2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar uzun süredir forumu takip ediyorum sohbetinize dahil olmak isterim..Öncelikle Esnek/Dalgalı ve Nüfus sorusu ile ilgili yoğun bir araştırma yapıyorum günlerdir çünkü mülakata kalabilmem için bu iki soru çok kritik benim için,bircok profesör ve docent makalelerinde esnek kur olarak geciyor eger bu cevap kabul edilmezse itiraz edecegim.Nüfus sorusunun Tuik'ten yola çıkarak kurumsal olmayan çalışma çağındaki nüfus olduğu çok net artık.Çalışma çağındaki nüfus:15-64 yaş aralığındaki nüfus anlamına geliyor bu ifadeye alternatif olarak kurumsal olmayan olgun nüfus ve kurumsal olmayan yetişkin nüfus ifadeleri de kabul görmeli kesinlikle.Nüfus sorusu ile ilgili daha farkli ve doğru ifadeler de var.Tabi bunların hepsini kağıdımızı inceledikten sonra öğrenebileceğiz.
-
@rhadamanthus bu konuya vakıf bir abimize benziyorsun bilirsiniz heralde.
kirli döviz kuru( dirty float) cevabı ne olur sizce. dalgalı müdahaleli kur literatürdeki adı.
kimse yazmamış bunu bir ben yazmış olabilirim heralde duymadım kimseden.
-
@minsipo estağfirullah kardeşim ben de sizler kadar biliyorum sadece araştırmalarıma göre belli bir sonuca ulaştım o kadar..Şöyle bir şey var kirli döviz kuru uygulamada kullanılan kur aslında mantıken yanlış değil cevabın ancak soru 2001 de "benimsenen" döviz kurunu soruyor yani cevap dalgalı/esnek/serbest bu üçünden biri olmalı.Senin cevabın alternatif arasında olur inşallah olur güzel kardeşim.
-
@minsipo ne konusu ne vakıfı abimizin iyi niyeti aslında mülakata kalabilmesi o iki soruya bağlıymış gönlünden geçen o iki sorunun doğru olması araştırmalarda doğru olabilmesi için yapılmış inşallah doğru yapmıştır
-
@klay-thompson Evet kardeşim bu iki soruya bağlı olabilir ancak emin ol cevap budur inşallah diye yapmadım araştırmalarımı hatta diğer sınava çalışmaya başladım.Allah isterse olur bu iki sorum doğruysa kesinlikle mülakata kalacağım diye bir şey yok zaten hatta yüksek bir ihtimal de değil ancak sizler gibi çok merak ettim diyelim cevapları.
-
@klay-thompson anlamadım ki şimdi kirli döviz kuru yanlış mı şimdi. cevabj görünce sordum kardeşim sadece. diğer türlüsünü bilemiyom.
-
@rhadamanthus inşallah doğru yapmışsındır inşallah kalmışsındır mülakata belliki çok istiyorsun kaymakamlığı allah yardımcın olsun
-
@minsipo ben yapamadım kardeş o soruyu ekonomiden hiç doğrum yok
-
@rhadamanthus sağolasın cevap için
-
@klay-thompson kardeşim iyi geceler benim ekonomiden bir dogrum var bir soru bile sapmada çok etkili oluyor mu
-
içim yanıyor ah ahh
soru sorusuna gensoru
1946 ya 1945
kişisel veriler sorusunu bile bile yanlış yapmak.
kamu yararı sorusunu silmem
tam dışlamayı bile bile gidip genel adı diye crowding out yapmam.
14 nolu protokolü silip değiştirmem.32 doğruyu elimle itip 26 doğruya kaldık mülakatada giremiyecez görünen o.
kazanamazsam bu sorulara içim yandığı kadar üzülmiyecem. neyse herkesin gönlüne göre versin allah.
-
@klay-thompson Burada yazan yazmayan çok kişi geceleri heyecandan uyuyamıyordur eminim ben de sadece bunlardan biriyim.Evet bu mesleği çok istiyorum ama gönlümdekini bana hayırlı kıl rabbim diye dua ediyorum sadece.Hepimiz çok emek verdik.Allah bu mesleği çok isteyene değil,hakkıyla yapıp kul hakkı yemeyen kişilere nasip etsin inşallah.
-
Kirli doviz kuru,yönetimli dalga kuruda alternatif cevaplar arasına eklendi. Arkadaşlar böyle birbirimizi geçici rahatlatmak neyi çözer? Hazırlıklı olun her sonuca diyorum. bunlar dediğiniz gibi olursa, sınav pek tabii 30 d ile kapatir. Bir soruya 7 tane alternatif cevap cikardiniz iktisat da öyle.
-
@minsipo Ben de senin gibi 4 soruyu cevabını bilmeme rağmen sınav psikolojisiyle yanlış yaptım ve bizim gibi çok insan var sıkma canını her şey de bir hayır vardır ayrıca biten bir şey yok 26 doğru iyi bence.Bu işin sonu şükür,sabır ve pes etmemek.
-
@yakupcemil Güzel kardeşim kimse burda alternatif cevap bu kesinlikle olur demiyor kendi fikrini söylüyor.Ama kendini rahatlatmayacam derken cevabı net olan soruları da söylemeyelim mi? Karalar bağlayıp oturalım o zaman.
-
@yakupcemil ya ne alaka şimdi sadece soru sordum. gayet emin bir şekilde kirli döviz kuru yaptım soruyu. banane alternariften ondan bundan. sadece soru sorduk. yanlışsa yanlıştır doğruysa doğrudur.
-
26 d bekliom
Mülakata kalamicam galiba yazan kişiNeden kalamayacağını bir izah eder mi?
Ona göre bende cevap yazacağım
Ama sınava girdiğine ikna olmam lazım
-
@yakupcemil kardeşim ben buraya bakarak milletin yaptığına bakarak heralde 26 ile kalamayacağım diye bir yargıya kapıldım. ne bileyim.
kirli döviz kuru sorusunuda mahfi eğilmezin 2001 sonrası kuru için şu yazısını okumuştum "Kur Rejimleri ve Türkiye Uygulaması" ona istinaden öyle yazdım. çünkü orada öyle yazıyordu. o zaman hoca hata yapmış.
onun dışında başka bir şey yok. zaten kur dışında tartışılan bütün soruların cevaplarını alakasız cevaplarla yanlış yaptım.
umarım herkes istediğini alır. ne diyeyim.
-
Şu platformda bile insanlara tahammül edemeyenler yarın kaymakam olduğunda halkın sorunlarıyla nasıl muhattap olabilir? Herkes heyecanlı,istekli ve her gece bu mesleğin hayaliyle uyuyor bırakında bu kadar karmaşık duyguları yaşasın insanlar.
-
@rhadamanthus güzel kardeşim öyle bir intiba biraktiysak, bundan üzüntü duyarım.arkadas güzel açıklamış diyor ki baksana herkes yüksek yapmış onların içinde İçişleri bakanlığı ve köy butcesi cevabı verenlere denk geldim tam tersi ümidini diri tut yazacaktım ona.ki bence o kadar yüksek bile kapatmayabilir .