2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@rhadamanthus tamam işte kardeşim ben zaten ahlaki risk yaptım, arkadaş ise ahlaki risk yanlış hocama sordum cevap kartel diyor da ona açıklama getirmeye çalışıyorum
-
@can-mavi Ben de seni teyit ediyorum zaten hocam
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
bir tarafın gizlediklerinin diğer tarafın ödentisini etkilediği durum nedir? sorusunun kartel,tröst, swezy veya chamberlin gibi açık/gizli anlaşmalı oligapol piyasası ile nasıl bir ilişkisi var ki cevap kartel olsun
https:// www. tuketicihukuku. org/ 12-bankaya-karsi-3-kat-tazminat-davasi-kartel-tazminati/ linkteki haberi okuduğumuzda bankaların gizli şekilde oluşturdukları kartel ile tükecilerin ödentileri etkilenmiştir. bana kartel mantıklı geldi.
-
@can-mavi hocam yüksel bilgili'nin mikro iktisat kitabının oligopol piyasaları kısmına bakmanı tavsiye ederim zira açık ve örtük oligopol modelleri diye geçiyor, açık oligopoller kendi aralarında anlaşmaya dayalı(stackhelberg, chamberlin) ve anlaşmasız oligopoller(bertrand, cournot ve edgeworth) olarak ikiye ayrılıyor, örtük oligopoller ise kartel ve tröst olarak ikiye ayrılıyor.
-
@sınavzedee evet ben de aynısını diyorum zaten
-
@politics06 ben dünden razıyım
-
@can-mavi örtük oligopol modellerinde gizli anlaşmalar var hocam, kartel ve törstte. arkdaşlar oradan esinlenerek kartel yapmışlar, yani aslında çok mantıklı bir yaklaşım, doğru mudur değil midir orasını bilemiyoruz
-
@can-mavi daha önce de belirttim yine belirteyim. Siz de geçen yıl sınava girdiyseniz bilirsiniz. TCMB sorusunda 1923-30 arası kurulan diyordu. Ben soruda tcmb dediğini tahmin ettim lakin 30 yılında kurulduğu için başka bişey yaptım. Ve çok emindim, kesin iptal edilir vs vs diye. Ama edilmedi. Bakın ben buna cevap imkb demiyorum. Sadece ÖSYM orada ana hatlarıyla verdiği kurumun işlevine daha çok önem veriyor. Bu olaya doğru ya da yanlış demiyorum. Geçen yıl ki sınav aynen bu yöndeydi. Ama ÖSYM bu sene geçmişi baz almaz hayır ya biz çok büyük hata yaptık der, o zaman istisna durum olur.
-
@can-mavi
kardeşim sen savunmanı GİZLİ kelimesine dayanarak savunuyosun haklısında ama ahlaki tehlikede de karşı taraf OLUMSUZ etkilenir, soruda ise etkilemesi sorulmakta olumlu- olumsuz bir ibare kesin olarak çıkaramayız. ben herhangi bi cevabı savunmuyorum, yalnızca bence her iki tarafta haklı olarak cevaplarını savunuyor. soru zorlayıcı olarak değilde değişik veya eksik bi şekilde sorulmuş gibi. o yüzden kesin cevap budur şudur diye bir şey söylemeyiz bence bu durumda. -
@deulu gıpta ettim. Helal olsun. Kaçıncı girişiniz merak ettim.
-
ben yine de cevabın ahlaki risk veya ters seçim den birinin olacağını düşünüyorum, ama hayırlısı açıklandıktan sonra umarım bunların doğru cevaplarına bir türlü ulaşırız da başka sınavlar için bilgi olur
-
Anlamadım tam dıslama etkiside mi çelişkili hale geldi?
-
@görünür-el hocam geçen seneki soruda 23-30 arası kurulan değil, "23-30 arasındaki kambiyo dalgalanmalarını düzenlemek amacıyla kurulan" diyordu. Bu ifadeden, sorulan kurumun bu dönemden sonra kurulduğu anlaşılıyordu zaten. Cevap açısından bir sıkıntı yoktu geçen yıl.
Bu seneki soruya ben de İMKB dedim ancak geçen seneki gibi bi durum yok yani. İMKB kuruluş yılı 85'tir. Cevap eğerki buysa iptale yakındır. Polemik için değil düzeltmek için yazıyorum. -
@keynes69 ben dışlama etkisi yazdım ve doğru kabul etmiyorum.Sorunun cevabı Tam Dışlama Etkisidir,çelişkili bir durum yok.
-
@keynes69 kardeşim cvp tam dışlama kim ne derse desin abartmasınlar ya bu kadarda
-
@keynes69 bence şuan tam dışlama forumda arzı endam ediyor ne kadar tartışılırsa tartışılsın net cevaplar bile neticeye gidemiyor ne kadar net paylaşılırsa paylaşılsın çıkan sonuç 28-29 olsada genel kanı 26 üstüne çıkmıyor ne yaparsak yapalım düşünlüklerimiz mütemadiyen tam dışlamaya maruz kalıyor hayırlısı RABBim gerçekten ama gerçekten saha adamı olan millete her şartta makam mevki hırsına düşmeden hizmet edeceklere nasip etsin bu güzide mesleği...
-
Geçen senenin sayfasinı inceledim de 35 diyen cikmis 3-4 kişi. 1. olan 33 yaptı bunlar sanırım yapıp 1.liği istemeyenler
bakmayın millete 25 le kapatacak sınav sonucu aciklansin beni tebrik edin
-
Hocam inşallah artık bu tartışmaları bir yana bırakıp sonuca odaklanmalıyız netice de sınav artık oldu bitti sonucu değiştiremiyoruz sadece yorum yapmaktan başka elimizde olanak kalmadı hak eden bu makamları emek veren çalışan arkadaşlarımız makamlara yükselsin tahminim bu tartışmalar ışığında 23-24 net ile kapatacağı bu kadar muallak emin olunamayan sorular olduktan sonra sonuç böyle çıkıyor...
-
@ömermuhtar bugune kadar gördüğüm en güzel yorumdu
-
@bf24 ilk kez girdim sınava ondan çok bi beklenti içine girmemek adına tartışma konusu olanları hesaplarıma katmadım