2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Soruları tartışmayın artık sınav 23-24 doğru ile kapatacaktır geçene seneki gibi.
-
@mia105 23 e kadar iner mi bilmem ama 26 nın üstüne çıkmayacağı kanaatindeyim.
-
@sınavzedee rahat ol
-
@mia105 ben gayet rahatım bence sen konuşurken dikkatli ol
-
@mia105 aynen oyle olacak hocam benim 29 civari bir dogrum var iki soruyu saymasakta 27 yapar yine olma ihtimali yuksek ama tabi Allah izin verirse ancak onceki gunlerde yaptigi tahminle son tahminleri arasinda daglar kadar fark olan arkadaslar var bunlar da 23-24 dogrusu olan arkadaslarimizin umidini kirmak icin elinden geleni yapiyor ayrica gecen yilda liste yapildi sonuc husran itiraz edecegim diyenler dolup tasti
-
@sınavzedee sen iyi misin birader ne dedimde dikkat edecem ??
-
@zeynepingunlugu aynen öyle üstat her sene aynısı oluyor sonuçlar ortada
-
@bfroki hocam benim o soru hakkında bi sözüm yok. Onda tereddüt te yok
-
gizli ödenti sorusu ahlaki risk, bence bu soruda da bir sıkıntı yok, bir tarafın gizlediği bilgilerin diğer tarafın ödentisini etkilemesi ahlaki risktir. isteyen internetten veya kitaplardan asimetrik enformasyon örneklerini okuyabilir. kaldı ki dışsallık olgusunda bir 'gizleme' yok sadece fiyatlandırılamama koşulu var bir tarafın.
-
@rhamanthus bu gün yine hocama sordum bu soruyu hocam calisanlar+issizler ve issiz olup is aramayanlari kapsayacak terim nedir diye,hemen kurumsal olmayan sivil nüfus dedi.
-
@zeynepingunlugu benim cevaplar aynen böyle. Ben şu cevapları sayın bu cevapları saymayın demiyorum. Bunun aksini doğru kabul edenler de kendi sayılarına dahil ediyorlar. E
-
@mehmed-kemal en iyisi bunları kimse saymasın ki daha berrak bir sonuç çıksın.
-
@zeynepingunlugu alternatif diyorsunuz işte bizim kurumsal olmayan nüfus cevabımıza ancak aski cevap size göre aktif nüfus demi işte ben buna karşıyım biz doğru sayımızdan saymıyoruz kurumsal olmayan nüfusu bu arada kişileştirmek değil amacım bütün aktif nüfus diyenlere yazdığım cevap olsun bunun cevabı net değil onu anlatmaya çalışıyorum.cwvap kurumsal olmayan nüfustur da demiyorum.
-
fikir birliğine varılamayan sorulardannüfus sorusu ile tam dışlama sorusunu yanlış yapan ve ödenti sorusuna ahlaki risk yapan biri olarak söylüyorum imkb haricinde sıkıntılı bir soru olmadığı düşüncesindeyim, bence imkb sorusu da iptal olacaktır
-
@can-mavi Arkadaşa katılıyorum ben de dışsallık yaptım ama sorunun cevabı buyuk ihtimalle ahlaki risk ancak tekrarlıyorum cok kotu hazirlanmis bir soruydu.
-
@rhadamanthus aynen, hiçbir kaynakta olmayan ama ahlaki riski işaret eden bir soruydu
-
@kaymakam106 kardeşim cevap aktif nüfus ya karıştırma ortalığı yaş mı vardı Allah aşkına soruda yaş aralığı olmadığı için asıl cevabın kurumsal olmayan nüfus olduğu gerçeğini inkar edin bakalım nereye kadar işin tuhafı biz bu kadar cevap bizimki demezsen sizin bize(kurumsal olmayan nüfusçulara) fikrinizi empoze etme çabanızı ayakta alkışlıyorum artık doğrularımızdan sayamıyoruz ancak siz gönül rahatlığıyla sayabiliyorsunuz...
-
Kutluay arefe demişti ösym sitesinde link yok mu acaba ?
-
@mehmed-kemal sizin doğru olarak kabul ettiğiniz cevap ne peki tereddüt dahi olmayan?
-
@can-mavi haklısınız.çünkü soru net bir şekilde 1986 yılında kurulan diye sorulmuştu.bu sorunun cevabı eğer imkb diye verilirse birçok arkadaşımız itiraz edecek çünkü imkb kuruluş tarihi 26 aralık 1985.ilginç olan ise birçok arkadışımız bunu bildiği için cevabı değiştirip kamu ort.idaresi,özelleştirme idaresi başkanlığı gibi cevaplara yönelmiş.
ayrıca nüfus sorusuna aktif nüfus,kurumsal olmayan sivil nüfus,kurumsal olmayan nüfus,işgücü vs cevaplar verilmiş.ben bu saydıklarımdan aktif nüfus cevabını verdim ve onu da yanlış sayıyorum.çünkü tartışmaya açık bir soru bence.