2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@mehmed-kemal bu bahsettigin sinav hangisi Hocam
-
-
@mehmed-kemal Kaymakamlik sinavinda yoktu da
-
@ugur55 aktif nufus Isgucu ayni
-
@josef44 ben soru karmaşasını tercüme ederek izah edeyim dedim de daha da karıştırmadık inşallah
-
@josef44 Çalışmak istemeyen bir kişi iş aramıyordur,iş aramayan bir kişi de çalışmak istemiyordur.İkisi de İradi işsiz,aynı kapıya çıkıyor.
-
@dolaylı-tümleç haklisin
-
@dolaylı-tümleç konudan bağımsız olarak her iş aramayan çalışmak istemeyen değildir. çalışmaya hazır olan fakat iş aramayan da vardır, tüik sitesinde de bunu tanımı mevcut. iş aramazlar fakat iş olsa hemen giderler, küskünler.
-
@kombassankoma kardeşim doğrudur çok bilgim yok iktisatta,bildiğim kadarıyla yorumladım.
-
Arkadaşlar cevap : aktif nüfus/ yetişkin nüfus / kur ol siv nüfus dur. nettt. Dagilin
-
sınav ne zaman açıklanır herhangi duyumu olan var mı
-
@metehan209209 aktif nufus= isgucu
-
@josef44 işgücü: çalışan artı issizlerdir
-
@josef44 aktif nüfus = yetişkin nüfus
-
Kac netle kapatir?
-
@kenan65 25
-
@captainblack bence 22 23 anca
-
Bence işsizler ile ilgili olan soruda tuik tanımları dikkate alınacak.Alternatif cevaplar ne olur bilemem ama asıl cevap ‘’kurumsal olmayan çalışma çağındaki nüfus’’
İşgücü kesinlikle cevap olamaz tuik tanımlarına bakın sadece çalışanlar ve işsizler işgücü içerisinde yer alıyor.
Kurumsal olmayan nüfus bence olmaz çünkü tüik tanımlarına baktığınızda bu tanımın çalışmayla alakası yok.Sadece hastane,hapishane,kışla vb.yerlerde olmayanları belirtiyor.
Kurumsal olmayan çalışma çağındaki nüfus en olası cevap çünkü 15 yaş üzeri çalışma yaşında olup hastane,kışla,hapishane vb.yerlerde olmayanları kapsıyor.Ayrıca tuik tanımlarına baktığımızda iş gücüne katılım oranı yine bu tanımdan yola çıkılarak bulunuyor.
Ben kurumsal olmayan nüfus yaptım ve yanlış sayıyorum.Aktif nüfus kavramınında kimleri kapsadığını bilmiyorum ama alternatif cevap olabilir.
-
@luthor peki soruda yas araligi varmiydi tanimini yapmissiniz guzel de sorudaki cagrisimla ne alakasi var mahfi hocada kurumsal olmayan sivil nufus olamaz demis
-
@josef44 Hocam yaş aralığı vermesine gerek yok bence bakın tuikdeki isgucu tanimini aynen kopyaliyorum.
İsgucu=Referans dönemi içinde ekonomik mal ve hizmetlerin üretimi için emek arzında bulunan çalışma çağındaki nüfusu kapsar. İşgücü, istihdamda olanlar ile işsizlerin toplamı olarak ifade edilmektedir.Tanimda isgucu icin calisma cagindaki nufus ibaresi geciyor.Benim cevap olarak soyledigim tanim buna ek olarak calisma caginda olupda is aramayanlarida kapsiyor.Ben kurumsal olmayan sivil nufus diye birsey soylemedim cunku tuik tanimlari icerisinde boyle bir kavram zaten yok.