2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@123456 hocam bu 23 doğrunun kaçı alan kaçı gk idi.
-
Arkadaslar bugun kur sorusunu universitede ki hocama sordum esnek ve dalgali cevaplarinin kabul edilmesi gerektigini ancak serbest doviz kuru cevabinin kabul edilemeyebilecegini o konuda osymnin insafina kaldigimizi söyledi
-
@enea kardeşim keşke yönetimli dalgalı kuru da sorsaydın, umudum yok ama yönetimli dalgalı kur uygulandı neticede.
-
@kdr Benim pek bir katkım yok hocam bunda. Özellikle @forumders arkadaşımızın katkısı var. İşinize yararsa ne mutlu.
-
34-35 doğru sıralaması ilk 5
32-33 doğru sıralama İlk 50
30-31 doğru sıralama 50-150 arası
28-29 dogru sıralama 150-250 arası
27 dogru sıralama 250-325 arası
26 dogru sıralama 325-400 arası -
@Larendeli kardeşim bana sapmanın hesabını rica etsem izah eder misin? Alan bazı sapma ve gy-gk şeklinde. 50 soruluk sistemde 10, geçen yıl 12 bandında sapma geldi. Bu yıl şu sebepten ötürü 5e düşer diye aydınlatırsan sevinirim. (Ben sınavın 24-26 bandında olacağı kanaatindeyim)
-
@sınavzedee kardesim kabul edilir yazmayi unutmuşum
-
@safiTÜRK69 Buna katılıyorum. İlaveten aynı şekilde 26 doğrusu olup da 450. olan da olacaktır. Yani 401. sıralama 25 net civarı ile başlamaz kanaatindeyim.
-
@gökbörü evet her 26 yapan mülakata kalır diyemeyiz.
-
@safiTÜRK69 GYGK ağırlıklı olarak düşünecek olsak belirtilen netlerde dağılımı tutturabilirsiniz.
Ancak Alan ağırlıklı olarak 2 net aşağısı düşünülebilir. Standart sapma, Alan ağırlıklı olanlara yarayacak gibi. -
@görünür-el hocam ben son i. hakimlik sınavından 82,2 aldım. önceki sinavda benim gibi gkgy ve alan neti yapanlar 87 puan almıştı. 25 bin kişi sinava girmişti ve sapma coşacak diyordu herkes ama sapmadan 3,3 puan geldi bana. önceki seneki kadar doğru yapan birine bu sene ona çok yakın puan gelmeyebilir. puanlar değişebiliyor. muhtemelen kaymakamlık sınavı için de öyledir.
-
@Snotz Yani 26 net yapsa bile 15 alan 11 gy-gk yapan sıralamaya girebilirken 13 alan 13gy-gk yapan da 26 net yapmasına rağmen kendini 400'ün içerisinde bulamayabilir doğru mudur?
-
@görünür-el Açıkladım sandım ama tekrar deneyeyim.. Eğer genel ortalamada soruların doğru cevaplanması orantılı bir şekilde artarsa sapma azalır. Sapma temel mantık olarak daha az doğru cevaplanan sorunun, bölümün vs puanının diğer soruya ya da bölüme göre artmasıdır. eğer bir sınavda ortalama belirli ve nicelik olarak az bir sayıda yoğunlaşırsa az sayıda kişinin doğru cevap verdiği soru veya alanın puanı artırılarak sıralamadaki denge bozulmak istenir. şimdi olay şu: eğer 400. kişi 28 doğru yaparsa bu ortalamanın yüksek olduğunu gösterir. Eğer ilgili sınavda direk soru üzerinden sapma yoksa ki bu sınav da böyledir, bu demek olur ki hem alandan hem de gk'den doğru cevaplanma oranı diğer sınava göre artmış. Ayrıca Türkiye 1.sini 100e tamamlamak için önceki sınavda 35 yapan adama gelecek sapma ile bu sınav birincisinin 37 yaptığında gelecek sapma aynı olmaz. (örnekler hayal ürünüdür.)
-
@Larendeli Gayet haklısın kardeşim. Misal sınav 28 ile kapatırsa 6-7 puan Standart sapma getirir. Ancak 23 ile kapatırsa 14-15 puan getirir. Yani hertürlü 73-74 le kapatır.
-
@gökbörü 13-13 ile 16-10 arasında 1 puanlı fark oluşur.
-
@safiTÜRK69 sınav 73-74 ile kapatacak diye bi kural yok.
-
@safiTÜRK69 en az 1,5 puan fark olur.
-
@metinoktay hocam ben de 2015 sınavında 77,7 ile 283. sırada idim. puanın tekrar hesaplanması için dilekçe verdim. ancak puanlama da herhangi bir yanlıs bulunamadı diye cevap geldi. siz kagıdı inceledikten sonra mı 1 puan ilavesi gedi itiraz üzerine? su an o kagıdımı inceleme hakkım var mı ? tesekkür ederim şimdiden cevabınız için.
-
@gökbörü Evet. Bu yüzden ikili tahmin gerekir. Yani 24 veya 26 net gibi.
Kısacası Alan 0,20 kat daha etkilidir.Z puanı = Aday Net sayısı-Ortalama net sayısı/Standart Sapma
T puanı= 50 + 10xZHer test için Z puanı hesaplanacak. Alan Z puanı T1 puanını , GYGK Z puanı da T2 puanını ortaya çıkaracak. Daha sonra T1 puanı 0,6 katsayısı ile T2 puanı 0,4 katsayısı ile çarpılarak toplanacak bu şekilde başarı puanı bulunacak.
Yani başarı puanı T1+T2 olacaktır.
Dikkat ederseniz T1 ve T2 puanlarının kat sayıları farklı. T1 ve T2 puanlarının da Net sayısı Ortalama net ve standart sapmayla birebir bağlantılı olduğu görülür.
0,5 puanlık soruların ne kadar kıymetli olduğunu yığılmanın olduğu aralıkta olanlar anlar.
Sınırda olanlar için virgülden sonraki haneler baş rolde diyebiliriz.
-
@FC-Real-GDP kardeşim sapma nerdeyse kimseye gelmedi ama bu sebepten 79 ile kapattı yani istenilen doğru sayısı aynı. Ben bu sınava 28 doğru ile kapatır fikrine binaen diyorum. 28 demek yüzde 70 başarı demek. Bu da (siz de araştırın ben şadece son 3 sınava girdim) kaymakamlık tarihi rekoru olur ve bu sınav rekor kıracak kadar kolay bir sınav değildi. Her zaman yüzde 60-65 yapan kazandı. (Ki açık uçluda 60-62 bandı testte 65 bandı) Ama genelin dediği kadar kolaydır yüzde 70 rekoru kırılır, bana çok kolay gelmemiştir belki çalışmam hatalıdır vs onu bilemem.