2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@yakupcemil Estağfirullah ben tüm iletilerden yola çıkarak konuştum kardeşim.Bariz yanlış olan cevapları zaten güzel bir dille birbirmize anlatmalıyız ancak olabilitesi olan seçeneklerde de tartışabiliriz bu platform bunun için var zaten..
-
Yok yok sınav 45 doğruyla kapatır, sinav kitapçığının arkasındaki boş sayfalara 10 soru daha yazıp onu da cevaplamak gerekiyordu, 45 in altında olanlar üstlenmesin.
Yapmayın gençler en babası 25 bu sınav, 24-25 alan ve gk ye göre değişir.
-
@minsipo hocam siz rahat olun.sadece mahfi egilmez degil.o zamanki bakanlar kurulunda soylenenlere bakin uygulamaya bakin.google dan 2001 deki programi indirip sadece dalgaliymis diyenlere kulak asmayin.nihayetinde bir hedef taslak.2001 guclu ekonomiye gecis programiyla birlikte esnek kura gecildigi soylenmis ama bunun gozetim altinda olacagi ayrica eklenmis.zaten merkez bankasi 2002 de mudahale ettigi zaman gerekcesi olarak bunu ifade ediyo.kirli/yonetimli/gozetimli esnek kur cevabinda hic bir problem yok.
-
@ultras06 kontrol edilebilen esnek kur doğrumudur peki?
-
@minsipo crowding out o anlatılan şeyin asıl adıdır. Yanlış saymazlar.
-
Crowding out = Dışlama Etkisi , ben şahsen dışlama etkisi yazdım sadece parantez içinde crowding out yazacaktim, kasma dedim kendi kendime. Bu ikisini yazanlar üzülmesin
-
@oguzhan06 ayni şey hocam kabul edilir.bu konuyu derinlemesine arastirdim dedigim gibi kemal dervis de dahil kurun tam esnek olmadigini kontrol altimizda oldugunu anlatan aciklamalari var.esnek ortak parantezinde kontrollu/kirli cevaplari kabul olur.gecen seneki mulki idare amirlik cevabi gibi.
-
dışlama (veya crowding out) yazanlar boşuna ümitlenmesin.
arkadaşlar lütfen böyle yapmayın,sonra sınav açıklandığında hayal kırıklığı. kendi verdiğiniz cevabın doğrusu olduğunda ısrar.Tam dışlama durumu,dışlamanın özel bir durumdur (yani her tam dışlama,dışlamadır ama her dışlama tam dışlama değildir. Tıpkı şunun gibi,her renkli televizyon televizyondur ama her televizyon renkli televizyon değildir). Bize de soruda klasik durumu soruyordu. Yani tam dışlama durumunu. Sorunun zaten çakallık tarafı buydu.
O yüzden dışlama veya crowding out puan alamayacak.
Lütfen yapmayın bunu. Tecrübe noktasında henüz yeni olan arkadaşlarımızı da yanlış yönlendirmenin böyle.Saygılar.
-
Devamlı okuyup pek bir şey yazmıyorum okların hedefi olmayım diye ama bu işgücü meselesiyle ilgili şunu soylemek hem de sormak istiyorum: ben makroyu hep themisten tufan samet hocanin kitabindan calistim orada isgucu+is aramayanlar=aktif nufus diye anlatmis. Ben de direkt olarak onu yazdım zaten. (Dogru ya da yanlis demiyorum)
-
@kocist cevabı tam dışlama yazan birisi olarak sana şunu diyeyim. Geçen sene de sizin gibi şunu yazanlar doğru Bunu yazanlar yanlış şeklinde net hüküm veren arkadaslar vardı. Geçen yıl IS-LM sorusunda etkin değildir harici yazanlar kabul edilmez imzamı atıyorum diyenler vardı. Alternatif cevaplar içerisinde bir çok (değildir olan) cevap kabul edildi. Bunda ben dışlama kabul edilir vs demiyorum ama bu kadar net konuşmayın. Sonuçta bu soru kanun hükmünü içeren net bir soru değil. Görmek ve beklemek lazım.
-
@kocist sonunda kahvaltiyi yapan biriyle karşılaştık
-
@veliî Kardeşim insanlara alternatif cevaplar şunlar şunlar olur diyoruz kızıyorlar bize o kadar alternatif cevap olur mu diye..Olur kardeşim nüfus sorusunun 5-6 tane cevabı var Aktif nüfus,kurumsal olmayan çalışma çağındaki nufus,kurumsal olmayan yetiskin nufus,kurumsal olmayan olgun nufus,sivil nüfus....Ha kabul edilmezse gidin itiraz edin sonuna kadar hakkınız.
-
Arkadaşlar lütfen yapmayın.
Ben de dereceyle olmasa da daha önce bu sınavı 3 kere kazanmış bir arkadaşınızım. Yani yeterince tecrübem var demek istiyorum.
Geçenki sınavda da "un,şeker,pamuk" sorusunu hatırlayalım. Forumda şiddetle iddia ediliyordu pamuk sıkıntı değil alırsın puan diye. Aldı mı? Hayır. Neden? Çünkü soru tongaya düşürme sorusuydu. un ve şeker nihai mal pamuk hammadde. pamuk hammaddesinin de nihai olanını yazacaktın. Evet bu son derece insafsız bir uygulama ama soru buydu.
Lütfen yapmayın. bu soru da öyle bir soru işte saygılarBu arada kahvaltı yapalı yaklaşık 7 saat oldu
-
@kocist Facebook'ta Ömer isminde bir arkadaşımız geçen yıl 412. Sıradayken kitapçığını incelemiş ve un şeker pamuk sorusundan puan alamadığını görünce itiraz etmiş ve puan sonucunda 352.liğe yükselmiş bu Un şeker pamuk kabul edildi mi edilmedi mi bu konuda da 1 yıl geçmesine göre hala karar verilememiş baksanıza orada kitapçığını incelediğini beyan eden arkadaşı ciddiye almak lazım bence.
-
Sizlere bakilirsa iktisat c=0,8 haric hepsi celiskili sorular tartismali sorular ekonomi 1946 haric hepsi tartismali soru, sozde burasi kaliteli insanlarla dolu. Birbirinin soylemlerine riza gosteremeyen kendi yanlislarini dogru kabul ettirmek icin herseyini ortaya koyan kalitesiz insanlarla dolu demek daha dogru olacak ancak bu herkes icin gecerli degil tabi
-
@nohutcununpilavi amaç tartismali soru adedini arttırarak sınavın zor olduğu izlenimi yaratmak..ve tabi peşinden 23- 24 lere umut tacirliği...ULUSA SESLENIŞ: 26 aşağısı yeni sınava çalışsın..26 lara allah yardım etsin...26 üstü torpil arasın...
-
@c-ronaldo bende 24-26 araliginda kapanacagi ni tahmim ediyorum sadece tahmin
-
@c-ronaldo Alnının teriyle kazanacak kaymakamlara torpil bulun diyerek şimdiden çamur atmak ne güzel iş..23-24 diyenler umut tacirliği yapıyorsa sen bu söylemlerinle neyi amaçlıyorsun?
-
@rhadamanthus tamam kardeş sen torpil bulma...senin yerine girecek adam bulurlar...içindeki iyiniyetle kıraathane isletirsin...
-
https://i.hizliresim.com/1GrPn1.jpg
Bir taraf alan neti, diger taraf gk-gy neti var. Tahminlerime göre mulakata kalma olasılığı