirlenecegini düşünmeye itmektedir. osym sinavlarında olan belli bir standartin varligina olan guvenimi hesaba katmayacak olursum bu sayıyı 4 basamak birden arttırabilirdim ama o kadar olacağını da sanmıyorum zira gecen yil kesin dogru olarak kabul ettigim un pamuk seker ifademin yanlış kabul edildigini sinavdan sonra ogrendim ve bu yıl da buna benzer şeyler yasanacaktir diye düşünüyorum.
-
@hayati-kişisi geçen yıl alan ve gy-gk olarak toplam kaçla kapattı acaba biliyor musunuz?
-
Öyle sanıyorum ki 24.50 ike kapatmıs fakat bu net alan agırlıklı mı degil mi bilmiyorum.
-
@hayati-kişisi Yani yine takriben bu sene için toplam 26 net diyebiliriz o zaman
-
@gökbörü bence 26sı sağlam. bunu belirleyecek soru olarak da ya aktif nufus, kurumsal olmayan sivil... sorusunun ya da esnek kur sorusunun belirleyici olacağını düşünüyorum. yani birbiriyle ayni cevabi veren azimsanamayacak cogunluklar var. esnek kurdan çoğu kisi emin olmasına ragmen bir anda cevabın daha teknik ve net olmasi ve esnegin hic kabul edilmemesi cok sey degistirir. un pamuk seker cevabı mesela hic tartisma konusu olmamisti gecen yil ve tahmin netlerimizin icinde en suphesiz olanlardandi.
-
Arkadaşlar verdiğimiz cvpların kesin kabul edileceğine nasıl emin olabiliyorsunuz ? Örn: kamu hizmetlerinin sürekliliği dedim belki kabul olmayacak.belki süreklilik de kabul olmayacak.süreklilik ve düzenlilik gibi geçtiği yerler var.bunun gibi örnekler çıkarılabilir. 1 netinde etkisini hepimiz biliyoruz
-
@taromisaki9 haklısın ben pek emin olamıyorum açıkçası.
toplamda 30 gibi duruyor ama kazanacakmışım gibi hissedemiyorum. -
@numerus dostum sıkıntısız 30 sa çok iyi bir sıradan kazanırsın.ama o 30 un nasıl hesaplandığı önemli.
-
@gökbörü geçen sınavda 23 netim vardı 70.1 puan aldım, sınav da 73.1 ile kapattı ve yine 27 ler havada uçuşuyordu
-
@görünür-el hocam ben sınava giren birinin buraya manipülasyon amacıyla bir şey yazacağını sanmıyorum. manipüle ederek sonucu etkileyemeyecek çünkü. benim ilk girişim ve ben de 27-28 den aşağı düşeceğini sanmıyorum. manipüle edenler ya sınava girmemiştir yada sınavdan beklentisi olmayan kişilerdir tahminimce.
-
@123456 yani geçen sene 24 net ile kapatmış bu sene 26 net uçuk bir tahmin mi sizce yine 24 civarı olacak kanaatinde misiniz sanki bir iki tık artacak gibi duruyor ama
-
@FC-Real-GDP geçen yıl kesinlikle bu kadar yogun bir kitle 24-25 beklemiyordu. facebook a giriyorsun sınavla fazla ilgisinin olmadıgini beyan dahi eden adamlar bile 22-23 e "ekmek var mi" yazmışlar. osym sunun uzerini cizeyim sunun da cizeyim su da olmaz falan derse ben 24lere ancak dusecegini düşünüyorum.
-
Danıştay sorusuna 60 gün yazdım
Köy bütçesi yaptım
Bakanlık merkez teşkilatı yerine bakanlık yazdım
10000 nufüslü yerlerdeki zorunlu komiayonlara
Plan ve bütçe komisyonu ile gençlik sağlık ve çevre komisyonu yazdım.Sizce bunlar arasından puan alabileceğim soru var mı? -
@aday-adayi hocam danıştay sorusunda anayasada 2 aylık süre var, yani iki ay bazen 61 gün de olabilir çünkü bazı aylar 31 gün, bu yüzden o sorudan puan almanız zor gibi, diğer soruda ben de sizin gibi köy bütçesi yaptım fakat köy kanununda bizzat köy sandığı ifadesi geçiyor o yüzden o sorudan da puan geleceğini sanmıyorum, bakanlık merkez teşkilatı ya da sadece merkez teşkilat yazsaydınız puan alırdınız çünkü kanunda bu açık açık yer alıyor, plan ve bütçe komisyonundan 1,25 puan alırsınız ama diğeri imar komisyonu olacaktı o yüzden de 1,25 puanınız gider
-
@sınavzedee bakanlık merkez teşkilâtı sorusunda bakanlık ibaresi soruda geçiyormiydu peki hatırlıyor musunuz ?
-
@FC-Real-GDP kardeşim üslubunu ve yaklaşımını hoşuma giderek takip ettiğim bir kardeşimsin. Amacım polemik yaratmak değil. 27-28 doğru ile kapatırsa kaç puana denk geldiğini ve son 5 sınavın kaçla kapattığını (60 kişi test sınavları dahil) araştırdın mı? Veya daha önceki yıllarda ki soruları sınava girip(çünkü sınav psikolojisi ile dışardan bakma çok farklı) çözdün mü?
-
@aday-adayi geçiyordu hocam hatırlıyorum, sadece merkez teşkilat yazmak yeterli midir bilmiyorum ama mantığım kabul edileceğini söylüyor, ben buna rağmen listeye puan yazdıran ve her şeyi doğru yaptığını kabul eden arkadaşların aksine böyle soruları bile yanlış sayıyorum.
-
@görünür-el hocam kim ne derse desin 25 in altına düşmeyecektir ama 27 yi zor görür, yani 25-26 aralığında olacak diye düşünüyorum.
-
@görünür-el 28 doğru ham puan olarak 70 eder. 70 yapan 400. olursa sapmadan en fazla 5 puan gelir ve 75 ile kapatır. her sene 11 12 puan sapma gelecek diye bir kaide yok. Sapma sınava girenlerin genel durumuna göre değişir. Yani imkansız değil. (Not: 28 ile kapatır demiyorum. Örnek verdim)