2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@orkaraca 1986 yilinda IMKB hizmete basladi soruda herkes biliyor IMKB yi sordugunu kiminin aklina gelmedi kimi ise hic bilmiyordu diye celiskili olacak hali yok masallah yaklasik 7 soru celiskili oldu sizce osym boyle bir hata yapabilir mi
-
@zeynepingunlugu bakın benim cevabım farklı veya şu bu demedim.sadece evet hizmete başlama yılı 1986 ama soruda hatırlarsanız 1986 yılında kurulan diyordu.bu yüzden birçok arkadaşımız forumda cevabı önce imkb yazıp sadece bu yüzden değiştirdiklerini söylüyor.siz imkb olduğuna emin olabilirsiniz,saygı duyarım ama bizlerin çekincesi var.
-
@zeynepingunlugu Osym böyle bir hata yapabilir mi derken ne kastettiniz acaba? Her sınav Osym bir-iki soruyu iptal eder. KPSS, DUS, TUS aklınıza gelebilecek her sınavda.
-
-
Bakiyorumda burda su sorulari dogru olarak saymayin diyen kisiler hep kendi cevaplarina gore celiskili soru haline donusturmusler
Aktif nufus
Esnek kur
Tam dislama etkisi
Imkb
Bal gibi cevaplar bunlar birileri yanlis yapti diye celiskili oldu birden sacmalik -
@orkaraca imkb ,köy sandığı,iktisatin sayisal bir sorusu ve gizli ödenti sorusu.( imkbden başka cevap olamaz o soru için kuruluşu için tartışmalar var o sebeple en kötü iptal edilir doğru cikarsa artı 1 olur.)
-
@sinav1453 kardesim sen hic 7 soruyu iptal ettigini gordun mu peki?
-
@katipcelebi1234 hakkınız da hayırlısı olur inşallah.çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.
-
@zeynepingunlugu Kimse 7 soru iptal edilecek demedi zaten.
-
@sinav1453 o zaman ne kastettigimi anladiginizi umuyorum
-
@zeynepingunlugu https://i.hizliresim.com/V3XWlV.png
Bu aktif nüfusçular neden bu kadar emin biz saymazken kurumsal olmayan nüfusçular olarak siz Nasıl sayıyorsunuz...
-
@zeynepingunlugu soruların çelişkili olup olmaması değil ama biri aktif nüfusu doğru kabul ediyor diğeri iş gücünü ve bu ikisinin aynı olduğunu bile iddia edenler var, bu şekilde hazırlanan liste sağlıklı değil bence
-
@orkaraca eyvallah kardeşim.
-
@zeynepingunlugu ben kendi adıma sizin kadar emin değilim ve bu yüzden bahsettiğiniz (o 7 soru ne bilmiyorum ama) imkb ve aktif nüfus cevabı verdiğiniz soruları yanlış kabul ettim.inşallah sizin dediğiniz gibi olur ve sonuçlar açıklandığında hayal kırıklığına uğramazsınız.
-
@orkaraca guzel hocam Allah herkesin gonlune gore versin yolunuz acik olsun
-
@zeynepingunlugu teşekkür ederim sizin de yolunuz açık olur inşallah..
-
-
@fc-real-gdp ben herhangi bir fayda beklemiyorum size de beklemeyin diyorum zaten, amaç sadece bir şeylerle meşgul olup zaman geçirmekse ona da saygı duyarım zaten.
-
Arkadaşlar nüfus hesaplamaları baska bir seydir işgucu yada issizlik baska bir sey..15 yaşından küçükler isgucu issizlik vs hicbir hesaplamaya dahil edilmez yani soruda yaş belirtmesine gerek yok..Calisan+issiz+issiz olup is aramayan bunların hepsi 15 yas ustu icin degerlendirilir..Kurumsal olmayan nufus kurumsal olmayan 15 yasindan kucukler de dahil tum nufustur.Cevap nasıl kurumsal olmayan nufus olabilir? Soru açık bir şekilde aktif nüfusu yani 15-64 arası yani kurumsal olmayan calisma cagindaki nufusu va bir cok cevabı var bunları istiyor.
-
@bfroki soru; calisan+issiz+issiz olupta id aramayanlar ?
Issiz+ calisan= isgucu
Isgucu+issiz olupta is aramayanlar= aktif nufus/ kurumsal olmayan sivil nufus
Sizin attiginiz resimde de kurumsal olmayan sivil nufustan daha kapsamli oldugu anlasiliyor aktif nufusun bence birbirine alternatif iki cevap